Walton Ford
Black Friday 2020 hos BOBO
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Montana
Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse
Hvorfor trækker han tiden ud?
Hvorfor trækker han tiden ud?

Fra brevkassen: Når de nu er så voldsomt forelsket, hvorfor har han så brug for tre måneder til at overveje om han vil forlade kone og børn?, spørger en frustreret læser.


________________________


Hej brevkasse

Jeg har de seneste seks måneder haft et forhold til en gift mand. Vi havde skrevet sammen, og da vi mødtes var det som at møde ”den man altid har ledt efter”. Han fortalte kort efter sin kone, at han havde mødt mig. Hun må i en eller anden grad have været indforstået med, at det ville ske, for hun havde, ifølge ham, sendt ham i byen for at finde sig en elskerinde.
Men kort før sommerferie besluttede han pludseligt, at han vil give sit ægteskab en chance, og han og jeg skulle således ”kun” være venner. Jeg var nødt til at forsøge at sætte nogle grænser, for det gjorde så ondt, når jeg føler så meget mere for ham. Han sagde, at han heller ikke kunne finde ud af at være uden mig, og at det var gået op for ham, at han elskede mig, at han ville have en fremtid sammen med mig. Men lige nu har vi måtte tage en 3-måneders pause fra hinanden, fordi han siger, at han må være helt sikker på sine følelser, inden han kan gå fra familien.
Det er hans terapeut, som rådede ham til at vente til ham var helt sikker. Problemet er, at jeg ved, at hans kone ser samme terapeut, og nu tænker jeg, at terapeuten måske vil råde ham til at blive sammen med konen, fordi konen også er terapeutens klient.
I mit hjerte håber jeg, at han vælger os, men jeg er bange for at han glemmer mig i den tid, hvor vi ikke ser hinanden. Jeg savner ham hver dag og tænker på ham, og jeg håber, at han også tænker på mig.
Jeg er selv blevet skilt for nogle år siden efter min ex mand var mig utro. Det er samme følelse af manglende kontrol over situationen, som gør, at jeg lige nu slet ikke kan holde styr på mine tanker. Jeg har lyst til at skrive til ham, fordi jeg ikke kan holde ud at vente, men jeg ved også, at hvis jeg skal være sikker på, at jeg betyder lige så meget for ham, som han gør for mig, så skal jeg give ham tid. Jeg har sådan brug for at få overblik over situationen, og håber, at du kan give mig nogle råd til, hvordan jeg kan få styr på mine tanker, og undgår at knække helt sammen.

________________________

Tak for din mail, hvor du beder om råd til at få overblik over den forvirrende situation, du befinder dig i.

I parforhold, der kører lidt i dødvande, er det ikke ualmindeligt, at én af parterne pludselig kan opleve en voldsom forelskelse i en tredje part. Og det kan være overvældende, når man som partner i et ellers fast parforhold oplever, at man pludselig ikke kan tænke på andet og andre end den tredje part, der er genstand for ens forelskelse.

Når terapeuten anbefaler, at din elsker og hans kone tager sig god tid til at overveje, hvad der skal ske, så er det formentligt med tanke på, at man, forblændet af forelskelse, kan have meget svært ved at foretage rationelle og fornuftbetonede beslutninger. Men det er jo - både for din, hans og hans kones skyld vigtigt, at beslutningen bliver foretaget på bagrund af nogle fornuftige overvejelser - ikke mindst, når der er børn involveret.

Jeg kan sagtens forstå, at du føler, du har mistet kontrollen over situationen. Beslutningen om, hvorvidt du og din elsker har en fremtid sammen, ligger helt i hans hænder – og lige nu går han med både livrem og seler, mens han overvejer om han vil forlade kone og børn til fordel for dig. Imens kan du ikke gøre andet end at vente, hvilket helt forståeligt er svært for dig.

Hvis du ønsker, at genvinde følelsen af kontrol, så tror jeg, du må tvinge dig selv til at se mere nøgtern på situationen. Du må mærke efter, om du føler dig overbevist om, at han virkelig ønsker et varigt forhold til dig, når alle realiteterne kommer på bordet. For selvom det givetvist er en fornuftig anbefaling fra terapeutens side, at din elsker skal se tiden an, så må du overveje om dét, at han følger terapeutens anbefalinger, måske også dækker over din elskers manglende mod på at gøre alvor af jeres forhold.

Du må gøre op med dig selv, om du kan holde ud at give ham tre måneder til overvejelser, som muligvis munder ud i, at han bakker ud af jeres forhold. Hvis det viser sig, at din elsker vælger dig, så må du også være indstillet på, at jeres nye forhold, formentligt en rum tid, vil være præget af de problemer der ofte følger med dét at være ny fraskilt. Samtidig må du indstille dig på, at han sikkert vil savne sin familie og, muligvis længe, vil føle usikkerhed og være i tvivl om han nu også har truffet den rigtige beslutning.

Med dette håber jeg, at inspirere dig til at forsøge at se tingene lidt fra oven, så du kan få et bedre overblik over den situation, du står midt i. Jeg tror, at du, ved at forholde dig mere rationelt og ved at være mere aktiv i håndteringen af situationen, vil føle dig styrket og vil kunne slippe følelsen af at være offer for det der sker.

Husk, at skulle en fælles fremtid for jer ikke blive til noget, så vil det være rart for dig, at tænke tilbage på det I har oplevet sammen, som dejligt og berusende så længe det varede.


Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Skål - By Room

Skål - By Room

Holder til hovedtelefoner

Holder til hovedtelefoner

Mørklægningsgardiner

Mørklægningsgardiner

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


21.10.2020

Migræne øger risikoen for demens

Rigshospitalet

Ny forskning viser, at patienter med en udbredt form for migræne har markant større risiko for at udvikle demens end gennemsnittet. Læs mere


14.10.2020

Kvinfo: Sexisme skal bekæmpes med ligestilling

Kvinfo.dk

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at nye #MeToo-historier næsten dagligt tager forsider i Danmark. Hos KVINFO har man lavet en hurtig uofficiel optælling, der viser at mindst 20 brancher har været i medierne med historier om sexisme. Læs mere


Arkiv

^