Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Kategori: Påske
Rester fra påskebordet
Redaktionen

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbruger-bevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

  • Lammekølle
    Rester af lam kan bruges til en hjemmelavet shawarma (pitabrød med lam og salat og yndlingsdressing) eller til biksemad sammen med rester af kartofler/kartoffelsalaten eller de bagte kartofler. 
  • Karrysild med æg
    Silden kan holde sig i længere tid, så hurtig på køl med den og spis sildemadder de næste par dage. Æg kan bruges til karrysalat.
  • Dildsild
    Dildsild kan også holde sig i sin lage, så hurtig på køl med den og brug den som pålæg de næste par dage. Hak silden og bland den sammen med evt. en rødbedecreme, så har du en stjerne-udgave af en sildesalat.
  • Kyllingesalat med stegte champignons
    Hvis man mikser selleri/champignon-sautéen, dressingen og kyllingekødet sammen efterhånden, som man serverer, kan kyllingen bruges til kylling i karry. Selleri/champignons kan komme i en suppe eller være tilbehør til et stykke stegt kød. Eller de kan fryses til brug i en suppe.
  • Kartoffelsalat eller bagte kartofler med hvidløgssmør
    Kartofler kan bruges til kartoffelsuppe. Som mos i fars - også kaldet kød-forlænger - gerne sammen med selleri/champignon-sautéen. Som kartoffelkroketter stegt på panden. Eller i brøddej. Eller i en gammeldags Mazarinkage med marcipan.
  • Brød
    Alt brød kan opløses i vand og genbruges i ny dej. Knækbrød kan holde sig i en kagedåse og også spises som snack med god dip.

Påsken er højtid for madspild

Ifølge estimat fra Miljøstyrelsen spilder danske forbrugerne og detailhandelen hvert år så meget mad, at det svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad hver dag. Og påsken er, ifølge forbrugerbevægelsen 'Stop Spild Af Mad', en af årets madspildshøjtider, hvor danskerne ender med at købe for meget mad, lave for meget mad og derved også overfodrer skraldespanden: Selvom vi kun er 8 mennesker til påskefrokosten, ender vi med at lave mad til 14, for der skal nødig mangle noget. Så selvom lukkeloven i Danmark er lavet om og færre supermarkeder holder åbent i helligdagene, så ender danskerne alligevel med at hamstre meget mere mad til påsken, end de har brug for.

 

Kilde: stopspildafmad.dk 

 

 

 

 

Påske
Shop: Klar til påske?

Æggeruller til fremstilling af marcipan påskeæg, hønseæg - der allerede er pustet og klar til at blive dekoreret, hørduge, glas, bestik og vaser til et smukt og veldækket påskebord. Her får du en stribe tips og dejlige idéer til en skøn og stemningsfuld påske.

 

Læs mere
Påske
Dét vidste vi ægge!

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul. Men hvorfor gør de det? Her er, hvad du måske 'ægge' vidste om påskeæg:

Læs mere
Påske
Lammekoteletter

Nem opskrift på hvidløgsmarineret lammekoteletter til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Påske-makroner

Bag skønne mundfulde i herlige påskefarver. Her en opskrift på macarons udviklet af Dr. Oetker.

Læs mere
Påske
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse. Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre...

Læs mere
Påske
Lammekoteletter

Krydret med honning, rosmarin, sennep, vin og mynte.

Læs mere
Påske
Påskebrød

De fine flettede påskebrød har en rund smag af mandel og sirup, og en fin, blød krumme. Herligt brød til påskebordet.

Læs mere
Påske
Salade Nicoise & grahamsboller

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Påskesild -tun eller -makrel?

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej og påsken er over os, før vi har set os om. Visse traditioner må vi ikke ændre på: Vi skal puste æg, påskeharen skal besøge os, og der skal sild på bordet. Men der er ingen tradition, der ikke tåler fornyelse – måske skal din påskesild svømme i en...

Læs mere
Påske
Gækkebreve - en dansk tradition

'At gække' betyder 'at drille' eller 'at narre'. Traditionen med at klippe og sende gækkebreve findes kun i Danmark, og er således en særlig tradition for den danske kulturarv. Gække-traditionen er en gammel tradition, som for alvor blev populær omkring 1800-tallet. Dengang var gækkebreve ikke en...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Påskeæg

Påskeæg

Romantisk påske

Romantisk påske

Påskeæg - Skaller til ophæng

Påskeæg - Skaller til ophæng

Porcelæns kanin til påskegrenen

Porcelæns kanin til påskegrenen

Nye Bøger
^