AVIVIR Baobab
Georg Jensen topstjerne
Kare Design spisebordsstol
Roy Kirkham tehætte Redoute Roses
Han gider ikke familiearrangementer

Fra brevkassen: Hendes kæreste arbejder meget og vil ikke deltage i familiearrangementer. Hun er glad for ham, men ved ikke om hun burde være bekymret ...

_____________________________________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg skriver, da jeg gerne vil høre din mening om mit forhold. Det kommer sig af, at jeg den anden dag ringede til min bedste veninde og meldte afbud til hendes førstefødtes barnedåb - på min kærestes vegne, ikke på mine egne. Det er desværre et mønster som synes ganske gennemgående. Min kæreste melder afbud til alle sociale arrangementer, nu tager jeg sågar alene til arrangementer i hans familie.
Selv foretrækker han at være udendørs, bruge tid med sin "makker" og sine hunde og ja, han arbejder nærmest i døgndrift.
Når han ringer siger han, at han glæder sig til vi ses, men der går lang tid mellem at vi ses. Vi har sammen planlagt ferier. Men vi har faktisk ikke set hinanden i nogen tid.
Jeg er glad for ham, men burde jeg være bekymret?

_____________________________________________________


Tak for din mail..
Jeg vil indlede med at sige, at parforhold jo kan udfolde sig på mange forskellige måder, der findes i min optik ikke den ene rigtige måde at leve sammen på. Min egen mand opholder sig for eksempel en stor del af året i udlandet, hvilket betyder at jeg deltager alene i begge familiers fester - uden at det virker forkert.
Min mening om dit parforhold er, at det der er vigtigst er, om du/I er tilfredse med den måde jeres parforhold fungerer på.
Du indleder med at skrive, at du spørger fordi du lige har ringet afbud på din kærestes vegne til din bedste venindes førstefødtes barnedåb. Du skriver at din kæreste foretrækker et udeliv med sin makker og sine hunde - og at han arbejder i døgndrift. Du fortæller også at der kan gå lang tid mellem I ses, men at han siger, at han glæder sig til at se dig.
Jeg forestiller mig at din henvendelse måske er foranlediget af at dine venner og familie syntes, at det er et lidt mærkeligt parforhold I har og måske sætter spørgsmålstegn ved, om han nu er seriøs nok i sit forhold til dig. Måske har de givet udtryk for at de ikke synes han prioriterer dig og forholdet højt nok? …
Men hvad synes du? Du spørger om du har grund til at være bekymret. Jeg tror ikke du har grund til at være bekymret for om han f.eks. har andre kvinder eller ikke er glad for dig. Spørgsmålet er for mig at se, om du er tilfreds med at have en kæreste, der helt lever sit eget liv, med arbejde, makker og hunde. Det er jo ikke forkert at leve sådan, det er heller ikke forkert, at han ikke har lyst til at deltage i familiens og vennernes sociale begivenheder. Det hele er kun et problem, hvis du ikke kan acceptere hans måde at leve på. Og om du kan acceptere at I ikke ses så ofte og derfor må gå alene, når der er fest i familie og vennekredsen.
Hvis du i det store og hele er tilfreds med forholdet som det er, kan jeg ikke se du har grund til bekymring. Spørgsmålet er måske om du på længere sigt vil finde jeres forhold tilfredsstillende. Måske skal du prøve at mærke efter og forestille dig hvordan du vil have det med, også i fremtiden, at have en kæreste med et så lille behov for samvær og fællesskab. Hvis I fortsætter forholdet, kan du så se dig selv som den, der alene passer hjemmet og evt. børn, og er det ok for dig fortsat at gå alene til både hans og din families sammenkomster?
Mit råd til dig er; gør op med dig selv om du kan leve med en mand, der lever som han gør, og find ud af om han evt. er indstillet på at du med tiden vil stille større krav til hans tilstedeværelse og deltagelse i familiearrangementer.
Jeg vil ønske dig held og lykke med din afklaring. Husk, at kun du ved, hvad der er bedst for dig.

Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at...

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker?

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet...

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet?

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der...

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vance Kitira stearinlys

Vance Kitira stearinlys

Brink Nordic - Julepynt <BR>som i gamle dage

Brink Nordic - Julepynt
som i gamle dage

Hundeposeholder

Hundeposeholder

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^