De bedste rejsemål for foodies

Kategori: Rejser

En femtedel af den yngre generations feriebilleder er fotos af den mad de spiser på rejsen. Madbillederne deles, ifølge en undersøgelse fra Hotels.com, herefter ivrigt på sociale medier, som fx Instagram.

De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke gastronomiske oplevelser, der er i vente, og her topper storbyerne Paris, Tokyo og Rom listen over verdens hotspots for foodies.

Feriefotos af madoplevelser hitter

Blandt de yngre rejsende er maden en så afgørende faktor, at det overgår specialtilbud, smukke strande og shoppingmuligheder, når der skal vælges feriedestination, skriver Hotels.com, der står bag undersøgelsen. De unge er også mere fokuseret på at nyde god mad på ferien end på at besøge seværdigheder og gå på opdagelse i naturen, og hele 76% indrømmer, at de foretrækker at tage billeder af maden i stedet for fx vennernes ansigter. Madfotografier af blandt andet pizzaer, pasta, doughnuts, shakes og nudler, men også mere eksotiske og lokale delikatesser, deles i stor stil på de sociale medier.

"De yngre rejsendes forkærlighed for det, vi hos Hotels.com har døbt #TastyTravels, bunder i, at mad hører til verdens mest sociale og værdifulde valutaer. Oplevelser er den nye form for rigdom, og mad kan give nogle af livets mest sanselige minder. Derudover er der nyt at smage på, hver gang man tager af sted. Så det er meget forståeligt, at den nye generation af rejsende måler deres ferie på, hvad de kan spise, hvordan de kan spise det, og hvor godt det vil gøre sig på Instagram" siger Johan Svanström, direktør for Hotels.com.

Carl Warners hyldest til tidens hotte foodie-destinationer

For at fejre den populære kombination af mad og rejser har den kendte madkunstner Carl Warner skabt en unik kunstserie, der virkelig bringer de store foodie-destinationer til live. Hvert scenarie er omhyggeligt bygget op af kendte fødevarer, der forbindes med destinationerne, og optaget med HD-fototeknik. Det parisiske marked og Eiffeltårnet er konstrueret af dekadent chokolade og blåskimmelost. Pantheon og en brostensbelagt gade i Rom er naturligvis kreeret af pasta, parmaskine og parmesan. Endelig er den fredfyldte zenhave med te-ritualet fortolket i makiruller, ingefær og shiitakesvampe med udsigt over Fuji i Warners hyldest til Tokyo. 

"Da Hotels.com kom til mig med ideen, vidste jeg straks, at jeg havde den helt rigtige opskrift til at løse det. Det var alle tiders mulighed for mig at illustrere og levendegøre scener fra disse vildt populære foodie-destinationer på en sjov og nutidig måde" fortæller Carl Warner. "Jeg håber, at billederne ikke alene vil vække opsigt, men også inspirere folk til at gå online og booke en rejse, så de bogstavelig talt kan komme ud og smage på verden." 

Klik på billederne herunder og se Carls Warners kunst-fotos. 

Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Rejser
Nordisk lykke - World Happiness Report 2021 

Ifølge World Happiness Report er de nordiske lande blandt de lykkeligste i verden – de ligger faktisk på Top 10-listen, med Finland som topscorer. Herefter kommer Island, hvorefter Danmark brillierer på tredjepladsen.

Se hele listen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^