Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Kategori: Rejser
Falsk tryghed på rejsen

Selvom man har en rejseforsikring, dækker den ikke nødvendigvis ...

Selvom man har en rejseforsikring, dækker den ikke nødvendigvis. Lider man af en kronisk sygdom eller lidelse, der kan kræve behandling under rejsen, gælder særlige regler. Derfor er det en god ide at kontakte sit forsikringsselskab og høre, hvordan man er dækket, lyder rådet fra Alka ...

Dækker din rejseforsikring?
Sommerferien står for døren, og mange danskere rejser til udlandet i god tro om, at de er dækket ind af deres rejseforsikring eller den offentlige rejsesygesikring til lægebehandling samt indlæggelse på hospital. Men det er ikke altid tilfældet.
”I hele forsikringsbranchen gælder det, at udgifter til behandling af en eksisterende sygdom eller lidelse udelukkende dækkes, hvis man på afrejsetidspunktet med rette forventer, at der ikke opstår et behov for behandling eller hospitalsophold under rejsen. Samme regel gælder i forbindelse med forbigående lidelser, nyligt pådragede skader og nyligt overståede operationer”, forklarer Dan Juul, produktchef i Alka.

Lægens ord ikke godt nok
Alka råder danskerne til at kontakte deres forsikringsselskab før afrejse, hvis man har en sygdom, en kronisk lidelse, en ny skade eller er blevet opereret for nylig – også selvom den praktiserende læge har sagt god for rejsen.
”Det er ikke nok, at din læge vurderer, at du er rask nok til at tage ud at rejse. Det er alene forsikringsselskabets lægelige vurdering, der gælder. Kontakt dit forsikringsselskab og hør nærmere om din situation. Der er mange sygdomme, du kan rejse med, og derfor vil forsikringen ofte udvide forsikringens dækning, så du er dækket fuldt ud på rejsen”, forklarer Dan Juul fra Alka.

Kontakt forsikringen i god tid
I særlige tilfælde tilbyder forsikringsselskabet at foretage en medicinsk forhåndsvurdering for at afgøre, om man vil tilbyde fuld dækning på rejsen – dvs. en mere grundig vurdering af helbredstilstanden samt risikoen for behandling under rejsen.
”Den medicinske forhåndsvurdering kan kræve, at der indhentes oplysninger hos læger og hospitaler. Derfor er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab i god tid. Helst før du bestiller din rejse, eller i hvert fald 2-3 uger før afrejse, så du er på den sikre side”, lyder rådet fra Alka.

Overvej om du skal ud at rejse!
Kan man ikke få fuldt dækningstilsagn til sin rejse, bør man overveje, om man skal rejse. Det kan nemlig koste dyrt, hvis man selv skal betale for lægebehandling, indlæggelse eller hjemtransport.
”Normalt koster en sygebehandling omkring 10-20.000 kr. Men i de sager, hvor vi – som forsikringsselskab - ikke ønsker at tage risikoen, er det ofte fordi, behandlingsbehovet overstiger sædvanlige behov for sygebehandling. I de sager taler vi ofte om omkostninger på 100.000 kr. eller mere”, vurderer Dan Juul fra Alka.

Gode råd ...
• Har man en sygdom, en kronisk lidelse, en ny skade eller er blevet opereret for nylig, er det en rigtig god idé at undersøge, hvordan man er dækket ind af sin forsikring.
• Vær realistisk omkring, hvor du vil rejse hen, og hvad du vil foretage dig på din ferie. Der er forskel på at tage på 3 ugers badeferie på Mallorca eller bestige Kilimanjaro – særligt hvis man har en sygdom/lidelse.
• Bestil først en rejse, når du har din sygdom/lidelse under kontrol. Dvs. hvis du er i et undersøgelsesforløb, så vent med at bestille rejsen til du har en afklaring på lidelsen/sygdommen, og behandlingen er afsluttet.
• Din afbestillingsforsikring dækker, hvis du ikke kan rejse pga. sygdom eller tilskadekomst. Men hvis du bestiller en rejse, mens du er syg – og du ikke har fået afklaret sygdommens alvor og varighed – kan du risikere, at forsikringen ikke dækker afbestilling af rejsen. Så undgå at bestille rejser, når du er syg.
• Kontakt din forsikring, hvis du har en lidelse/sygdom. Det er ikke din læge, der afgør forsikringens dækning.


Kilde: Alka

Vinter
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vandfontæne

Vandfontæne

Forældre: Højtlæsning er vigtigt <BR>- men vi gør det for lidt

Forældre: Højtlæsning er vigtigt
- men vi gør det for lidt

Lænestol 2have

Lænestol 2have

Messing ur

Messing ur

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^