Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Kategori: Rejser
Ferie i languedoc

Snævre gader og afslappet livsstil, hvor alt går i stå mellem kl. 14 og 16. Stress er et fremmedord i de små byer i Sydfrankrig ...

Selv om det er Bordeaux og Bourgogne, alle kan nikke genkendende til som de store franske vinområder, er det dog det sydlige Frankrig med Languedoc og Rousillon i spidsen, der producerer langt hovedparten af franskmændenes nationaldrik. Her er måske ikke fornemme chateauer og hæderkronede vine, men til gengæld er stort set al landbrugsjord beplantet med vinstokke, og naturen i og omkring Languedoc er så meget mere fascinerende end førnævnte nordlige og forholdsvis flade vinområder.

Languedoc bugter sig fra midten af Pyrenæerne og helt ned til Middelhavet. Mange vil – med rette – påstå, at her finder man noget af det mest autentiske Frankrig milevidt – både i afstand og temperament – fra den sydfranske guldkyst østpå med dens mega-lystyachter, palmetræer og nyrige russere. Languedoc byder derimod på snævre landsbygader med kampestenshuse og små vinslotte, hvor ejeren som regel altid er klar til stolt at vise sin vinproduktion frem, byde på et glas og sælge et par kasser fra bagdøren til turisterne. Her er bugnende kød- og grøntsagsmarkeder, hvor de hjemmelavede spegepølser på en halv meter koster det samme som en cappuccino i St.-Tropez, og to friske og sprøde salathoveder kan købes til dagsprisen på ca. én euro.

Drypsten og riverrafting
Languedoc har en meget varieret natur. Området er kuperet og indbyder til mange spændende udflugter for ethvert temperament. Foruden de mange og til tider udfordrende vandreruter er et besøg til en af områdets tal-rige drypstenshuler et must og en oplevelse for hele familien.
Skal osten, pølsen og den gode frokostvin fordøjes på en hurtigere måde, anbefales familie-riverrafting i Anders Fogh Rasmussens egen ferieby Roquebrune.
Her bliver man kort instrueret i kajakroningens ædle kunst, inden man får proppet en hjelm på hovedet og bliver kørt i minibus op langs floden. Man kan vælge en kort, mellem eller tre timer lang kanotur på den brusende flod. Og selv om det går rigtig stærkt indimellem, er det ganske ufarligt. Man kan højst blive drivvåd, hvis båden kæntrer. Redningsvest, styrthjelm og en meget lavvandet flod gør det hele mere festligt end farligt.

Lej et hus
Små hyggelige hoteller, vandrehjem eller campingpladser er strøet ud over området med gavmild hånd, men et godt alternativ er et lejet hus, hvor man kan bo mere privat og komme endnu tættere på den tilbagelænede sydfranske levevis. Mange bureauer har specialiseret sig i udlejningshuse, der ganske vist sjældent kan prale med en swimmingpool i haven. Til gengæld er prisen yderst overkommelig (2500-4000 kroner om ugen i højsæson), og i det steghede Languedoc har enhver lille by med respekt for sig selv et stort offentligt friluftsbad med lange åbningstider.
Vil man bytte klorvandet ud med saltvand, ligger strandbyerne Sète, Béziers og Agde lige ud til Middelhavet. Her savner man dog den autentiske franske charme fra vinlandet, som desværre er erstattet af overfyldte campingpladser, vandlande, souvenirbutikker samt halvdårlige og dyre restauranter.

NYTTIGE TIPS

 • På www.midihideaways.com finder man gode og billige udlejningshuse.


 • Flyv evt. til Montpellier og lej en bil. Udlejningsbiler med fri kilometer er en billig fornøjelse i Frankrig.


 • Dekanter endelig de lokale vine, da de ofte er meget hårde og trænger til en god iltning inden servering


 • Det kostede det
  Byhuset her kostede kun 3500 kr. for en uge.
  Det er fra 1700-tallet, men moderne indrettet med to badeværelser, nyt køkken og indbygget charme

  Vinter
  Hvad er en vinterferie uden sne?

  Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

  Læs mere
  Rejser
  En knæskade kan koste kassen på skiferien

  En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

  Læs mere
  Haven & altanen
  Besøg Sydsveriges haver

  Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

  Læs mere
  Rejser
  Et lækkert, lille spaophold

  Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

  Læs mere
  Sundhed
  Mindsk risikoen for ’turistmave’

  Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

  Læs mere
  Sommer
  Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

  De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

  Læs mere
  Rejser
  Lyset, vandet, klipperne

  Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

  Læs mere
  Rejser
  Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

  Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

  Læs mere
  Rejser
  Smålands vilde Vesten

  I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

  Læs mere
  Rejser
  Nordens Ark

  I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

  Læs mere
  Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
  Nyhedsbrev
  Shopping Nyheder
  Studio Feder pyjamas

  Studio Feder pyjamas

  Hübsch glasvaser

  Hübsch glasvaser

  Svensk 70'er pendel

  Svensk 70'er pendel

  Ogawa Kazumasa poster

  Ogawa Kazumasa poster

  Nye Bøger
  Det Skriver Andre Medier...
  21.03.2020

  Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

  Finans.dk

  85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


  20.03.2020

  Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

  Jyllands-Posten.dk

  1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

  "Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


  20.03.2020

  Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

  Hjerteforeningen

  Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


  20.03.2020

  Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

  Forbrug.dk

  Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


  18.03.2020

  Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

  Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

  "Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


  18.03.2020

  WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

  DR.dk

  Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


  Arkiv

  ^