Flere gode diskussioner

Kategori: Parforhold

Flere gode diskussioner 

Slut med diskussioner, som udvikler sig til skænderier. Ved hjælp af nogle enkle regler, kan diskussioner blive fornuftige meningsudvekslinger, hvor man kan få luft for sine synspunkter og blive hørt – uden at såre og krænke hinanden.

Her får du nogle gode tips til, hvordan du kan sørge for, at I fremover får nogle bedre og mere konstruktive diskussioner:

1. Vælg et godt tidspunkt
Kig på din partner og vurder om det er det rette tidspunkt at åbne en diskussion. Hvis han er træt, stresset eller optaget af noget andet, er der større risiko for, at diskussionen udvikler sig til skænderi.

2. Sørg for at have hans opmærksomhed
Sørg for at have hans opmærksomhed inden du åbner diskussionen. Gør ham opmærksom på, at du har brug for hans fulde opmærksomhed, ved f.eks. at indlede med: ”Der er noget, jeg gerne vil tale med dig om”.

3. Sid ned
Det er en god ide at sidde ned, når man diskuterer. Står og går man omkring, mister man nemt kontakt og fokus, og så er der større risiko for, at man hæver stemmen og siger ting, man ikke ville sige, hvis man sad og så hinanden i øjnene.

4. Se ham i øjnene
Man viser respekt for hinandens synspunkter, ved at se hinanden i øjnene. Kig på din partner, når I taler og diskuterer.

5. Undlad at bruge ordene ”altid” og ”aldrig”
Du undgår mange generaliserende og anklagende sætninger i en diskussion, ved at udlade at bruge ord som ”altid” og ”aldrig”.

6. Undlad at hæve stemmen
Det kan føles voldsomt intimiderende at blive råbt af. Sørg for at holde dit toneleje. Hører du dig selv hæve stemmen, så træk vejret dybt og få dit toneleje på plads igen.

7. Tænk før du taler
Husk, at ting lagrer sig i hukommelsen og vil blive husket. Tænk før du taler – også når I diskuterer. Husk, at du er ansvarlig for alt, hvad du siger - også alt det du senere fortryder, at have sagt.

8. Giv plads til hinanden
Hvis I begynder at tale i munden på hinanden, så lav en aftale om, at I hver især må tale i 5 minutter uden at blive afbrudt.

9. Lad være med at påtvinge ham dine holdninger
En god diskussion handler ikke om, at tvinge eller overtale sin partner til at have de samme synspunkter, som man selv har. En god diskussion er muligheden for se tingene fra en anden vinkel end ens egen.

10. Find kompromisser
Accepter, at diskussioner ikke altid fører til enighed. Accepter, at I har forskelligt syn på sagen, og gør jer umage for sammen at finde kompromisser.


Husk også:

  • Brug humor og selvironi, når det er muligt. Det letter stemningen.
  • Husk de små ord: "Tak" og "Jeg er glad for, at du…". Brug dem hver dag!
  • Gå ikke sur i seng. Parker din vrede og få sagt ordentlig godnat.



Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed 

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold 

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler 

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor 

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse 

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Parforhold
Hendes kæreste har datingprofiler 

Hun mistænker sin kæreste for at have datingprofiler og for at lyve om dem. Nu er hun opsat på at bevise, at han lyver.

Læs mere
Parforhold
Mænd har de bedste intentioner 

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Parforhold
Min mand vil have at vi har mere alenetid 

Hun er i tvivl om, hvordan hun skal tolke de udbrud af vrede og irritation, der kommer fra hendes nye mand. Han giver udtryk for, at være glad for hendes børn, men han insisterer samtidig på, at han vil have mere alenetid med hende. Han synes hendes ældste søn burde være mere hos sin far, men hun…

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab 

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Parforhold
Gratis hjælp til nyskilte  

Nu lanceres portalen 'Samarbejde efter Skilsmisse' - en elektronisk værktøjskasse, en app og et online kursusprogram, der giver konkret viden og praktiske øvelser, der kan hjælpe den nyskilte selv og fremme samarbejdet med ex-partneren.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^