Kategorier: Parforhold  -  Intimitet

Hun overvejer at gå fra sin kæreste, med hvem hun har fire børn. Hun elsker ham ikke og irriteres over hans tilstedeværelse, men hun er også bange for, at hun måske vil fortryde at forlade ham.

Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet af, når han kigger. Jeg nyder de aftner han arbejder sent, og bliver irriteret, når han pludselig har en friaften hjemme. Jeg ved, at jeg er hans livs kærlighed, men jeg kan ikke overskue, at skulle tilbringe resten af mit liv sammen med en mand, jeg ikke elsker.

Han er skilsmissebarn, og jeg kommer fra et hjem, med en far der drak. Trods min fars drikkeri, blev mine forældre sammen, men jeg kan stadig huske, hvordan jeg ofte ønskede, at de blev skilt.
Jeg har forsøgt at tale med min kæreste om, at gå hver til sit, men det vil han overhoved ikke høre tale om, og truer mig med, at han vil tage børnene fra mig eller køre i havnen.

Jeg mener, at det er bedst at gå fra hinanden, mens vi stadigvæk kan snakke bare nogenlunde fornuftigt sammen. Men jeg er også bange for, at jeg vil fortryde at have forladt ham, fordi han, på mange måder, er en god mand.
Har I nogle råd til mig, så jeg kan komme videre?
________________________________________________

Hej,

Tak for din mail, hvor du skriver, at du ønsker nogle råd til at komme videre med dit liv, som lige nu præges af dine overvejelser om at forlade din kæreste, som er far til jeres fire børn.

Du skriver, at han er en god mand, men at du ikke har de rigtige følelser for ham længere. Du skriver, at du er hans livs kærlighed, at han gerne vil have sex og fysisk kontakt, men at du slet ikke har lyst til ham. Du beskriver, hvordan du nyder de aftener, han er på arbejde, og bliver irriteret, når han engang imellem har en friaften.

Nu overvejer du, at forlade ham, men skriver, at din kæreste slet ikke vil høre tale om, at I går hver til sit, og at han truer med at tage børnene fra dig eller køre i havnen.

Store livsændringer kræver mange overvejelser


Fordi I har børn og fordi jeg ikke kender børnens alder, må mit første råd til dig være, at du mærker godt efter og finder ud af om du og din kæreste kan blive sammen, indtil børnene er store nok til at kunne tage stilling til, hos hvem af jer de helst vil bo hos.

Når jeg anbefaler det, er det fordi du må sikre dig, at den beslutning du træffer, ikke kun er den bedste for dig, men også for jeres børn. Samtidig skriver du i dit brev også, at du trods manglende følelser for din kæreste, syntes at han er en god mand. Så måske skal du overveje situationen endnu engang, så du er helt sikker på, at din beslutning om at I går hver til sit, er den rigtige.

Hvis du når frem til, at I må gå fra hinanden, så vil jeg anbefale, at I søger hjælp f. eks. i Statsforvaltningens familieafdeling. Her vil I kunne få hjælp til at tage stilling til hvor børnene skal bo og få hjælp til fordeling af jeres samkvem med børnene.

Insistér på en voksen dialog


At din kæreste truer med at han vil køre i havnen, hvis du går fra ham, må du afvise som helt uantageligt. Gør ham helt klart, at noget så destruktivt, vil du overhovedet ikke tage stilling til og at han ikke kan true dig til at skulle leve sammen med ham.

Uanset om han ønsker at tale om det eller ej, så må du insistere på, at I - måske med hjælp udefra - får snakket jeres situation igennem. I er tvunget til at håndtere situationen voksent, for det er jeres ansvar, at jeres fire børn får en ordentlig opvækst.

Fokus på børnenes behov


For at komme videre med dit liv, skal der træffes en beslutning. Du er tvunget til at tage stilling til, om du vil blive hos din kæreste for børnenes skyld. Om du kan tilsidesætte dine egne behov, indtil børnene er store nok til at være med til at tage stilling til hos hvem de skal bo, eller om du må gennemtrumfe dit ønske om at I skilles nu. Hvis det sidste er tilfældet, må du lægge din tvivl til side og gå i gang med alt det praktiske. Du skal bl.a. finde ud af hvilken instans, der skal hjælpe jer, hvis dialogen mellem jer går i hårknude. Jeg tror, det er en god ide, at I får hjælp til at få aftalt, hvor børnene skal have deres faste base og hvor meget de skal være, hos den anden part.

Du må i denne fase gøre hvad du kan, for at sætte dig selv og dine egne behov til side, og sætte alt ind for at der skabes de bedst mulige forhold for jeres børn. Husk at børnenes tilværelse kastes i grus når deres forældre går fra hinanden. Og først når alle de praktiske aftaler er klaret, først derefter kan I alle begynde at komme videre med jeres liv.

Jeg ved, at det er meget svært, at få taget stilling til så stort og vigtigt spørgsmål. Men du skylder både dine børn, din kæreste og dig selv at få en afklaring. Det er for belastende for alle, at leve i en så uafklaret situation.

I håb om at du har styrken og viljen til at gøre det, der er bedst for helheden, sender jeg mange varme ønsker om, at du/I på den ene eller anden måde snart kommer videre med livet.

 

/KvindeGuiden.dk

 

Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
^