Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Kategori: Rejser
Dr. Holms hotel

Stort, hvidt og pompøst ligger Dr. Holms Hotel midt i det – for mange danskere - populære norske skisportssted Geilo et par timers kørsel fra Oslo ...

Et af Norges bedste hoteller , Doktor Holms Hotel på Geilo, har haft en omskiftelig tilværelse.

Stort, hvidt og pompøst ligger Dr. Holms Hotel midt i det – for mange danskere - populære norske skisportssted Geilo et par timers kørsel fra Oslo.

Og det gjorde det også for 100 år siden – helt præcist den 27. november 1909, hvor hotellet slog sine massive egetræsdøre op for første gang. Samme dag som jernbanen mellem den norske hovedstad og Bergen åbnede. For formålet med det store hvide hotel var ikke at huse skisportsinteresserede nordmænd og andet godtfolk fra Oslo og Bergen, som skulle nedad løjperne i sidste århundrede.

Helseophold

Skisport og løjper fandtes knap nok, men Geilo havde - og har - noget helt andet, som den højt estimerede doktor Ingebrigt Chr. Lund Holm (1844-1918) ville udnytte: Frisk luft. Med, for datiden at regne, avancerede instrumenter havde den gode doktor rejst rundt i hele riget for at måle, hvor den bedste og mest livgivende luft fandtes. Og Geilo var stedet.

Hotellet begyndte sine dage som et sanatorium, hvor velstillede borgere med lungelidelser eller andre skavanker i flere uger boede her og kom til hægterne. Men som noget nyt introducerede doktor Holm også en mere holistisk tilgang til opholdet.

I stedet for bare frisk luft og lidt motion, sørgede han for, at forplejningen var i højsædet. Doktoren lavede en aftale med de lokale bønder og fiskere i og omkring Geilo, som stod for råvarerne til hotellet, kun at levere det ypperste og aldrig at gå på kompromis med kvaliteten, og det samme gjaldt for de ansatte, at de aldrig skulle slække på servicen.

Højt serviceniveau

Et koncept hotellets direktør igennem 16 år, Rasmus Sandnes, den dag i dag gør en ære i at videreføre. – Hvis en gæst i restauranten beder tjeneren om en ekstra pude på sit værelse, så skal han selv sørge for det, og ikke henvise gæsten til en receptionist eller stuepige, fortæller han.

Dette koncept på hotellet er sat i system, og nu er begrebet Doktor Holms Skole en anerkendt uddannelse, som samtlige 150 ansatte har været igennem, og hotellet får flere tusinde ansøgninger fra håbefulde hotelansatte in spe hvert år fra ind- og udland.

Nordens eneste Shiseido SPA

Hotellets Spa bygger på både Østens kundskab og Vestens filosofi, hvor man efter en hæsblæsende dag på løjperne kan få rettet de stive lemmer ud og forkæle sig i det 1000 kvadratmeter store paradis. Det rummer bl.a. swimmingpool, spa-, damp- og tyrkiske bade, yoga, al slags massage, frisørsalon, lysterapi og meget mere.


Doktor Holms er i dag inde i en stabil og velpolstret periode trods finanskrise og generel jammer i alle ferieområder omkring i verden. Og tusindvis af danskere har igennem tiden været på Doktor Holm. Selv om økonomien måske mere er til et vandrehjem på skiferien, så er alle nemlig velkomne til at kigge forbi den imponerende hvide træbygning.

Man behøver ikke at være gæst på hotellet for at indtage et måltid i en af de mange udsøgte restauranter, eller for at besøge SPA’et, bowle i den nyindrettede Bowl & Dine, nappe en øl i en af de mange barer eller bare snuse rundt og mærke historiens vingesus i det eventyrlige hotel, mens man mærker roen sænke sig – lige hvad doktoren anbefalede.

Vinter
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hængepotte i genbrugs materiale

Hængepotte i genbrugs materiale

Tanktop bambuskvalitet

Tanktop bambuskvalitet

Ecooking Solcreme SPF 30 - Vandfast

Ecooking Solcreme SPF 30 - Vandfast

Lænestol 2have

Lænestol 2have

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^