Påske: Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat

Kategori: Påske

Favning af påskeæg med naturlige ingredienser

Skab magisk påskestemning med fine dekorerede påskeæg. Æggene kan farves, men man kan også bruge andre teknikker som maling, decoupage eller glitter. Det er en super hyggelig påskeaktivitet for hele familien.

Påske: Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket resulterer i en let rosa nuance eller med et par skefulde gurkemeje, hvis du ønsker dem gule. Spinat giver skallen en lys grøn farve.

De fine batik-dekorerede æg, er farvet med rødløg. Pak ægget ind i skaller fra rødløg. Pak æg og skaller i stanniol eller en nylonstrømpe. For ikke at ødelægge ægget, lægges ægget i gryde med koldt vand og koges forsigtigt i 20 minutter.

  • Stearin tager ikke imod farve. Tegn evt. mønstre på æggeskallen med stearin inden kogning/farvning af ægget. 
  • Du kan give ægget en fin plettet effekt ved hjælp af lidt madkulør og en tandbørste. Dyb tandbørsten i kulør og pres den forsigtigt mod skallen.
  • Farvet silkepapir og crepepapir kan også give ægget de smukke pastelfarver. Kog ægget pakket ind i papiret med en elastik omkring.
  • Æggene bliver ekstra smukke og blanke, hvis man efter farvning gnider dem med lidt olie. 


God fornøjelse!

Påske
Historien om det forunderlige Fabergé-æg 

På intet tidspunkt af året høster hønseægget så meget opmærksomhed, som i påsken, og sådan har det være siden middelalderen, hvor dekorerede æg symboliserede foråret, og senere som symbol på skabelsen af Jesu opstandelse.

Selvom ægget i dag ikke nødvendigvis forbindes med den kristne påske, så har…

Læs mere
Påske
Opskrift: Klassisk italiensk påskebrød med sirup og mandler 

Det smukke, flettede casatiello-brød er et traditionelt italiensk påskebrød, der stammer fra den idylliske by Napoli i det sydlige Italien. Med sin fine smag af mandel og sirup, og den dejlige bløde krumme, er det et oplagt brød til påskebordet.

Læs mere
Påske
Tips til servering af snaps 

Om du foretrækker din snaps fra frys, køl eller ved rumtemperatur, er en temperamentssag. Ifølge mange snapseelskere folder en iskold snaps sig perfekt ud i mundhulens 32° varme, og så er der jo også stor æstetik i at servere snapsen i et koldt, frosted glas.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekoteletter 

Nem opskrift på hvidløgsmarinerede lammekoteletter til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Opskrift: Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Læs mere
Påske
Opskrift: Flødegratinerede kartofler 

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekølle 

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er…

Læs mere
Påske
8 sjove påskelege 

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og tage på…

Læs mere
Påske
Opskrift: Salade Nicoise & grahamsboller 

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^