Lam med æble & mynte

Kategori: Påske

Lam med æble & mynte 

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 10 bagekartofler
  • 6 store løg
  • 3 æbler
  • 12 lammekoteletter - gerne tykke
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk rosmarin
  • Salt
  • 2 tsk. sukker
  • Peber
  • Olivenolie
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 1 håndfuld grøn mynte

Sådan gør du:

  • Brug et stort ildfast fad.
  • Skræl løg og skær i skiver. Gør det samme med æblerne, men lad dem beholde skrællet. Vend dem hele i olie over svag varme i en pande til de bliver gyldne og bløde.
  • I mellemtiden skrælles kartofler og skæres i tynde skiver.
  • Hæld sukker på panden og varm til lage. Vend løg i lagen.
  • Læg løg og kartofler lagvis i det ildfaste fad.
  • Krydr med rosmarin, hele knuste hvidløg med skræl (bare giv dem et slag med kniven), salt og peber.
  • Sæt panden på blusset. Når den er godt varm, vendes koteletterne i panden i lidt olie - de skal kun vendes.
  • Læg dem oven på kartoflerne og hæld lidt vand på retten så kartoflerne dækkes - men ikke koteletterne.
  • Drys salt og peber på koteletterne. Sæt fadet i ovnen ved 170 g. i ca. 45 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  • Pynt med mynte og sorte oliven.

Servering:
Server lam med grøn salat, gerne med sprøde, stærke og bitre salater som romani, ruccula og frissé. En god myntegele er også glimrende som tilbehør.

Påske
Vinanbefalinger: Sommelierens anbefalinger 

Rosé-, rød- eller hvidvin? Fransk, tysk eller spansk? Hvilke vine egner sig særligt til påskefrokostens smørrebrødsklassikere; Hønsesalaten, de nye kartofler med mayonnaise og purløg, og Ida Davidsens stjerneskud? Og hvilke vine er et godt match til det herlige påskelam og de cremede flødekartofler?…

Læs mere
Påske
Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage? 

Der er intet der smagsmæssigt går så perfekt med påskebordets traditionelle, fede retter – silden, ålen, den hjemmelavede italienske salat og karrysalaten - som snapsen.

Den klassiske akvavit med kommensmag, er altid et hit, men man kan jo også selv bestemme, hvordan den snapsen skal smage. Her…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch 

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
Påske
Påskemuffins med likøræg 

At bage muffins, er hyggelig adspredelse i påsken, og disse fine påskemuffins pyntet med frosting og likøræg er særlig festlige.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist 

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Påske
Lammelår & rødvinssauce 

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce…

Læs mere
Påske
Påskeæg: Hvorfor fejres påsken med æg? 

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul. Men hvorfor gør de det?

Læs mere
Påske
Dekorer påskeæg - 8 fine idéer! 

Mens vi venter på sol og forårsvejr, kan man skabe forårsmagi og påskestemning inden døre. Sætter du grene fra haven i vaser nu, så når de at springe ud inden påske. Grenene kan pyntes som påsketræer med små dekorerede æg.

Læs mere
Påske
Shop: Klar til påske? 

Æggeruller til fremstilling af marcipan påskeæg, hønseæg - der allerede er pustet og klar til at blive dekoreret, hørduge, glas, bestik og vaser til et smukt og veldækket påskebord. Her får du en stribe tips og dejlige idéer til en skøn og stemningsfuld påske.

 

Læs mere
Påske
Lammekoteletter 

Krydret med honning, rosmarin, sennep, vin og mynte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^