Lam med æble & mynte

Kategori: Påske

Lam med æble & mynte 

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 10 bagekartofler
  • 6 store løg
  • 3 æbler
  • 12 lammekoteletter - gerne tykke
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk rosmarin
  • Salt
  • 2 tsk. sukker
  • Peber
  • Olivenolie
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 1 håndfuld grøn mynte

Sådan gør du:

  • Brug et stort ildfast fad.
  • Skræl løg og skær i skiver. Gør det samme med æblerne, men lad dem beholde skrællet. Vend dem hele i olie over svag varme i en pande til de bliver gyldne og bløde.
  • I mellemtiden skrælles kartofler og skæres i tynde skiver.
  • Hæld sukker på panden og varm til lage. Vend løg i lagen.
  • Læg løg og kartofler lagvis i det ildfaste fad.
  • Krydr med rosmarin, hele knuste hvidløg med skræl (bare giv dem et slag med kniven), salt og peber.
  • Sæt panden på blusset. Når den er godt varm, vendes koteletterne i panden i lidt olie - de skal kun vendes.
  • Læg dem oven på kartoflerne og hæld lidt vand på retten så kartoflerne dækkes - men ikke koteletterne.
  • Drys salt og peber på koteletterne. Sæt fadet i ovnen ved 170 g. i ca. 45 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  • Pynt med mynte og sorte oliven.

Servering:
Server lam med grøn salat, gerne med sprøde, stærke og bitre salater som romani, ruccula og frissé. En god myntegele er også glimrende som tilbehør.

Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påske
Påske: Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket…

Læs mere
Påske
10 idéer til smukke blomstrende påskedekorationer 

Nu kan vi endelig fejre, at det dejlige forår er på vej, og her er påsken jo den perfekte anledning til at pynte hjemmet med dejlige forårsbebudere, som farvestrålende buketter, bøgegrene med små nyudsprungne blade, og blomstrende forårsløg.

Sammen med små kulørte påskeæg, påskeharen og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Påske
Gule citrontærter til påskens kaffebord 

Farven gul er påskens farve med gule påskeliljer, gækkebreve, gule kyllinger og ikke mindst påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage.

Med opskriften på små, delikate citrontærter kan du tilføje kan du tilføje påskegul til kaffebordet.

Læs mere
Forår
Er det en vintergæk? 

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Påske
Opskrift: Påskemuffins 

Påskemuffins med kokos, chokolade og frisk appelsinsaft.

Læs mere
Miljø
Tips fra Stop Spild af Mad: Rester fra påskebordet 

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbrugerbevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^