#STÅRSTADIG

Kategori: Parforhold

#STÅRSTADIG 

Hvert år udsættes 33.000 kvinder for partnervold i hjemmet i Danmark, skriver Danners Krisecenter. Nu efterlyser Danner din støtte til at hjælpe voldsramte kvinder til et liv uden vold.

Når kvinder i Danmark udsættes for partnervold, så tager et velfungerende system af kvindekrisecentre imod dem og deres børn. Men når opholdet på krisecentret er slut, sendes kvinderne ud i dagligdagen igen – ofte uden det nødvendige sikkerhedsnet, som skal fastholde dem i et liv uden vold.

Voldsramte har brug for fortsat støtte til at bryde mønstret
Kvinderne bor typisk seks måneder i Danners Krisecenter, og når opholdet er slut, opstår en ny og usikker periode i deres liv, som i værste fald kan bringe dem tilbage til det tidligere voldelige forhold eller ud i et nyt parforhold præget af vold.
I Danner i København arbejder man fokuseret med at hjælpe kvinderne videre, også når opholdet er slut. Denne indsats er en del af det, der kaldes for efterværn. I dag ligger ansvaret for efterværn hos kommunerne, men hos Danner opfatter man kommunernes indsats som utilstrækkelig:
”Når kvinderne flytter fra os, har de i tiden efter behov for kontakt til en nær støtteperson, som kender deres situation i forvejen, og som har fulgt dem i den proces, de har været i. De har brug for forsat at blive støttet i at bryde mønstret, så de få et liv uden vold. Den indsats kan kommunerne ikke levere. Med det nuværende efterværnsarbejde, som det fremgår af serviceloven, skal kvinderne tilknyttes kommunen, der hjælper dem med de praktiske udfordringer såsom ny bolig og nyt job, men det relationelle og støttende arbejde omkring kvinden er lige så vigtigt. Det er i sidste ende det, der sikrer, at kvinderne ikke falder tilbage i voldelige relationer, og ikke om de har fået job eller bolig,” forklarer direktør i Danner, Susanne Philipson.
Hos Danner finansierer man i dag efterværnsindsatsen med privat indsamlede midler, men det rækker slet ikke langt nok til, at alle beboerne hos Danner kan komme i et efterværnsforløb. Derfor mener man hos Danner, at efterværnet bør være et samarbejde mellem kommuner og krisecentre, og at ansvaret for at definere rolle-og opgavefordelingen bør ligge i lovgivningen:
”Hvis vi arbejder sammen om at støtte kvinderne, kunne vi komme meget længere og bryde voldsspiralen, og dette samarbejde skal lovgivningen være med til at sikre,” uddyber Susanne Philipson.

Støt Danners kampagne #STÅRSTADIG
Med din støtte er du med til at bryde tabuet om vold i nære relationer, og du medvirker til at hjælpe flere voldsudsatte kvinder og børn til et liv uden vold. Læs mere på danner.dk/staarstadig

Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^