Køkkenrulle holder The Oakmen
Hørserviet
Bestik Broste Copenhagen
Kagefad på fod
Kategori: Påske
Lammelår & rødvinssauce
Redaktionen

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce af skyen.

Her får du opskriften på påskelam til 6 personer.

Det skal du bruge til lammet:

  • 1 stk lammelår på ca. 2,5 kg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 4 stilke frisk rosmarin (tørret er også fint)12
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg i både
  • 3 gulerødder
  • ca. 1 l vand

Det skal du bruge til saucen:

  • ca. 8 dl stegesky
  • 4 spsk hvedemel udrørt i lidt koldt vand
  • 1 spsk solbærsaft eller rødvin
  • 1 tsk soyasauce
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk salt

Sådan gør du:

  • Gnid lammelåret godt ind i salt og peber.
  • Del hvidløget i tynde både. Skær lommer i kødet med en kniv og læg hvidløget og rosmarinstilke i lommerne.
  • Læg løg og gulerødder i et ildfast fad. Læg også låret i og stik et stegetermometer i. Pas på at du ikke rammer benet. Hæld ca. 1 l. vand ved.
  • Steg ved 125 grader i 2-3 timer. Når stegetermometeret viser 70 grader er stegen rosa. Når det viser 76 grader er det gennemstegt.
  • Lad stegen hvile mindst et kvarter indpakket i folie før den skæres op. Imens kan du lave saucen af stegeskyen.
  • Kog skyen op. Tilsæt jævningen (hvedemel og vand) i en tynd stråle mens du rører godt.
  • Lad det koge i ca. 10 minutter. Smag til med solbærsaft/rødvin, soyasauce, salt og peber.
  • Server med for eksempel flødegratinerede kartofler, sukkerærter, gulerødder og hakket persille.
Påske
Påskelege og -traditioner

Når nu den store familiepåskefrokost ikke bliver til noget i år, så er der ekstra god tid til hyggelige påskesysler og -lege.

Læs mere
Påske
Lammekølle opskrift

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Flødegratinerede kartofler opskrift

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Dekorer påskeæg - 8 fine idéer!

Mens vi venter på sol og forårsvejr, kan man skabe forårsmagi og påskestemning inden døre. Sætter du grene fra haven i vaser nu, så når de at springe ud inden påske. Grenene kan pyntes som påsketræer med små dekorerede æg.

Læs mere
Påske
Appelsin- og rødløgssalat

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Farvning af æg

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket...

Læs mere
Påske
Opskrift: Påskemuffins

Påskemuffins med kokos, chokolade og frisk appelsinsaft.

Læs mere
Påske
Myntegelé opskift

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Læs mere
Påske
Lam med æble & mynte

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Læs mere
Påske
Rester fra påskebordet

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbruger-bevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Påskeæg ophæng

Påskeæg ophæng

Påskehøns fra Nääsgränsgården

Påskehøns fra Nääsgränsgården

Påske lys

Påske lys

Eventyrlig påskepynt

Eventyrlig påskepynt

Nye Bøger
Pandemi i USA Viagra