Walton Ford
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Montana
Kategorier: Parforhold  -  Intimitet
Ingen kærlige ord

Fra brevkassen: Hun savner at høre ham sige, at han holder af hende og med ord bekræfter, at han er glad for hende.

_____________________________

 

Hej brevkasse.

Min kæreste og jeg har været sammen i næsten et år. Jeg synes han gør mange ting for at vise mig, at han holder af mig, men han har aldrig rigtig sagt det.

Forleden sagde jeg, at jeg synes, han er virkelig dejlig. "Er det rigtigt?" svarede han, og skyndte sig at skifte emne.

Han har sagt, at han har svært ved at udtrykke sine følelser, at han heller ikke har lyst til det, og at det er for alvorligt, at snakke om. Jeg ved, han har haft en barndom, hvor der manglede kærlighed og opmærksomhed. Det virker som om, man i hans familie aldrig rigtig snakkede sammen. F.eks. spiste de aldrig sammen i hans familie, men altid hver for sig ..

Jeg føler, at jeg holder mig selv og mine følelser tilbage for ikke at komme til at skræmme ham væk. Jeg vil så gerne frit kunne fortælle ham, hvad jeg føler, og høre ham beskrive sine følelser for mig.

Hvordan får jeg ham til at åbne op?
_____________________________


Tak for din mail.

Allerførst vil jeg, udfra din korte beskrivelse af din kæreste, sige til dig, at jeg er ret sikker på, at han virkelig føler noget for dig. Hans manglende lyst og mod til at tale om følelser handler sandsynligvis om, at man, i hans familie, ikke talte om følelser, og han derfor aldrig rigtig har lært, hvordan man taler om og takler følelser.

Du beskriver, hvordan din kæreste, i sin barndom, synes at have manglet den trygge og varme base, som børn har så meget brug for, at familien spiste hver for sig, hvilket tyder på, at der kan have manglet nærhed og samvær under hans opvækst. Med den baggrund, er det meget sandsynligt, at din kæreste under sin opvækst, ikke har følt sig elsket og set, som den han er. Og når man, på den måde, har været følelsesmæssigt forsømt, så kan det opleves som både meget svært, grænseoverskridende og alvorligt, at skulle tale om følelser.

Din kærestes baggrund kan således meget vel tænkes være grunden til, at han holder igen med at udtrykke sine følelser for dig. Han er ikke vant til, at sætte ord på sine følelser, og har derfor rigtig svært ved at sige ting som: "Jeg elsker dig" eller "Du gør mig glad", hvilket er sætninger, som du - ligesom kvinder generelt - har stort behov for at høre.

Man kan forestille sig, at det for ham føles helt forkert og nærmest pinefuldt, at skulle sætte ord på sine følelser. Og måske gør det ondt at skulle tale om følelser, fordi han derved mindes hvordan hans forælde aldrig viste ham kærlighed gennem kærlige ord.

Jeg forstår godt, at du savner at høre hans kærlige bekræftelser i, at han holder af dig og sætter pris på jeres forhold. Jeg ved også, at rigtig mange mænd, har svært ved at udtrykke kærlige bekræftelser verbalt.

Jeg nævnte i begyndelsen af mit svar, at jeg føler mig ret overbevist om, at din kæreste er meget glad for dig. Beviset ser jeg i, at han i sine handlinger viser, at han holder af dig. Hvis du forsøger, at se positivt på hans manglende ord, så kan man sige, at det er mere værdifuldt at dele livet med en mand, som viser sine følelser i handling, frem for en mand, som leverer en masse tomme ord uden handling...

Mit råd til dig er, at du lige nu accepterer at din kæreste har problemer med at udtrykke sine følelser for dig verbalt. Bliv ved med at byde ind med tryghed og varme. Giv udtryk for dine følelser for ham, uden at få ham til at føle sig tvunget til at gøre det samme, og vis taknemmelighed og glæde for det, han gør for dig gennem sine handlinger.

Det er ok, at fortælle ham, at du har et behov for at han også udtrykker sine følelser gennem ord. Men undgå at presse ham. Prøv i stedet at være tålmodig, uden at bebrejde ham. Jeg tror, at din kærlighed og forståelse for ham måske kan hjælpe ham til at blive bedre til at give dig den bekræftelse, du efterlyser.

Vær tålmodig med ham, han er sikkert bange for at miste dig, hvad der kan få ham til at føle sig endnu mere presset. Husk, at det kan være meget, meget svært at udtrykke sig følelsesmæssig om ting, man selv har fået alt for lidt af.

Husk de kloge ord: Giv dét, du selv har brug for. Forstå, før du selv kan blive forstået.

I håbet om, at du har tilstrækkelig tålmodighed og kærlighed til at give ham chancen for langsomt at åbne sig når han er klar, sender jeg dig mange forstående og kærlige tanker.

Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Danmarks Dufte: <BR>Time for Blæst  &Bølger

Danmarks Dufte:
Time for Blæst &Bølger

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Danmarks Dufte: Time for Hygge

Danmarks Dufte: Time for Hygge

Montana

Montana

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


21.10.2020

Migræne øger risikoen for demens

Rigshospitalet

Ny forskning viser, at patienter med en udbredt form for migræne har markant større risiko for at udvikle demens end gennemsnittet. Læs mere


14.10.2020

Kvinfo: Sexisme skal bekæmpes med ligestilling

Kvinfo.dk

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at nye #MeToo-historier næsten dagligt tager forsider i Danmark. Hos KVINFO har man lavet en hurtig uofficiel optælling, der viser at mindst 20 brancher har været i medierne med historier om sexisme. Læs mere


Arkiv

^