Sommer pasteller
Zinkbaljer
Quilttæppe
Sommerstel med David Austins roser
Kategori: Parforhold
Hun har været mig utro

Hvilke krav bør man stille til en kæreste som har været utro for at man kan satse på forholdet?

Jeg er en 30-årig mand og er netop blevet udsat for den største skuffelse i mit liv. Min kæreste og samlever gennem 6 år har været mig utro.
Jeg fandt selv ud af det – og hun bekræftede det!

Vi ved ikke hvordan vi kommer videre. Hun er usikker på hvad der fik hende til det og om vi skal forsøge at redde vores forhold.

Vi elsker hinanden, men er det nok til at prøve at genopbygge forholdet?

Jeg er dybt fortvivlet og står nu i et vadested.

Principielt set ville jeg gerne to ting: sige stop, det er uacceptabelt - men samtidig prøve at få vores forhold tilbage.

Hun er tvetydig i hendes udmeldinger -fisker lidt efter muligheder for at fortsætte, men har samtidig sagt at hun ikke længere så mig som den hun skulle tilbringe resten af livet med, og jeg mener ikke hun har sagt tydeligt om hun fortryder hendes handlinger.

Det hele er meget nyt, det er mindre end 2 døgn siden jeg opdagede det - derfor er de fleste ord vi har vekslet kommet i en meget ubehagelig stemning.

Hvilke krav bør man stille til en kæreste som har været utro for at man kan satse på forholdet? Hvad er den almene erfaring, overlever forhold hvor den ene har været utro?
Undskyld hvis spørgsmålet er lidt ustruktureret, men det er et godt billede på min tilstand.

Den triste.


-----------------------------------


Kære den triste,

Du behøver slet ikke at undskylde. Det er helt naturligt, at man mister overblikket i en krisesituation. Når man, som du oplever det at få bekræftet sine bange anelser, så kan det føles, som om gulvtæppet bliver revet væk under én. Det er i første omgang et chok, og siden kommer reaktionerne, såsom ondt i maven, hovedpine, svært ved at spise, sove, koncentrationsbesvær osv. De psykiske symptomer følger efter, såsom sorg, vrede, frustration, usikkerhed, en følelse af tillidsbrud blandet med tvivl på eget værd, håb, tro og atter tvivl på, om det nogensinde kan blive det samme igen. Kommer man igennem dette følelseshav og får en forståelse af, hvad der gik galt, kan man nemmere se lysere på fremtiden eller genvinde tilliden til den, man elsker.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at det aldrig bliver det samme forhold. Samtidigt kan det alligevel blive et andet og måske endnu bedre forhold. Der er årsager, som din kone måske ikke er så bevidst om, til, at hun var utro. Hvad kunne de være? Hvilken andel har du i hendes utroskab? I et parforhold er man altid to til at skabe denne ubalance, så hvad har virket i jeres forhold og hvad har virket mindre godt?

Den måde, du kan finde ud af, om det er det rigtige, du gør, er at spørge dig selv, om dette føles rigtigt. Føles det rigtigt at fortsætte sammen med din kæreste? Så skal der ske nogle ændringer, som I begge kan leve med. Føles det rigtigt at gå hver til sit, så husk, at den berømte nisse flytter med. Det er derfor vigtigt at finde ind til, hvad der gik galt, og hvilken andel I hver især har haft i problemerne.

Denne ulykkelige situation indeholder helt klart et udviklingspotentiale for jer begge, en mulighed for personlig udvikling. Det er dog oftest ret vanskeligt at se, når man står midt i krisen. Det vil helt sikkert tage et stykke tid for jer begge at finde frem til en ny begyndelse, men det er ikke umuligt, hvis I elsker hinanden. Det er samtidig vigtigt at holde sig for øje, at det ikke er ualmindeligt, at den, der har oplevet utroskaben, skal kæmpe en kamp med jalousi, mistro og mistillid. Derfor er det altafgørende, at der sker en tilgivelse inde i jer selv og over for hinanden, for at I kan komme videre. Finder I det meget vanskeligt at få styr på, hvad I hver især føler og tænker, så kunne det måske være en mulighed at finde en parterapeut, der kan guide jer på vej.


De bedste hilsner,

Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Strandtaske Rice

Strandtaske Rice

Store runde solbriller

Store runde solbriller

Et feminint touch i indretningen

Et feminint touch i indretningen

Havestol Rivièra Maison

Havestol Rivièra Maison

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
07.07.2020

Etisk Råd: Hvem er de sårbare under coronakrisen?

Etisk Råd

Coronaepidemien har vist os, at sårbare grupper bliver ramt særlig hårdt. Helt aktuel er debatten om de ældre på plejehjem og de omfattende besøgs- og omgangsrestriktioner, der har været indført for at begrænse smittespredningen... Læs mere


27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


Arkiv

^