Pendel fra House Doctor
Bloomingville Pendel
Sengelampe
Stor LED pære
Kategori: Rejser
Oplev nordlyset

Ny direkte flyforbindelse til nordlyset ...

Sverige går nu ind i kampen om nordlyset og satser stort på, at tusindvis af danskere vil tage til det svenske Lapland for at opleve nordlys netop her, som ifølge eksperter er et af de allerbedste steder i verden at opleve det. En ny, direkte flyrute til Kiruna i det svenske Lapland har nemlig reduceret flyrejsen til under 2,5 time, hvor rejsen tidligere har taget mere end 10 timer. Dermed får danskerne nu en meget nem og hurtig adgang til det helt særlige svenske nordlys.

Spar 7 1/2 times rejsetid
2,5 times flyrejse med SAS og du står ved Kiruna midt i det svenske Lapland, som blandt andet tilbyder Europas bedste mulighed for at opleve nordlys. En oplevelse, der tidligere har taget mere end 10 timer for danskerne at komme i nærheden af. Det er lokale turistvirksomheder, der er gået sammen med SAS om at etablere den nye, direkte flyrute til Kiruna. Sammen med VisitSweden markedsfører man nu flyruten i Danmark og håber på at trække tusindvis af danskere til det nordligste Sverige – bl.a. ved at fortælle om nordlyset, som ifølge eksperter stort set ikke opleves bedre noget andet sted i verden.
”Tørt og klart vejr, mørke omgivelser og ingen by-belysning, så har man de perfekte forhold til at se nordlys – og det har man ved Kiruna i det svenske Lapland. Udover Alaska er det svenske Lapland det bedste sted at opleve nordlys, da området ligger centralt i den såkaldte nordlyszone og tilmed er fri for den fugtige luft fra Atlanterhavet. I det svenske Lapland kan man faktisk – afhængigt af vejret og bedst i perioder med så lidt månelys som muligt – opleve fantastiske nordlys stort set hver aften,” siger Peter Stauning, nordlysekspert hos DMI.

Flere skal opleve nordlyset ved Kiruna
Hos VisitSweden er man overbevist om, at den nye, nemme adgang til nordlys vil appellere til danskerne, netop fordi nordlys er så spændende og fascinerende et fænomen – et fænomen, som mange mennesker gerne vil opleve, men som de færreste hidtil har haft mulighed for at komme i nærheden af.
”Det er en helt unik og usammenlignelig oplevelse at stå ved Kiruna og vente på nordlyset. Forestil dig, at der er helt stille omkring dig, den eneste lyd er sneens knitren under dine støvler og pludselig, men ganske langsomt, oplyses den mørke polarhimmel af det mest fantastiske syn – et overvældende, kraftfuldt gullig-grønt lys på den kulsorte himmel. Det er ganske enkelt et helt enestående syn, som mange flere danskere nu vil få mulighed for at opleve, fordi den direkte flyrute både logistisk og tidsmæssigt gør det så meget nemmere, ” siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Aurora Sky Station
Aurora Sky Station, som ligger i det svenske Lapland, er kendt som et af de allerbedste steder i verden at opleve nordlyset. Her kan man opleve nordlyset ”på tætteste hold” og evt. nyde en gourmetmiddag med retter fra det klassiske nordiske køkken i nordlysets skær. Nordlyset viser sig så godt som hver anden nat i vintermånederne, fordi forholdene her er helt optimale med mørke, klar ren luft, næsten ingen nedbør og som oftest skyfri himmel.

Oplev Europas sidste vildmark – det svenske Lapland
Det svenske Lapland rummer et væld af naturoplevelser, som ikke kan sammenlignes med nogen andre steder i verden. Både stemningen og naturen er helt unik og meget fremmedartet fra Danmark, men også fra mange andre steder i Sverige.
Foruden muligheden for at se nordlys byder det svenske Lapland også på smukke arktiske landskaber, spændende samisk kultur, fantastisk skiløb med mulighed for blandt andet enestående offpiste og heli-skiing, ophold på Icehotel samt ture med hundeslæde, snescootersafari og meget mere.

Fra den 20. december 2012
Første afgang fra Københavns Lufthavn til Kiruna i det svenske Lapland er den 20. december 2012. Den nye, direkte flyrute tager 2 timer og 20 minutter - og koster kun 995,- tur/retur.

Vinter
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Mørklægningsgardiner

Mørklægningsgardiner

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Gaveæske håndsæbe og håndlotion

Gaveæske håndsæbe og håndlotion

Izabel Camille

Izabel Camille

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
11.09.2020

Hospitaler: Begræns besøg af pårørende

Rigshospitalet

I lyset af det stigende corona-smittetryk henstiller Region Hovedstaden til at antallet af besøgende pårørende begrænses. Det betyder blandt andet, at man som indlagt opfordres til at vælge én fast pårørende til besøg i hele indlæggelsesperioden. Læs mere


03.09.2020

Fakta om kommende voldtægtslovgivning

Kvinfo

KVINFO forklarer her, hvad Danmarks kommende voldtægtslovgivning baseret på samtykke betyder. Læs mere


02.09.2020

Forskning: Hormonbehandling redder COVID-19-patienter

Rigshospitalet

Steroidpræparater med binyrebarkhormon tager toppen af betændelsesreaktionen og bedrer overlevelsen for svært syge COVID-19-patienter på intensivafdelingerne. Det er resultatet af ny dansk og international forskning støttet af Novo Nordisk Fonden. Læs mere


27.08.2020

Test: Kemi i tandpasta

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Tandpastaer er i mange tilfælde gode kemivalg, som får Forbrugerrådet Tænk Kemis bedste bedømmelse. Få hjælp til at vælge en tandpasta uden uønsket kemi.

Læs mere


20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Læs mere


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Læs mere


Arkiv

Pandemi i USA Viagra