Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage?

Kategori: Påske

Er du både til rosmarin, snaps og lammekød, så tør vi godt vove den påstand, at du går en dejlig fremtid i møde med den her opskrift.

Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage? 

Der er intet der smagsmæssigt går så perfekt med påskebordets traditionelle, fede retter – silden, ålen, den hjemmelavede italienske salat og karrysalaten - som snapsen.

Den klassiske akvavit med kommensmag, er altid et hit, men man kan jo også selv bestemme, hvordan den snapsen skal smage. Her bringer vi 4 opskrifter på nye snapseoplevelser.

Rosmarinsnaps

Skål for en snaps, der er godt til kolde såvel som varme retter – og som især er rigtig gode venner med lammekød.

Sådan gør du:

  • Du tager 4-5 friske rosmarinkviste og skolder dem i kogende vand i 1 til 2 sekunder.
  • Herefter putter du dem i dit glas med Aalborg Basis Snaps, skruer låget på og stiller den et mørkt og køligt sted.
  • Efter 6 timer kan du smage rosmarinen i din snaps, men jo længere tid den trækker jo mere smag får den. Dog højst 14 dage, ellers begynder snapsen at blive gul og uklar i konsistensen.
  • Når du har smagt på den og er tilfreds, fjernes ingredienserne og snapsen filtreres i et kaffefilter gennem en grundig rengjort kaffetragt inden servering.

Peberrodsnaps

Peberrodssnaps godt sammen med frokostretter såvel som varme retter. Helt oplagt er selvfølgelig klassikere som fx pariserbøf, roastbeef og oksespidsbryst med kartofler samt fiskeretter som kogt eller stegt torsk.

Sådan gør du:

  • Du skræller et stykke frisk peberrod på ca. 8 cm og lægger det ned i dit glas med Aalborg Basis Snaps. Skru låget på og stil den et mørkt og køligt sted.
  • Efter 1 døgn har snapsen fået en fin smag af peberrod og kan i princippet serveres. Jo længere du vælger at lade den trække, jo kraftigere bliver den, men inden 14 dage skal peberroden op. Hvis smagen af peberrod er for gennemtrængende, kan du altid tynde den op med ”et skvæt” nyt Aalborg Basis Snaps.
  • Ellers er der bare tilbage at filtrere snapsen gennem et kaffefilter i en grundig rengjort kaffetragt – og så er den klar til servering.

Skål for en snaps, der går lige godt sammen med såvel frokostretter som
varme retter. Helt oplagt er selvfølgelig klassikere som f.eks. pariserbøf og
oksespidsbryst med kartofler og sursød sovs, der i forvejen er meget
venligsindede over for peberrod – og fiskeretter som kogt eller stegt torsk.

 

Citronsnaps

Den herlige citronsnaps det perfekte match til påskes lamme- og fiskeretter - og en kold pilsner.

Sådan gør du:

  • Du tager 1 hel økologisk citron og prikker 6-8 gange i skrællen med en skarp kniv. Jo dybere og jo flere gange du stikker, desto kraftigere bliver smagen af citron i sidste ende.
  • Herefter putter du citronen i dit glas med Aalborg Basis Snaps, skruer låget på og stiller den et mørkt og køligt sted.
  • Efter 1 døgn vil den have en fin og tydelig smag af citron, og du kan i princippet servere den direkte fra glasset.
  • Du kan også vælge at vente i op til 14 dage med at fjerne citronen afhængig af, hvor kraftig en smag du vil have.
  • Snapsen filtreres i et kaffefilter gennem en grundig rengjort kaffetragt, og så er den klar til servering.

Estragonsnaps


Estragonsnapsen er en snaps, der er god til de fleste kolde og varme fiskeretter, og
sammen med en pilsner.

Og er du er fan af en god bearnaisesauce, som jo er krydret med estragon, så vil Estragonsnapsen med sikkerhed blive din nye favorit.
Sådan gør du:

  • Du tager så meget frisk estragon, både blade og stilke, der kan være i et decilitermål og lægger det i din Aalborg Basis Snaps. Sørg for at estragonen er dækket af snaps, skru låget på og lad den trække et mørkt og køligt sted.
  • Efter 6 timer er din Estragonsnaps klar og det er op til dig, om du vil lade estragonen blive i flasken eller fjerne den.
  • Vil du gerne have en mere klar og knap så grumset snaps, kan du filtrere den gennem et kaffefilter i en grundig rengjort kaffetragt.
  • Er du til en kraftigere smag, kan du bare lade estragonen trække i nogle dage, men ikke længere end 5 dage.
  • Herefter stiller du igen snapsen et mørkt og køligt sted indtil den skal serveres.




Påske
Vinanbefalinger: Sommelierens anbefalinger 

Rosé-, rød- eller hvidvin? Fransk, tysk eller spansk? Hvilke vine egner sig særligt til påskefrokostens smørrebrødsklassikere; Hønsesalaten, de nye kartofler med mayonnaise og purløg, og Ida Davidsens stjerneskud? Og hvilke vine er et godt match til det herlige påskelam og de cremede flødekartofler?…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch 

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
Påske
Lam med æble & mynte 

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Læs mere
Påske
Påskemuffins med likøræg 

At bage muffins, er hyggelig adspredelse i påsken, og disse fine påskemuffins pyntet med frosting og likøræg er særlig festlige.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist 

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Påske
Lammelår & rødvinssauce 

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce…

Læs mere
Påske
Påskeæg: Hvorfor fejres påsken med æg? 

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul. Men hvorfor gør de det?

Læs mere
Påske
Dekorer påskeæg - 8 fine idéer! 

Mens vi venter på sol og forårsvejr, kan man skabe forårsmagi og påskestemning inden døre. Sætter du grene fra haven i vaser nu, så når de at springe ud inden påske. Grenene kan pyntes som påsketræer med små dekorerede æg.

Læs mere
Påske
Shop: Klar til påske? 

Æggeruller til fremstilling af marcipan påskeæg, hønseæg - der allerede er pustet og klar til at blive dekoreret, hørduge, glas, bestik og vaser til et smukt og veldækket påskebord. Her får du en stribe tips og dejlige idéer til en skøn og stemningsfuld påske.

 

Læs mere
Påske
Lammekoteletter 

Krydret med honning, rosmarin, sennep, vin og mynte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^