Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Kategori: Parforhold
Kærlighed og selvværd

Følelsen af mindreværd kan være en stor belastning i livet, følelsen kan hindre dig i at gøre de ting du drømmer om – og den kan gøre det svært at finde en god partner ...

En tryg opvækst i en kærlig og omsorgsfuld familie, er væsentlige betingelser for at udvikle empati, selvværd og selvrespekt senere i livet. Desværre kan lang fra alle voksne se tilbage på en barndom under så gunstige vilkår – og for mange bliver voksenlivet en lang kamp med følelser af mindreværd.
Kæmper du med følelsen af mindreværd? Er du ofte i tvivl om du er god nok? Føler du dig for tyk, for lille, for høj, for dum, for umulig - og ikke værd at elske?

Til kamp mod følelsen af mindreværd
Følelsen af mindreværd kan være en stor belastning i livet, følelsen kan hindre dig i at gøre de ting du drømmer om – og den kan gøre det svært at finde en god partner. Måske sukker du efter at finde sammen med en mand med styr på livet. Men chancerne for at han får øje på dig og dit smukke indre, er små, hvis du gemmer dig bag usikkerhed og mindreværd.
Du kan vælge at bearbejde din usikkerhed på egen hånd og lære teknikker og øvelser som kan hjælpe dig til at føle større selvværd og selvtilfredshed. Du kan også vælge en partner, hvis udgangspunkt mere ligner dit - og sammen vil I kunne motivere og støtte hinanden til at føle større selvtilfredshed.

En ligeværdig partner
Den mand som lige nu vil få øje på dig vil nok i højere grad ligne dig. Han er måske et menneske som også kæmper med et lavt selvværd og som ubevidst leder efter en partner hvis selvværd ikke overgår hans eget. Hvis I formår at betro jer til hinanden og dele og tale om jeres skrøbeligheder og skyggesider, så kan sådan et parforhold være en styrke. Med det samme udgangspunkt og forståelse for hinandens svagheder kan I støtte hinanden til hver i sær at få opbygget et større selvværd.

En fælles kamp for øget selvværd
Men for at det skal lykkes, skal I begge turde og ville tage udfordringen, give jer hen og lade den følelsesmæssige healing og udvikling blive en del af jeres hverdag. I skal øve jer på hver dag at rose hinanden, vise jeres kærlighed ved små tjenester, sige anerkendende ord til hinanden og se på hinanden med blidhed og påskønnelse. Sammen vil I gro og udvikle jer – både hver for sig og sammen.

● Husk at de negative tanker og mindreværdet kan få overtaget og at I nemt kan komme til at trække hinanden endnu længere ned, hvis I ikke bevidst og målrettet samarbejder i positiv retning
● Pas på at du ikke glemmer dig selv, ved pludselig kun at fokusere og beskæftige dig med at få øget hans selvtillid og selvværd
● I skal være ærlige over for hinanden og kunne snakke åbent om hvordan I oplever hinanden. Men hold øje med at åbenhed og ærlighed ikke går hen og bliver til negativ kritik og nedgørelse

Litteratur og kursus om øget selvværd
Hvis du, når du læser denne klumme, tænker at det er lige dig, så kan jeg anbefale dig at læse bøger af den amerikanske forfatter Louise Hay. Hendes bøger er kendt verden over, som et levende bevis på at bekræftelser kan forvandle liv og at det nytter, selv at gøre noget.

Parforhold
Hendes kæreste har datingprofiler

Hun mistænker sin kæreste for at have datingprofiler og for at lyve om dem. Nu er hun opsat på at bevise, at han lyver.

Læs mere
Parforhold
Hvert år udsættes 29.000 kvinder i Danmark for vold

Den 25. november lyder startskuddet for FN's internationale kampagne '16 Days of Activism', hvor hele verden sætter fokus på vold mod kvinder. Det sker også i Danmark, hvor Dansk Kvindesamfund blandt andet lancerer et armbånd, som støtter Dansk Kvindesamfunds arbejde med at bekæmpe vold mod kvinder.

Læs mere
Parforhold
Mænd har de bedste intentioner

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Parforhold
Min mand vil have at vi har mere alenetid

Hun er i tvivl om, hvordan hun skal tolke de udbrud af vrede og irritation, der kommer fra hendes nye mand. Han giver udtryk for, at være glad for hendes børn, men han insisterer samtidig på, at han vil have mere alenetid med hende. Han synes hendes ældste søn burde være mere hos sin far, men hun...

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Parforhold
Gratis hjælp til nyskilte

Nu lanceres portalen 'Samarbejde efter Skilsmisse' - en elektronisk værktøjskasse, en app og et online kursusprogram, der giver konkret viden og praktiske øvelser, der kan hjælpe den nyskilte selv og fremme samarbejdet med ex-partneren.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parterapeut
Hun vil mødes med sin gamle kæreste

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Parforhold
Ny hjælp til voldsramte unge

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Messing ur

Messing ur

Gæstebog

Gæstebog

Rullevogn Yamazaki

Rullevogn Yamazaki

Tanktop bambuskvalitet

Tanktop bambuskvalitet

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^