Kapitalismen – en kærlighedshistorie

kapitalismen – en kærlighedshistorie

Kapitalismen – en kærlighedshistorie 

Nu kommer Michael Moores dokumentarfilm Kapitalismen – En kærlighedshistorie, på dvd ...

Tankevækkende, provokerende, underholdende
For 20 år siden havde Michael Moores dokumentarfilm Roger & Me premiere - et nyskabende mesterværk, som åbnede publikums øjne for en ny måde at fortælle historier om mennesker og samfund på. I Kapitalismen – En kærlighedshistorie vender Michael Moore tilbage til de samme grundlæggende temaer, som startede hans karriere. Det handler om erhvervs- og finanssektorens massive magt i USA, og hvad denne ødelæggende indflydelse betyder for den almindelige amerikaner – og for resten af verden. I Roger & Me var skurken General Motors, men i Kapitalismen – En kærlighedshistorie er historien meget mere omfattende, og gerningsstedet er langt større end den lille industriby Flint i Michigan. Michael Moore trænger ind i Washingtons politiske centrum, han afslører metoderne fra det finansielle epicenter på Manhattan, og han er selvfølgelig til stede hos de amerikanere, rundt om i USA, som er blevet uskyldige ofre for pengemændenes griskhed. Publikum tages med til ukendt land – der, hvor almindelige mennesker på gulvet aldrig får lov til at træde.

Som altid fortælles historien med humor, frækhed og en passende mængde retfærdig raseri. Michael Moores film rejser et spørgsmål, som er tabu i amerikansk kultur: Hvad er det for en pris, Amerika betaler for kapitalismen? Amerika elsker kapitalismen, og denne kærlighed virkede fra starten så smuk og uskyldig. Men i dag ligner den amerikanske drøm mere et mareridtsscenarie, hvor familier betaler prisen og mister job, hus og opsparing. Moore er med inde hos almindelige mennesker, hvis liv er blevet vendt rundt, og med deres historier i bagagen begiver han sig ud for at få en forklaring. Svaret ligner et klassisk eksempel på en kærlighedsaffære, der er endt helt galt med løgne, misbrug, svig... og 14.000 flere folk uden jobs hver dag.

”Hvem er vi, og hvorfor gør vi det, vi gør?” – det er det overordnede spørgsmål, Michael Moore har søgt at finde svaret på gennem sin lange filmkarriere. Kapitalismen – En kærlighedshistorie er Michael Moores ultimative rejse, som både er en kulmination på en lang karriere i dokumentarfilmens tjeneste og et blik frem mod en forhåbentlig bedre fremtid.

"I USA har vi en tendens til at vente pænt på, at visse emner bliver okay at tale om. Og før det, er emnet tabu at snakke åbent om – selvom det er noget, som sker lige for øjnene af os, og folk fornemmer, at der er noget helt, helt galt. Men det er nemmere bare at flyde med strømmen og lade det ske. Så vænner man sig til middelmådighed, og man bliver magelig. Mit mål er bare at finde svarene på de spørgsmål, der gennem længere tid er opstået i mit hoved. Det er spørgsmål, som jeg mener, hele samfundet bør debattere. Politikere ændrer ikke noget af sig selv. Det giver jo ingen mening for politikere at tage store chancer, for det er for farligt og kan true deres levebrød. Det skal være folkets vilje, hvis der skal ske ændringer", siger Michael Moore om sin inspiration til filmen.

Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed 

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold 

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler 

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor 

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse 

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Parforhold
Hendes kæreste har datingprofiler 

Hun mistænker sin kæreste for at have datingprofiler og for at lyve om dem. Nu er hun opsat på at bevise, at han lyver.

Læs mere
Parforhold
Mænd har de bedste intentioner 

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Parforhold
Min mand vil have at vi har mere alenetid 

Hun er i tvivl om, hvordan hun skal tolke de udbrud af vrede og irritation, der kommer fra hendes nye mand. Han giver udtryk for, at være glad for hendes børn, men han insisterer samtidig på, at han vil have mere alenetid med hende. Han synes hendes ældste søn burde være mere hos sin far, men hun…

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab 

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Parforhold
Gratis hjælp til nyskilte  

Nu lanceres portalen 'Samarbejde efter Skilsmisse' - en elektronisk værktøjskasse, en app og et online kursusprogram, der giver konkret viden og praktiske øvelser, der kan hjælpe den nyskilte selv og fremme samarbejdet med ex-partneren.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^