Ny hjælp til voldsramte unge

Kategori: Parforhold

Der sidder i gennemsnit 2 elever i hver skoleklasse, som har prøvet at blive slået eller oplevet psykisk vold fra de voksne i familien – og næsten lige så mange har en voldelig kæreste.

Ny hjælp til voldsramte unge 

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Der sidder i gennemsnit 2 elever i hver skoleklasse, som har prøvet at blive slået eller oplevet psykisk vold fra de voksne i familien – og næsten lige så mange har en voldelig kæreste. Desværre fortæller alt for mange af de voldsramte aldrig om deres liv og oplevelser. Og derfor får de ikke hjælp til at stoppe volden. Vold er et stort tabu. Mange skammer sig over det, de er udsat for og er bange for konsekvenserne, hvis de fortæller om det til andre. For drengene er det ekstra hårdt at indrømme, at de har brug for hjælp, og de er rigtig svære at nå med traditionelle rådgivningstilbud.

Aktiv rådgivning på snapchat
Snapchat giver nogle nye redskaber for moderne rådgivning. Med muligheden for at sende både billeder, video og chatte samme sted får de voldsramte unge en meget direkte, personlig og umiddelbar kontakt:
"Når man som Bryd Tavsheden tilbyder anonym rådgivning til børn og unge, er det naturligt at overveje det medie, som de unge bruger allermest. Ved at åbne op for Snapchat håber vi at kunne nå nogen af dem, der aldrig får hjælp i dag. Ikke mindst de drenge, som ellers er så svære at få fat i," siger  Susanne Dal Gravesen, som er direktør i 'Bryd Tavsheden'.  
Snapchat-rådgivningen skal bygge bro til de øvrige tilbud, som 'Bryd Tavsheden' allerede har i dag. Foreningen hjælper hver dag børn og unge i webbrevkassen, chatten, telefonrådgivningen og Basen i København, hvor de unge kan komme direkte ind og møde en rådgiver - og fra i dag også i Snapchat-rådgivningen.

Rigtige drenge bryder tavsheden
Den nye rådgivning er en del af et initiativ, der er rettet specielt mod de drenge, der er udsat for vold. Bryd Tavsheden vil gennem en målrettet kampagne i efteråret 2015 og foråret 2016.vise de unge at det er OK at bede om hjælp.
Drengene ligger ofte under for myter om, at man ikke må være ’en tøsedreng’, ’at man ikke sladrer’, men klarer sine problemer selv. Og derfor søger alt for få af dem hjælp. Bryd Tavsheden vil være med til at nedbryde fordommen om, at det altid er piger, der bliver slået, og drengene der slår. Det vil gøre det lettere at stå frem som dreng og fortælle om den vold, de oplever, så de kan få professionel hjælp. Her skal Snapchat-rådgivningen gøre det nemmere at finde hjælpen, når de er parate til det. 

Hvis du har brug for hjælp, kan du tilføje 'Bryd Tavsheden' på Snapchat som: ’brydtavsheden’. Rådgivningen er åben alle dage.  Du kan læse mere om foreningen på brydtavsheden.dk

Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^