Påskemuffins med likøræg

Kategori: Påske

De fine muffins er nemme at bage, og kan påskedekoreres med frosting, chokolade og likøræg. Her er de små muffins sat i papirsforme, placeret i non-stick muffinform fra Le Creuset.

Påskemuffins med likøræg 

At bage muffins, er hyggelig adspredelse i påsken, og disse fine påskemuffins pyntet med frosting og likøræg er særlig festlige.

(12 stk)

Ingredienser til kagerne:

  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 pose hakkede mandler
  • 12 muffin forme

Ingredienser til frosting:

  • 60 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g Philadelphia
  • Pynt: Revet chokolade og likøræg

Sådan gør du:

  • Rør smør og sukker til en blød, jævn masse.
  • Pisk æggene i et ad gangen.
  • Bland mel, bagepulver og mandler sammen i separat skål, og rør derefter sammen med smør-, sukker- og æggemassen
  • Fordel dejen i muffin forme, og bag dem ved 175 C varmluft i ca. 25 min. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind, om kagerne er bagt. Så længe der sidder dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig.
  • Afkøl kagerne på en bagerist.
  • Alle ingredienser til frosting røres sammen til en luftig masse.
  • Dekorer de små cupcakes med frosting (evt. med frosting sprøjtepose med stor stjernetyl), revet chokolade og små likøræg
Påske
Historien om det forunderlige Fabergé-æg 

På intet tidspunkt af året høster hønseægget så meget opmærksomhed, som i påsken, og sådan har det være siden middelalderen, hvor dekorerede æg symboliserede foråret, og senere som symbol på skabelsen af Jesu opstandelse.

Selvom ægget i dag ikke nødvendigvis forbindes med den kristne påske, så har…

Læs mere
Påske
Opskrift: Klassisk italiensk påskebrød med sirup og mandler 

Det smukke, flettede casatiello-brød er et traditionelt italiensk påskebrød, der stammer fra den idylliske by Napoli i det sydlige Italien. Med sin fine smag af mandel og sirup, og den dejlige bløde krumme, er det et oplagt brød til påskebordet.

Læs mere
Påske
Tips til servering af snaps 

Om du foretrækker din snaps fra frys, køl eller ved rumtemperatur, er en temperamentssag. Ifølge mange snapseelskere folder en iskold snaps sig perfekt ud i mundhulens 32° varme, og så er der jo også stor æstetik i at servere snapsen i et koldt, frosted glas.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekoteletter 

Nem opskrift på hvidløgsmarinerede lammekoteletter til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Opskrift: Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Læs mere
Påske
Opskrift: Flødegratinerede kartofler 

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekølle 

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er…

Læs mere
Påske
8 sjove påskelege 

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og tage på…

Læs mere
Påske
Opskrift: Salade Nicoise & grahamsboller 

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^