Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
Ibu Jewels
Kategorier: Parforhold  -  Intimitet
Valget mellem det spændende eller trygge forhold

Fra brevkassen: Hun står i et klassisk dilemma, mellem tiltrækningen og fascinationen af "the bad boy" og behovet for venskab, troskab og tryghed i et velfungerende parforhold ...

_________________________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg er en kvinde på 33, med et barn fra tidligere ægteskab. Forholdet til barnets far er godt og velfungerende, og han er en god far for sit barn.
Jeg har aldrig været en speciel familieorienteret person, men elsker mit barn og syntes vi har en god, men måske noget utraditionel hverdag sammen. Både mit barn og jeg er diagnosticeret som højtfungerende autister/asperger, hvilket på ingen måde hindrer os i at have et godt liv med venner, familie, job og fritid.
Mit problem er mænd! Jeg ender altid op med en af to typer: enten den overdrevet bløde følsomme mand, hvis tryghed og pålidelighed jeg i starten nyder - eller "den slemme dreng", hvis upålidelighed og grænseoverskridende adfærd ender med at gøre mig ulykkelig. Mit sidste forhold var med sidstnævnte type – som, oven i det hele, viste sig at være alkoholiker, ekstremt bitter og aggressiv og ude af stand til at vedstå sig sine handlinger.
Alligevel var jeg vildt forelsket i ham og begærede ham over alt på jorden, hvilket når jeg tænker efter, jo var fuldstændigt tåbeligt, da det forhindrede mig i at gøre ende på et usundt forhold. Men slut blev det heldigvis.
En 5-6 måneder efter møder jeg en mand, som jeg har det utroligt godt med. Vi svinger helt fantastisk godt i hinandens selskab og jeg føler, at jeg helt kan være mig selv og tale frit og ærligt med ham. Ud over det, har han humor, livsglæde, elsker sit job, er meget glad for mit barn og er både empatisk og intelligent. Han er samtidig køn og charmerende - en rigtig perle. Efter meget kort bekendtskab bliver jeg helt overraskende gravid (noget som ellers var næsten en umulighed ved barn nummer et) og går nærmest i baglås. Min kæreste er mere rolig, han er et par år ældre end mig, barnløs, men vil meget gerne have barnet. Og vupti, går han i gang med at ombygge sit hus, så der er plads til os alle.
Men inden i mit hoved går det helt galt. Jeg frygter at igen at være sammen med "den bløde mand" som jeg vil ende med at blive træt af. Jeg frygter at miste tiltrækningen, da vores sexliv - skønt rigtigt godt og dejligt for begge, ikke har samme passion, som jeg oplevede med "the bad boy". Jeg tager mig selv i at lede efter fejl, at blive irriteret på ham, at være intolerant og kritisk. Hvorfor kan jeg ikke bare acceptere ham som menneske? - det vel at mærke helt fantastiske menneske han er?
Når vi er sammen, føler jeg mig glad, afslappet og vi kan lave alt muligt sammen - som at være med ens bedste venner. Men samtidig frygter jeg det venskab, for så ryger kærestefølelsen vel? Mit problem er vel, at jeg aldrig har været venner med en kæreste? Jeg indrømmer blankt, jeg er lidt af en "knudemand" hvor det med følelser ikke er min stærke side, men nu er det som om jeg ikke aner hvad jeg skal stille op med denne dejlige mand som vil mig så meget, men som jeg slet ikke kan finde ud af at tage imod.
Jeg går hele tiden med en nagende tvivl om: Elsker jeg ham nok? På den rigtige måde?
Det er som om, det hele er for nemt, vi passer sammen som to brikker i et puslespil. Vi elsker de samme ting uden at være helt enige og vi har sammen drømme om fremtiden.
Mit spørgsmål er, hvordan man kan være både venner og kærester, arbejdspartnere og elskende? Hvordan giver jeg kærligheden både krop og sjæl?

