Opskrift: Lammekølle

Kategori: Påske

Påskelam er rigtig forårsmad. En oval støbejernsgryde, som her fra Le Creuset, passer perfekt til tilberedningen.

Opskrift: Lammekølle 

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 1 lammekølle på ca. 2 kg.
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. tørret oregano
  • 1-2 tsk. tørret timian
  • 5-6 laurbærblade
  • 1 dl olivenolie
  • ½ l tør hvidvin
  • saften af 2 citroner
  • salt
  • sort peber
  • 1 kg. små kartofler i både
  • 1/2 kg. gulerødder i skiver
  • 750 g. små løg

Sådan gør du:

  • Hvis fedtlaget på oversiden af køllen er meget tykt, bør det meste af det skæres væk. 
  • Køllen gnides først grundigt over det hele med de overskårne hvidløgsfed og derefter med oregano og timian. 
  • Med en meget spids kniv laver du ganske små sprækker i kødet. Spæk sprækkerne med knuste laurbærblade, oregano og timian.
  • Rør en marinade af olivenolie, hvidvin og citronsaft. 
  • Læg køllen i et dybt fad. Overhæld den med marinaden og lad den trække et køligt sted i 24 timer.
  • Husk at øse marinaden over køllen så mange gange som muligt i løbet af trækketiden. 
  • Når køllen har marineret tilstrækkeligt længe, tages den op af marinaden, dryppes grundigt af og drysses med salt og peber, hvorefter den lægges i bradepande eller et stort ovnfast fad.
  • Sæt køllen i en 225 grader varm ovn og lad den brune i 30 minutter. Herefter skal varmen dæmpes til 200 grader.
  • De små kartofler i både, gulerødderne i skiver og de pillede løg, lægges i fadet rundt om kødet og drysses let med salt, og det hele steger færdigt:
    - 1 time mere, hvis køllen skal være rigtig rosa
    - 1 time og 15 minutter, hvis den kun skal være let rosa inde ved benet.
  • Under stegning overøses både kød og kartofler/løg hyppigt med marinaden.
  • Stegen bør hvile mindst 20 minutter før den skæres for. Så fordeler kødsaften sig regelmæssigt og går ikke tabt ved udskæringen.
  • Pynt evt. med halve citroner og laurbærblade, og server med myntegelé.
Påske
Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage? 

Der er intet der smagsmæssigt går så perfekt med påskebordets traditionelle, fede retter – silden, ålen, den hjemmelavede italienske salat og karrysalaten - som snapsen.

Den klassiske akvavit med kommensmag, er altid et hit, men man kan jo også selv bestemme, hvordan den snapsen skal smage. Her…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch 

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
Påske
Lam med æble & mynte 

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Læs mere
Påske
Påskemuffins med likøræg 

At bage muffins, er hyggelig adspredelse i påsken, og disse fine påskemuffins pyntet med frosting og likøræg er særlig festlige.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist 

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Påske
Lammelår & rødvinssauce 

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce…

Læs mere
Påske
Påskeæg: Hvorfor fejres påsken med æg? 

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul. Men hvorfor gør de det?

Læs mere
Påske
Dekorer påskeæg - 8 fine idéer! 

Mens vi venter på sol og forårsvejr, kan man skabe forårsmagi og påskestemning inden døre. Sætter du grene fra haven i vaser nu, så når de at springe ud inden påske. Grenene kan pyntes som påsketræer med små dekorerede æg.

Læs mere
Påske
Shop: Klar til påske? 

Æggeruller til fremstilling af marcipan påskeæg, hønseæg - der allerede er pustet og klar til at blive dekoreret, hørduge, glas, bestik og vaser til et smukt og veldækket påskebord. Her får du en stribe tips og dejlige idéer til en skøn og stemningsfuld påske.

 

Læs mere
Påske
Lammekoteletter 

Krydret med honning, rosmarin, sennep, vin og mynte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^