Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage?

Kategori: Påske

Er du både til rosmarin, snaps og lammekød, så tør vi godt vove den påstand, at du går en dejlig fremtid i møde med den her opskrift.

Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage? 

Der er intet der smagsmæssigt går så perfekt med påskebordets traditionelle, fede retter – silden, ålen, den hjemmelavede italienske salat og karrysalaten - som snapsen.

Den klassiske akvavit med kommensmag, er altid et hit, men man kan jo også selv bestemme, hvordan den snapsen skal smage. Her bringer vi 4 opskrifter på nye snapseoplevelser.

Rosmarinsnaps

Skål for en snaps, der er godt til kolde såvel som varme retter – og som især er rigtig gode venner med lammekød.

Sådan gør du:

  • Du tager 4-5 friske rosmarinkviste og skolder dem i kogende vand i 1 til 2 sekunder.
  • Herefter putter du dem i dit glas med Aalborg Basis Snaps, skruer låget på og stiller den et mørkt og køligt sted.
  • Efter 6 timer kan du smage rosmarinen i din snaps, men jo længere tid den trækker jo mere smag får den. Dog højst 14 dage, ellers begynder snapsen at blive gul og uklar i konsistensen.
  • Når du har smagt på den og er tilfreds, fjernes ingredienserne og snapsen filtreres i et kaffefilter gennem en grundig rengjort kaffetragt inden servering.

Peberrodsnaps

Peberrodssnaps godt sammen med frokostretter såvel som varme retter. Helt oplagt er selvfølgelig klassikere som fx pariserbøf, roastbeef og oksespidsbryst med kartofler samt fiskeretter som kogt eller stegt torsk.

Sådan gør du:

  • Du skræller et stykke frisk peberrod på ca. 8 cm og lægger det ned i dit glas med Aalborg Basis Snaps. Skru låget på og stil den et mørkt og køligt sted.
  • Efter 1 døgn har snapsen fået en fin smag af peberrod og kan i princippet serveres. Jo længere du vælger at lade den trække, jo kraftigere bliver den, men inden 14 dage skal peberroden op. Hvis smagen af peberrod er for gennemtrængende, kan du altid tynde den op med ”et skvæt” nyt Aalborg Basis Snaps.
  • Ellers er der bare tilbage at filtrere snapsen gennem et kaffefilter i en grundig rengjort kaffetragt – og så er den klar til servering.

Skål for en snaps, der går lige godt sammen med såvel frokostretter som
varme retter. Helt oplagt er selvfølgelig klassikere som f.eks. pariserbøf og
oksespidsbryst med kartofler og sursød sovs, der i forvejen er meget
venligsindede over for peberrod – og fiskeretter som kogt eller stegt torsk.

 

Citronsnaps

Den herlige citronsnaps det perfekte match til påskes lamme- og fiskeretter - og en kold pilsner.

Sådan gør du:

  • Du tager 1 hel økologisk citron og prikker 6-8 gange i skrællen med en skarp kniv. Jo dybere og jo flere gange du stikker, desto kraftigere bliver smagen af citron i sidste ende.
  • Herefter putter du citronen i dit glas med Aalborg Basis Snaps, skruer låget på og stiller den et mørkt og køligt sted.
  • Efter 1 døgn vil den have en fin og tydelig smag af citron, og du kan i princippet servere den direkte fra glasset.
  • Du kan også vælge at vente i op til 14 dage med at fjerne citronen afhængig af, hvor kraftig en smag du vil have.
  • Snapsen filtreres i et kaffefilter gennem en grundig rengjort kaffetragt, og så er den klar til servering.

Estragonsnaps


Estragonsnapsen er en snaps, der er god til de fleste kolde og varme fiskeretter, og
sammen med en pilsner.

Og er du er fan af en god bearnaisesauce, som jo er krydret med estragon, så vil Estragonsnapsen med sikkerhed blive din nye favorit.
Sådan gør du:

  • Du tager så meget frisk estragon, både blade og stilke, der kan være i et decilitermål og lægger det i din Aalborg Basis Snaps. Sørg for at estragonen er dækket af snaps, skru låget på og lad den trække et mørkt og køligt sted.
  • Efter 6 timer er din Estragonsnaps klar og det er op til dig, om du vil lade estragonen blive i flasken eller fjerne den.
  • Vil du gerne have en mere klar og knap så grumset snaps, kan du filtrere den gennem et kaffefilter i en grundig rengjort kaffetragt.
  • Er du til en kraftigere smag, kan du bare lade estragonen trække i nogle dage, men ikke længere end 5 dage.
  • Herefter stiller du igen snapsen et mørkt og køligt sted indtil den skal serveres.




Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påske
Påske: Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket…

Læs mere
Påske
10 idéer til smukke blomstrende påskedekorationer 

Nu kan vi endelig fejre, at det dejlige forår er på vej, og her er påsken jo den perfekte anledning til at pynte hjemmet med dejlige forårsbebudere, som farvestrålende buketter, bøgegrene med små nyudsprungne blade, og blomstrende forårsløg.

Sammen med små kulørte påskeæg, påskeharen og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Påske
Gule citrontærter til påskens kaffebord 

Farven gul er påskens farve med gule påskeliljer, gækkebreve, gule kyllinger og ikke mindst påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage.

Med opskriften på små, delikate citrontærter kan du tilføje kan du tilføje påskegul til kaffebordet.

Læs mere
Forår
Er det en vintergæk? 

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Påske
Opskrift: Påskemuffins 

Påskemuffins med kokos, chokolade og frisk appelsinsaft.

Læs mere
Miljø
Tips fra Stop Spild af Mad: Rester fra påskebordet 

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbrugerbevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^