Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse
Parforhold med problemer

Fra brevkassen: Hun føler sig udnyttet og ussel, men drømmer stadig om et trygt familieliv sammen med ham ...

_________________________________________

 

Hej brevkasse
Jeg går med en masse i mit hoved for tiden, og har virkelig brug for et råd. Min kæreste og jeg har været sammen i næsten halvandet år, og flyttede sammen for 4 måneder siden. Han er 37 og jeg er 23. Jeg er ufatteligt glad for ham, og er derfor begyndt at tænke på at jeg gerne vil have børn med ham. Han siger dog nu, at han ikke vil have flere. Han har allerede to, som vi har hver anden weekend, plus det løse.
Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal håndtere dette. Jeg er flyttet fra Sjælland til Jylland, for at være med ham. Vi bor tæt op af hans ex og børnene for hans skyld, hvilket ikke er lige nemt, da jeg både er psykisk syg og ikke kender nogen herovre.
Oven i det er jeg forvirret over at han opfordre mig til og tænder på at jeg er sammen med andre mænd ...
Jeg føler mig virkelig ussel. Jeg kan bruges til alt mulig andet, men ikke til at få hans børn ...
Tror du der er håb for at han ombestemmer sig og gerne vil have børn med mig?
_________________________________________

Kære forvirrede pige.
Jeg haster med at svare dig da jeg oplever, at du befinder dig i en for dig helt uholdbar situation. Du skriver at du lever sammen med en mand, som du er ufattelig glad for, og at han er den mand, som du gerne vil have børn med.
Det der skinner tydeligst igennem i dit brev er, at du i din forblændelse af ham har opgivet alt for at være sammen med ham, for at bo i nærheden af hans børn og ekskone. For at føje hans ønsker, er du flyttet fra Sjælland til Jylland væk fra familie og venner og det miljø du kender. Du er kun 23 år og oven i købet er du psykisk syg. Det fremgår ikke af det du skriver hvilken psykisk lidelse du lider af, men under alle omstændigheder vil jeg antage, at din psykiske lidelse gør dig sårbar og måske også skrøbelig. Et sårbart sind vil gøre dig endnu mere udsat, i den situation du befinder dig i uden dit oprindelige netværk, og i et samliv med en mand der misbruger dig.
Jeg opfatter dit brev sådan, at du drømmer om et normalt familieliv med den mand, som du du ufattelig glad for. Et normalt familieliv med børn, kunne være den ramme, du mener at have behov for, for at føle dig tryg og elsket.
Men den mand du havde håbet at danne en far, mor og børn familie med, har allerede den familie han ønsker. I har hans børn en del af tiden, noget som sikkert er meget krævende for dig, med den alder og baggrund du har.
Den mand som betyder alt for dig misbruger dig mod din vilje, han tænder på at se dig sammen med andre mænd. Jeg fordømmer ikke, at han har disse lyster, men at han bruger dig til noget, som er ubehagelig for dig og som får dig til at føle dig ussel. At bruge dig til at få afløb for sine egne lyster, som din kæreste gør, tyder på, at han ikke har den store forståelse og indføling for dig og det liv, du har brug for. I din forblændelse af ham, har du ladet ham at misbruge dig, selvom du føler det som et overgreb, der får dig til at føle dig ussel og uden hensyn til at du ikke er psykisk rask.
Som svar på dit spørgsmål til mig, hvorvidt jeg tror han vil ombestemme sig omkring at få børn sammen med dig, må jeg, udfra det du skriver om jeres forhold, sige nej. Jeg tror ikke han ændrer mening om dette emne. Han har jo allerede alt hvad han har brug for, og nu oven i købet en kæreste, han kan bruge til sine særlige lyster.
Mit råd til dig vil være, at du i fremtiden nægter at være sammen med andre mænd, hvis du ikke selv har lyst. Når det at være sammen med andre mænd får dig til at føle dig ussel, må du uanset konsekvenserne sige et klart nej, for ikke psykisk, at gå helt i stykker.
Mit bedste råd til dig vil være at erkende, at den mand du som du er så ufattelig glad for, næppe er den mand du håber og drømmer om. Og at han er ikke den mand, der kan give dig det liv, du har brug for.
Mit råd er også, at det bedste du kan gøre i den situation du er havnet i, er så hurtig som muligt at fortælle ham at I ikke har de samme ønsker for et samliv. Du bør meget alvorligt overveje, mens du endnu kan handle, at flytte tilbage til det netværk du har haft og som forhåbentlig kan hjælpe dig med at komme videre. Du er kun 23 år og kan sagtens nå at finde en mere passende partner, der vil behandle dig godt og omsorgsfuldt, så du kan få et godt liv.
Næste gang du møder en mand du bliver glad for, er det vigtigt at du inden I flytter sammen, får afklaret hvilke forventninger I har til et samliv. Du skulle nødig begå den sammen fejl igen bare i en anden udgave.
Jeg ønsker virkelig for dig at du er istand til klart at se den situation du står i og at du stadig har de fornødne kræfter og mod til at handle.
Mange kærlige og varme tanker til dig.

Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Studio Feder pyjamas

Studio Feder pyjamas

Charlotte Perriand varmelampe

Charlotte Perriand varmelampe

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^