Lysholdere til juledekorationer<BR>og adventskrans
Julekrans
Gave til hundeejer
Akvarel i drømmende farver
Kategori: Rejser
5-stjernet luksus til 2-stjernet pris

Elsker du luksus og 5-stjernede hoteller, men sidder du lidt stramt i det? Med en smule strategisk planlægning og fleksibilitet hvad angår destinationen, kan du indlogere dig på et luksushotel uden at sprænge budgettet. Det seneste Hotel Price Index™ fra Hotels.com™ viser nemlig, at danske rejsende på udvalgte destinationer betalte mindre for 5-stjernede hoteller, end de på andre destinationer måtte betale for 2-stjernede hoteller i første halvår af 2015.

I USA rakte pengene generelt ikke langt, når det gjaldt hotelovernatninger i årets første seks måneder. Således måtte danske rejsende i gennemsnit betale 3.731 kr. pr. nat på 5-stjernede hoteller i Los Angeles. I den anden ende af skalaen fandt man i første halvår af 2015 den polske hovedstad Warszawa. Her kunne danske rejsende nøjes med gennemsnitligt at betale 764 kr. for en overnatning på et 5-stjernet hotel – hele 2.967 kr. mindre end i Los Angeles. Selv 2-stjernede hoteller sneg sig flere steder i USA op over 1.000 kr. pr. nat. Således betalte danske rejsende gennemsnitligt mellem 1.049 og 1.138 kr. for en overnatning på et 2-stjernet hotel i New York, San Francisco, Boston og Seattle. Et grundigere kig på HPI’ens tal viser, at man, for et lavere beløb end disse, kunne indlogere sig på 5-stjernede hoteller i både Warszawa, Istanbul, Tallinn, Prag og sågar Berlin. I Berlin betalte danske rejsende kun 1.017 kr. i gennemsnit for en nat på et 5-stjernet hotel i første halvår af 2015. 

De priser, som danske rejsende måtte betale for hoteller verden over, blev i første halvår af 2015 blandt andet påvirket af svingende valutakurser, fortæller Johan Svanstrom, direktør for Hotels.com:
"Kursen på den amerikanske dollar steg, og det samme gjorde hotelpriserne dermed også omregnet til danske kroner. Omvendt påvirkede den svækkede euro hotelpriserne i hele eurozonen, og i Rusland betød den økonomiske usikkerhed og et kursfald på rublen, at hotelpriserne faldt drastisk."

Valget af feriedestination har altså stor betydning for, hvor meget luksus man kan få for pengene, og med en smule research kan man endda både opgradere på hotelstjerner og nedjustere budgettet. 

 

Om Hotel Price Index (HPI)
Hotels Price Index (HPI) fra Hotels.com er en undersøgelse af hotelpriser (den gennemsnitlige pris betalt pr. nat, inklusive skatter og afgifter) blandt storbydestinationer i hele verden. Rapporten viser de af kunden reelt betalte priser for hotelindkvartering og giver en værdifuld indsigt i årsagerne bag priserne. Data er hentet fra reservationer foretaget på hoteller på Hotels.coms hjemmesider verden over. 

Om Hotels.com
Hotels.com er ejet af Hotels.com, L.P. og er en af de førende reservationshjemmesider med overnatningssteder, der spænder fra internationale hotelkæder og resorter med alt inklusive til lokale favoritter og Bed & Breakfasts. Hotels.com samler al den information, du skal bruge, for at reservere det perfekte hotelophold. 

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan indretter du dit walk-in-closet<BR> med den rette belysning

Sådan indretter du dit walk-in-closet
med den rette belysning

Plakat med hunde

Plakat med hunde

Vance Kitira stearinlys

Vance Kitira stearinlys

Hundekurve i alle størrelser

Hundekurve i alle størrelser

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^