_________________________________________

Kære tvivlrådige pige.
Tak for din mail, som indeholder et meget klassisk dilemma nemlig mellem tiltrækningen og fascinationen af "the bad boy" og behovet for venskab, troskab og tryghed i et velfungerende parforhold.
Mange kvinder bliver, ligesom du, erotisk tiltrukket af mænd der bestemt ikke behandler dem godt og som sjældent kan tilbyde de grundlæggende ting som de fleste har behov for, troskab, venskab. kærlighed, indfølingsevne og det at blive behandlet godt og med respekt. osv.
Når man så som dig er så heldig at møde en perle af en mand, der tilbyder dig og din datter alt det som kan give jer et trygt, kærligt og stabilt liv, frygter du, at du vil mangle passionen i jeres forhold. Du frygter, at det vil kede dig og at du vil mangle den spænding, som du tilsyneladende har et stort behov for, men som du samtidig har erfaret vil gøre dig ulykkelig.
Du skriver, at du og din datter er diagnosticeret som autister, men at I, i det store hele, er velfungerende og kan få en hverdag til at fungere. Du skriver samtidig, at du ikke er nogen ørn mht. følelser, hvilket kan hænge sammen med den diagnose du har. Jeg har i flere tilfælde erfaret, at mennesker med samme diagnosen, har brug for at gå ud i ekstremerne for at føle passion og for at føle at de lever. Disse mennesker kan have svært ved at fungere og være tilfredse i den almindelige, måske lidt mere kedelige hverdag, som den nu er for de fleste af os. Det samme gælder bestemt også for mange andre typer af mennesker, at de kan have svært ved at acceptere det almene og dagligdagen som den udspiller sig i de fleste børnefamilier.
I dit tilfælde, hvor du snart er mor til to børn, må du forsøge at gøre dit bedste for at vælge det liv, som er bedst for jer alle, på trods af at du rent følelsesmæssig har nogle problemer. Både du og dine børn vil komme til at betale en høj pris hvis du gang på gang vælger "the bad boy", typen som helt sikkert vil ende med at gøre både dig og dine børn ulykkelige. At "lege" med ”the bad boy" vil medføre, at du igen og igen skal bruge en masse energi på at komme fri af de afhængighedsforhold du skaber til mænd der behandler dig dårligt. Al den energi vil dels slide på dig dels gøre dig mindre tilstedeværende som mor for dine børn.
Jeg forstår, udfra det du skriver om dig selv, at det er vanskeligt for dig at tage imod den bløde og søde mand der vil dig og dine børn, det bedste. Et forhold til ham, som du kalder den oversøde, bløde og følsomme mand, og som evner til at give af sig selv, sætter måske det du selv har vanskeligt ved, i relief. Her skal du ikke kæmpe for et umuligt forhold, du får det tilbudt uden forbehold. Det er meget svært for dig at tage imod så megen hengivelse og godhed.
Du nages af tvivl om hvorvidt du så elsker ham nok og prøver derfor at finde fejl og mangler ved ham. Måske ubevidst for at skubbe ham væk, det er for meget for dig, at I har det så godt og at tilværelsen med ham er næsten for nem og uproblematisk. Noget der ikke rigtigt passer til dine behov for at livet kræver kamp.
Det der måske kan hjælpe dig i din nuværende situation er, at foretage dig et bevidst valg. Du må acceptere din trang til spænding. Men du må også acceptere at den del af dig, der besidder denne trang, bevidst må tilsidesættes, i din nuværende situation. Din trang til det ekstreme er uforenelig med at du snart er mor til to små børn, der har behov for stabilitet.
Det syntes for mig givet, at du må foretage det ansvarlige valg, hvor du kan give dine børn den bedste start på livet. Og at dette valg kan betyde nogle afsavn i din trang til møde den charmerende, komplicerede, men måske samtidig afstumpede mand.
Du er så heldig, at møde en fantastisk mand der vil tilbyde dig et godt liv for dig og dine børn. Du frygter med rette ,at det er for let for dig, at du kan få det hele, og at du dermed mister spændingen, interessen og den form for passion, der har været så vigtig for dig..
Du nages af tvivl om du elsker din kæreste nok og på den rigtige måde. Men kærlighed er også en viljessag, hvor du kan vælge at fokusere på den slags kærlighed du/I har behov for nu ...
Der findes en anden form for passion og lykke, som du i bedste fald kan vælge at tage imod. Netop at udvikle passionen for at opbygge et godt og solidt kærlighedsforhold der indeholder venskab og partnerskab, samarbejde og et trygt og kærligt liv. Desuden kan det også være en passion, at udleve nogle fælles drømme og nogle fælles interesser.
Jeg bliver nok her nødt til at sige, at den form for passion du har været tiltrukket af, sjældent findes i større udstrækning i de forhold hvor man satser på at have et roligt og godt liv og er glad for den hverdag og den familie man har opbygget.
Kærlighed, venskab og samarbejde kan sagtens følges ad. Men de ekstremer der skal til for at pirre dig, er nok mere afdæmpet i et almindeligt familieliv. I forhold til hvor det er et stort behov for spænding og passion, hvor man går langt ud i ekstremerne, er det ud fra de flestes erfaringer relativt sjældent at familielivet samtidig er velfungerende.
Udfra min egen efterhånden lange livserfaring, personligt og professionelt vil jeg sige, vi kan sjældent få det hele på samme tid. Livet er et valg, nogen gange er vi nødt til at give afkald på noget for at få tilværelsen til at fungere.
Tiden mens dine børn er små bliver ikke genudsendt, den kan aldrig gøres om. Du har været så heldig at møde en mand, som du selv skriver faktisk er en drømmemand, men at det I er i gang med at bygge op i nogen grad står i modsætning til den slags passion, som du indtil nu har søgt, men som mest har givet dig negative erfaringer at udleve.
Jeg håber for dig og dine børn, at du bliver i stand til at skabe et godt liv udfra de muligheder du har til rådighed lige nu og at du mere ser det du har og ikke bekymrer dig så meget om det, du er bange for kommer til at mangle.
Lykken er ofte lige foran os, hvis vi griber den og giver den næring til at udfolde sig.
Jeg håber meget for dig, at du vil kæmpe for at blive glad for det liv du har foran dig, som snart mor til to børn.

Held og lykke på din vej.

Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ecooking Bodylotion

Ecooking Bodylotion

BH uden bøjle i bambus

BH uden bøjle i bambus

Ecooking Solcreme SPF 30 - Vandfast

Ecooking Solcreme SPF 30 - Vandfast

Vandfontæne

Vandfontæne

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^