500 e-bøger for børn
Økologisk maling til soveværelset
Kare Design spisebordsstol
Brink Nordic - Julepynt <BR>som i gamle dage
Kategori: Parforhold
Hvis du får bilen, får jeg så barnet?

Der bliver i høj grad ”handlet med” økonomiske forhold, når danske skilsmisseforældre skal forsøge at blive enige om en deleordning for deres fælles børn.I en ny undersøgelse blandt 1018 danskere, der er blevet skilt, oplyser 41%, at de har givet afkald på for eksempel bilen eller boligen for at sikre sig den ordning, de ønskede for deres børn.

Hvis du får bilen, får jeg så barnet?
Danskerne er villige til at strække sig langt for at komme ordentligt igennem en skilsmisse, hvor der er børn involveret. 80 pct. at alle skilsmisseforældre oplyser således, at det i høj eller nogen grad var vigtigt for dem at forsøge at have et godt forhold til deres tidligere partner efter skilsmissen.
Det viser en undersøgelse, som Userneeds har gennemført for Danske Familieadvokater blandt 1018 danskere, der er blevet skilt fra en ægtefælle eller samboende partner med fælles børn.

Undersøgelsen viser også, at økonomiske forhold bliver inddraget i skilsmisseforældrenes forhandlinger om, hvordan børnene skal deles imellem dem. 41 pct. angiver således, at de i høj eller nogen grad har givet afkald på økonomiske forhold som f.eks. rettighed over bil eller fælles ejendom, for at sikre sig den ordning, de ønskede for deres børn.
”Undersøgelsens resultater stemmer desværre godt overens med det, vi oplever som familieadvokater i forbindelse med vores rådgivning af skilsmisseforældre – nemlig at rettigheder til en bil eller et sommerhus ikke sjældent bliver inddraget i parternes kamp om børnene. Det, vi ser, er typisk, at disse forhold kommer i spil i slutningen af forløbet for lige at give ex-partneren det sidste skub henimod at acceptere en bestemt ordning, ” siger formanden for Danske Familieadvokater, Helle Larsen.

Familieadvokaternes formand mener ikke, at økonomiske forhold og materielle goder bør inddrages som afgørende elementer i en beslutning, som har så stor betydning for børnene:
”Det vigtigste er jo, at de aftaler eller afgørelser, der bliver truffet, er til børnenes bedste. Selv de mest fornuftige og ansvarsfulde forældre kan opføre sig irrationelt i en skilsmissesituation, hvor man ofte er i sine følelsers vold. Det er menneskeligt – men det er noget skidt, når det går ud over børnene,” siger Helle Larsen, som mener, at der generelt er brug for mere rådgivning og fokus på børnenes situation og ønsker.

Ifølge undersøgelsen har knap 30 pct. af skilsmisseforældrene gjort brug af en advokat. 20 pct. fortryder, at de generelt ikke fik mere rådgivning i forbindelse med deres skilsmisse og delingen af børnene, mens knap 10 pct. fortryder, at de ikke fik rådgivning af en advokat.

Parforhold
Mænd har de bedste intentioner

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Parforhold
Min mand vil have at vi har mere alenetid

Hun er i tvivl om, hvordan hun skal tolke de udbrud af vrede og irritation, der kommer fra hendes nye mand. Han giver udtryk for, at være glad for hendes børn, men han insisterer samtidig på, at han vil have mere alenetid med hende. Han synes hendes ældste søn burde være mere hos sin far, men hun...

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Parforhold
Gratis hjælp til nyskilte

Nu lanceres portalen 'Samarbejde efter Skilsmisse' - en elektronisk værktøjskasse, en app og et online kursusprogram, der giver konkret viden og praktiske øvelser, der kan hjælpe den nyskilte selv og fremme samarbejdet med ex-partneren.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parforhold
Hun vil mødes med sin gamle kæreste

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Parforhold
Ny hjælp til voldsramte unge

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Parforhold
#STÅRSTADIG

Hvert år udsættes 33.000 kvinder for partnervold i hjemmet i Danmark, skriver Danners Krisecenter. Nu efterlyser Danner din støtte til at hjælpe voldsramte kvinder til et liv uden vold.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hundekurv

Hundekurv

Vance Kitira stearinlys

Vance Kitira stearinlys

Georg Jensen topstjerne

Georg Jensen topstjerne

Hundeposeholder

Hundeposeholder

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^