Berlins bedste plads

Kategori: Rejser

Berlins bedste plads

Berlins bedste plads 

Berlin har aldrig været tættere på Danmark, og byen er blevet en lang weekend-destination for flere og flere danskere. Vagabond REJS har besøgt Berlin ...

Berlin har aldrig været tættere på Danmark. Berlin er blevet en lang weekend-destination for flere og flere danskere. Transportmulighederne er mange, det er nemt og billigt at flyve og Berlin har et endeløst udbud af alt mellem himmel og jord. Der er masser af kunst og kultur, masser af hoteller, mere end 7.000 caféer og restauranter, super shopping og priserne er lave, i hvert fald sammenlignet med danske forhold.

Berlin er en stor by med næsten 4 millioner indbyggere, og selvom transportsystemet er veludbygget og effektivt er det nok så relevant at kigge på geografi når man skal vælge hotel. Efter flere anbefalinger valgte vi området omkring Savigny Platz i et af Berlins gamle velhaverkvarterer, Charlottenburg, og vi valgte Hotel Aida i Knesebeckstrasse 29, strategisk beliggende midt mellem pladsen og Kurfürstendamm, byens længste og mest imponerende shopping gade.

Småt men godt
Hotel Aida ligger et stenkast fra Savigny Platz og S-bane stationen af samme navn - med direkte forbindelse til Schönefeld lufthavn, se nedenfor. Aida har til huse i en smuk gammel bygning, nænsomt renoveret med høje hvidmalede paneler, gamle kaminer og stuk i loftet. Det lille familiedrevne hotel har kun 23 værelser, ikke to af dem er ens, de har alle bad og toilet, dobbeltseng og TV og alle er beliggende på 2. sal.
Trods hotellets status som familiehotel, føler man faktisk et internationalt vingesus, når man er gæst. Her er 24 timers room service og på en varm sommerdag sætter ejeren Jürgen Urbschat gerne en lille elektrisk vifte op for enden af sengen. Serviceniveauet er i top, her mødes det jordnære med der internationale der i smuk forening gør opholdet til lidt mere en blot en banal overnatning.

Morgenmad – og middag - når det er bedst
I forbindelse med receptionen på 1. sal ligger restauranten og den tilhørende bar med en lille balkon og udsigt mod Kurfürstendamm. Her serveres en morgenbuffet der næsten er en overnatning værd. Der er masser af frisk frugt, nybagt brød, lufttørret landskinke, udvalgte modne og smagfulde oste, æg, fransk leverpostej og alverdens tysks spegepølser. Disse lokaler er hotellets bankende hjerte. Her mødes gæster i morgengryet og i løbet af dagen og aftenen, hvor de finder vej til den lille balkon med en drink eller et glas velskænket fadøl fra baren.

I stueetagen, og med udeservering i sommermånederne, ligger den eksklusive Restaurant Sachs med et menukort og et vinkort der kan tilfredsstille enhver gourmet. Køkkenet er internationalt med et solidt fæste i solide tyske råvarer. Masser af spændende forretter, prøv en tapas-variation til €8,50 eller en risotto med kantareller til €9, hovedretter fra €15-25, blandt dem en super kalveschnitzel med gemüse til €18,50. Vi var 4 mennesker, vi fik forret, schnitzel, desserter og såvel Spätburgunder som Dornfelder vine og vi betalte € 210.

I området omkring Hotel Aida og Savigny Platz bugner det med spændende restauranter, caféer, barer og forretninger.

<link http: www.vagabond.info _blank>

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^