Falsk tryghed på rejsen

Kategori: Rejser

Falsk tryghed på rejsen

Falsk tryghed på rejsen 

Selvom man har en rejseforsikring, dækker den ikke nødvendigvis ...

Selvom man har en rejseforsikring, dækker den ikke nødvendigvis. Lider man af en kronisk sygdom eller lidelse, der kan kræve behandling under rejsen, gælder særlige regler. Derfor er det en god ide at kontakte sit forsikringsselskab og høre, hvordan man er dækket, lyder rådet fra Alka ...

Dækker din rejseforsikring?
Sommerferien står for døren, og mange danskere rejser til udlandet i god tro om, at de er dækket ind af deres rejseforsikring eller den offentlige rejsesygesikring til lægebehandling samt indlæggelse på hospital. Men det er ikke altid tilfældet.
”I hele forsikringsbranchen gælder det, at udgifter til behandling af en eksisterende sygdom eller lidelse udelukkende dækkes, hvis man på afrejsetidspunktet med rette forventer, at der ikke opstår et behov for behandling eller hospitalsophold under rejsen. Samme regel gælder i forbindelse med forbigående lidelser, nyligt pådragede skader og nyligt overståede operationer”, forklarer Dan Juul, produktchef i Alka.

Lægens ord ikke godt nok
Alka råder danskerne til at kontakte deres forsikringsselskab før afrejse, hvis man har en sygdom, en kronisk lidelse, en ny skade eller er blevet opereret for nylig – også selvom den praktiserende læge har sagt god for rejsen.
”Det er ikke nok, at din læge vurderer, at du er rask nok til at tage ud at rejse. Det er alene forsikringsselskabets lægelige vurdering, der gælder. Kontakt dit forsikringsselskab og hør nærmere om din situation. Der er mange sygdomme, du kan rejse med, og derfor vil forsikringen ofte udvide forsikringens dækning, så du er dækket fuldt ud på rejsen”, forklarer Dan Juul fra Alka.

Kontakt forsikringen i god tid
I særlige tilfælde tilbyder forsikringsselskabet at foretage en medicinsk forhåndsvurdering for at afgøre, om man vil tilbyde fuld dækning på rejsen – dvs. en mere grundig vurdering af helbredstilstanden samt risikoen for behandling under rejsen.
”Den medicinske forhåndsvurdering kan kræve, at der indhentes oplysninger hos læger og hospitaler. Derfor er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab i god tid. Helst før du bestiller din rejse, eller i hvert fald 2-3 uger før afrejse, så du er på den sikre side”, lyder rådet fra Alka.

Overvej om du skal ud at rejse!
Kan man ikke få fuldt dækningstilsagn til sin rejse, bør man overveje, om man skal rejse. Det kan nemlig koste dyrt, hvis man selv skal betale for lægebehandling, indlæggelse eller hjemtransport.
”Normalt koster en sygebehandling omkring 10-20.000 kr. Men i de sager, hvor vi – som forsikringsselskab - ikke ønsker at tage risikoen, er det ofte fordi, behandlingsbehovet overstiger sædvanlige behov for sygebehandling. I de sager taler vi ofte om omkostninger på 100.000 kr. eller mere”, vurderer Dan Juul fra Alka.

Gode råd ...
• Har man en sygdom, en kronisk lidelse, en ny skade eller er blevet opereret for nylig, er det en rigtig god idé at undersøge, hvordan man er dækket ind af sin forsikring.
• Vær realistisk omkring, hvor du vil rejse hen, og hvad du vil foretage dig på din ferie. Der er forskel på at tage på 3 ugers badeferie på Mallorca eller bestige Kilimanjaro – særligt hvis man har en sygdom/lidelse.
• Bestil først en rejse, når du har din sygdom/lidelse under kontrol. Dvs. hvis du er i et undersøgelsesforløb, så vent med at bestille rejsen til du har en afklaring på lidelsen/sygdommen, og behandlingen er afsluttet.
• Din afbestillingsforsikring dækker, hvis du ikke kan rejse pga. sygdom eller tilskadekomst. Men hvis du bestiller en rejse, mens du er syg – og du ikke har fået afklaret sygdommens alvor og varighed – kan du risikere, at forsikringen ikke dækker afbestilling af rejsen. Så undgå at bestille rejser, når du er syg.
• Kontakt din forsikring, hvis du har en lidelse/sygdom. Det er ikke din læge, der afgør forsikringens dækning.


Kilde: Alka

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^