Ogawa Kazumaza
Sommerstel med David Austins roser
Strandtaske Rice
Hængesofa Rivièra Maison
Kategori: Parforhold
Det kræver sin kvinde at være tro mod en mand nu om dage!

Parterapeut Ingrid Ann Watson skriver Når man er sammen med en anden, krænker man fortrolighedens rum i ægteskabet. Har man gjort det én gang, bliver det lettere næste gang...

Det kræver sin kvinde at være tro mod en mand nu om dage.

- Man skal tage en beslutning for at være tro i dag. Det er langt lettere at følge med strømmen og være utro, når du ved, at andre er det, og ser det til julefrokoster og hos veninderne. Faktisk kan viden om venner eller kollegaers utroskab nemt give tanker om "lovligheden" af utroskab.

Man kunne tro, at kvinder holdt sig mere tilbage, fordi de føler trang til at beskytte deres afkom. Men veluddannede kvinder, der tjener godt, er ikke længere så afhængige af at bevare ægteskabet, så manden kan forsørge børnene, og utroskab handler meget om forkælelse, og at vi har glemt " gør mod andre, som du gerne vil have de skal gøre mod dig".
Altså vi glemmer fuldstændig at overveje hvilket følelsesmæssigt kaos, vi selv ville komme i hvis manden gjorde sådan mod os.

- Hvis parforholdet ikke giver sex, der får én til at se sol, måne og stjerner, så finder man bare noget andet. Hvis du ikke hjælper så meget, som jeg syntes du skal, finder jeg bare en anden. Folk vil simpelthen ikke acceptere hverdagslivet. Jeg har siddet sammen med masser af par med gode ægteskaber. Alligevel udsætter de sig selv og børnene for den følelsesmæssige rutchetur det er at blive skilt, fordi de ikke længere får kriller i maven.

Hvor siges det forøvrigt i ægteskabsløfterne, at du lover mig evig kriller i maven :-}

Det er misforstået hensyn, hvis folk ikke tør indrømme, at de tænder på andre end deres partner.
I stedet går de ud og boller med en anden. Man har et ansvar for at fortælle sin partner, at man har lyst til noget andet, uanset om det er lædersex eller noget andet, for da vi giftede os lovede vi hinanden: At elske og ære hinanden til døden os skiller, men hvad betyder det egentlig?

For mig betyder det bl.a. at når jeg mærker at jeg bliver facineret udover det almindelige i andre mænd, så siger jeg det hjemme så vi sammen kan ændre det, der åbenbart skal ændres, så jeg igen kan se med lystne og glade og tilfredse øjne på ham derhjemme.

Altså at ansvaret er mit. Når jeg får lyst til andre, skal jeg sige til og tage ansvaret for at få ændret det, som gør at jeg overvejer at bolle udenom.

Men mange glemmer, eller ved måske slet ikke, at når man gifter sig, træder man sammen et skridt højere op, ind i fortrolighedens rum.
Det fortrolighedens rum som vi sammen skaber hvor vi tør være ærlige, tør udlverer os til den anden, tør lade ham se mig følelsesmæsiigt fuldstændig afklædt.

Når man er sammen med en anden, krænker man krænker fortrolighedens rum i ægteskabet. Har man gjort det én gang, bliver det lettere næste gang.

Ifølge samlivs- og seksualrådgiveren er problemet i dag, at utroskab ofte ender med skilsmisse, og dermed rammer børnene hårdt:
- På min mormors tid blev man ikke skilt ved utroskab, både på grund af den økonomiske afhængighed, men også fordi vores mormødre bedre kunne acceptere det og sige, nåh, han er jo trods alt en god ægtemand, siger Ingrid Ann Watson.
I dag bliver et ægtepar højst sandsynligt skilt, hvis der opstår utroskab, - Problemet er, at folk er opdraget til ikke at finde sig i noget. Min generation midt i 40’erne er ikke opdraget til at holde ud. Man kunne spørge om det ikke også et eller andet sted, handler om mangel på respekt for andres liv, inkl. barnets.

Jeg støtter ikke tendensen til, at man skal gøre præcis, hvad man har lyst til.

Bortset fra et enkelt tilfælde, hvor der var vold indblandet, har jeg nemlig endnu ikke siddet med børn, der ønskede, at deres forældre skulle skilles. Vi kommer til at betale prisen med nogle unger, der om 20 år ikke selv ved hvordan man får et parforhold til at fungere.
"Hvordan løser man konflikter? Hvad gør man når man seksuelt facineres af en anden? Hvornår skal man søge hjælp? Og hvordan holder man ud? "
Disse og mange andre spørgsmål vil være på dagsordenen i mange af vores store børns liv for det vi har lært dem, er at løsningen er at blive man skilt.

Det er muligt, ny-skilte siger, at de er helt enige om den svære beslutning. Men den ene er altid mere enig end den anden.Det er som regel den ene, der vil ud og den anden, der må acceptere det. Og i seks ud af 10 tilfælde er det kvinden, der vælger manden fra hvilket ofte handler om, at hun ikke mere kan mærke ham ( hvilket pardoksalt nok, ikke betyder hun ikke elsker ham mere) men der er én, der træffer beslutningen - og det er den, der er mest vred, såret eller opgivende - eller har mest at vinde, for eksempel hvis der er en anden.

Så førstehjælp til parforholdet handler om komme til at føle sig fælles igen og at være moden til at følge hinanden også i nye roller - for eksempel når man får børn og seksualiteten bliver en anden, når nogen dør, ved arbejdsløshed og idet hele taget at huske HVER dag, at vi er sammen for at gøre hinanden glade - ikke for at få hinanden til at græde.

Kærligst
Samlivsterapeut og sexolog Ingrid Ann Watson.


Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ogawa Kazumaza

Ogawa Kazumaza

Et feminint touch i indretningen

Et feminint touch i indretningen

Bålfad

Bålfad

Havestol Rivièra Maison

Havestol Rivièra Maison

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^