Kapitalismen – en kærlighedshistorie

kapitalismen – en kærlighedshistorie

Kapitalismen – en kærlighedshistorie 

Nu kommer Michael Moores dokumentarfilm Kapitalismen – En kærlighedshistorie, på dvd ...

Tankevækkende, provokerende, underholdende
For 20 år siden havde Michael Moores dokumentarfilm Roger & Me premiere - et nyskabende mesterværk, som åbnede publikums øjne for en ny måde at fortælle historier om mennesker og samfund på. I Kapitalismen – En kærlighedshistorie vender Michael Moore tilbage til de samme grundlæggende temaer, som startede hans karriere. Det handler om erhvervs- og finanssektorens massive magt i USA, og hvad denne ødelæggende indflydelse betyder for den almindelige amerikaner – og for resten af verden. I Roger & Me var skurken General Motors, men i Kapitalismen – En kærlighedshistorie er historien meget mere omfattende, og gerningsstedet er langt større end den lille industriby Flint i Michigan. Michael Moore trænger ind i Washingtons politiske centrum, han afslører metoderne fra det finansielle epicenter på Manhattan, og han er selvfølgelig til stede hos de amerikanere, rundt om i USA, som er blevet uskyldige ofre for pengemændenes griskhed. Publikum tages med til ukendt land – der, hvor almindelige mennesker på gulvet aldrig får lov til at træde.

Som altid fortælles historien med humor, frækhed og en passende mængde retfærdig raseri. Michael Moores film rejser et spørgsmål, som er tabu i amerikansk kultur: Hvad er det for en pris, Amerika betaler for kapitalismen? Amerika elsker kapitalismen, og denne kærlighed virkede fra starten så smuk og uskyldig. Men i dag ligner den amerikanske drøm mere et mareridtsscenarie, hvor familier betaler prisen og mister job, hus og opsparing. Moore er med inde hos almindelige mennesker, hvis liv er blevet vendt rundt, og med deres historier i bagagen begiver han sig ud for at få en forklaring. Svaret ligner et klassisk eksempel på en kærlighedsaffære, der er endt helt galt med løgne, misbrug, svig... og 14.000 flere folk uden jobs hver dag.

”Hvem er vi, og hvorfor gør vi det, vi gør?” – det er det overordnede spørgsmål, Michael Moore har søgt at finde svaret på gennem sin lange filmkarriere. Kapitalismen – En kærlighedshistorie er Michael Moores ultimative rejse, som både er en kulmination på en lang karriere i dokumentarfilmens tjeneste og et blik frem mod en forhåbentlig bedre fremtid.

"I USA har vi en tendens til at vente pænt på, at visse emner bliver okay at tale om. Og før det, er emnet tabu at snakke åbent om – selvom det er noget, som sker lige for øjnene af os, og folk fornemmer, at der er noget helt, helt galt. Men det er nemmere bare at flyde med strømmen og lade det ske. Så vænner man sig til middelmådighed, og man bliver magelig. Mit mål er bare at finde svarene på de spørgsmål, der gennem længere tid er opstået i mit hoved. Det er spørgsmål, som jeg mener, hele samfundet bør debattere. Politikere ændrer ikke noget af sig selv. Det giver jo ingen mening for politikere at tage store chancer, for det er for farligt og kan true deres levebrød. Det skal være folkets vilje, hvis der skal ske ændringer", siger Michael Moore om sin inspiration til filmen.

Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^