Mænd har de bedste intentioner

Kategori: Parforhold

Mænd har de bedste intentioner 

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Mænds hukommelse er dårligere end kvinders
Hvornår blev du sidst skuffet, fordi din kæreste fx glemte en mærkedag, en aftale, I havde, eller en romantisk detalje om jeres første møde? Og hvor længe efter lod du ham høre for det?
Det kan være svært at forstå, hvorfor kæresten ikke kan huske datoer, navne og aftaler, som står tydeligt prentet i pandelappen hos en selv. En ny analyse foretaget af YouGov for Anthon Berg viser, at to ud af tre danske kvinder mener, at årsagen er, at mænd bare husker dårligere end kvinder. Men den beskyldning er mændene ikke tilfredse med. Kun én ud af tre mænd mener, ifølge undersøgelsen, at de husker dårligere. Og i det hele taget synes kun én ud af fem mænd, at han selv husker dårligere end andre.
Men måske er det tid til at nå til erkendelse, for ifølge professor i neurobiologi og farmakologi ved Københavns Universitet, Albert Gjedde, er det videnskabeligt bevist: Mænds hukommelse er dårligere end kvinders.
"Mænd er ifølge flere studier generelt dårligere til at huske end kvinder. Forskellen mellem mænd og kvinder viser sig i 8 ud af 9 hukommelsestests, som bruges af psykologer og hjerneforskere” forklarer Albert Gjedde, som henviser til et studie med mere end 37.000 deltagere, som viste, at mænd har væsentligt sværere ved at huske både datoer, navne og planer end kvinder. 

Du er ikke alene om at blive ’glemt’
Mændenes gode intentioner om gøre noget sødt for kvinder er der skam. Faktisk tænker fire ud af fem danske mænd jævnligt eller ofte på at påskønne kæresten med fx søde ord, et langt kram eller en  gave. Men næsten hver anden mand får alligevel ikke gjort noget ved det. Ikke engang på mærkedage kan kvinder med ro i sindet glæde sig til lidt påskønnelse fra deres mænd. Næsten hver anden mand får ikke gjort noget særligt for deres kæreste på deres bryllupsdag/kærestedag, og hver femte mand får ikke påskønnet kæresten på hendes fødselsdag.
Hver tiende mand er særlig nærig med påskønnelserne og får hverken gjort noget for sin kæreste på hendes fødselsdag, bryllupsdagen/kærestedagen, til jul, mors dag eller valentinsdag.
Heller ikke de små påskønnelser i hverdagen er der overflod af hos de danske mænd. Hver tredje danske kvinde må nøjes med en påskønnelse som søde ord, et langt kys eller en lille gave fra sin mand et par gange om måneden eller sjældnere.

Humør, energi, sjæl og psyke
Forhold ødelagt af mistro og jalousi 

Fra brevkassen: For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.

Læs mere
Parforhold
Mand i midtvejskrise 

Fra brevkassen: Han er 55, har et godt job og styr på familie, hus og økonomi, men han er trist og irriteret, og hun er bekymret for om han har en depression.

Læs mere
Parforhold
Valget mellem to mænd 

Fra brevkassen: Hun søger psykologens råd til, hvordan hun træffer valget mellem den mand, hun har haft et forhold til gennem tre år - og den mand, hun er stormende forelsket i.

Læs mere
Parforhold
Han siger hun mangler dybde 

Han har forladt hende med en kommentar om, at hun ganske vist er både sød, sjov og flot, men at hun ikke har dybde nok.

Læs mere
Parforhold
Kærlighed - men ingen lyst 

En læser skriver, at hun ingen seksuel lyst har til den mand, hun elsker, og at hun har dårlig samvittighed over at lade som om, hun har …

Læs mere
Parforhold
Hvorfor trækker han tiden ud? 

Fra brevkassen: Når de nu er så voldsomt forelsket, hvorfor har han så brug for tre måneder til at overveje om han vil forlade kone og børn?, spørger en frustreret læser.

Læs mere
Parforhold
For lidt sex 

Fra brevkassen: Hun har et større behov end han har, og hun finder det ydmygende, at skulle tigge og bede ham om at have sex.

Læs mere
Parforhold
Elsk ham igen 

Til de kvinder der tænker på at gå, men allerhelst vil blive i deres parforhold, har samlivseksperten Ingrid Ann Watson skrevet bogen "Elsk ham igen"...

Læs mere
Parforhold
Få mere lyst 

Vi må alle forholde os til vores personlige oplevelse af lyst og lykke, og stille os selv spørgsmålene: Hvad er lyst for mig? Og hvad gør mig egentlig rigtig glad?, skriver sexolog Jesper Bay-Hansen ...

Læs mere
Parforhold
Mistet lysten til sex 

Hvad gør man, når man har mistet lysten til seksuelt samvær med den mand, man elsker?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^