Blomsterfyrværkeri i Keukenhof

Kategorier: Forår  -  Rejser

Har du nogensinde set syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyacinter blomstre – på én gang?

Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre forårsblomster fra midten af marts til slutningen af maj. Midt i april er parkens pragt på sit allerhøjeste, og byder på enestående botaniske mesterværker skabt af tulipaner i alle farver.

Tag på cykeltur i tulipanlandet

Udenfor Keukenhof har man mulighed for at leje cykler og rulle afsted mellem vindmøller, kanaler og tulipanmarker og nyde foråret i Holland.

'Rent A Bike van Dam' udstyrer dig med kort over 5 alternative ruter der er mellem 5 og 25 km. lange. Den længste tur tager dig hele vejen til kysten.
Med lejebil fra Amsterdam tager det ca. 45 minutter til Lisse. I sæsonen kan du også tage bus 58 fra Schiphol-lufthavnen, eller tog, direkte til Keukenhof.

Denne enestående oplevelse er kun mulig nogle få måneder i foråret. Resten af året arbejder 30 gartnere med at klargøre parken til næste års blomsterfyrværkeri.

Links:

Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påske
Påske: Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket…

Læs mere
Påske
10 idéer til smukke blomstrende påskedekorationer 

Nu kan vi endelig fejre, at det dejlige forår er på vej, og her er påsken jo den perfekte anledning til at pynte hjemmet med dejlige forårsbebudere, som farvestrålende buketter, bøgegrene med små nyudsprungne blade, og blomstrende forårsløg.

Sammen med små kulørte påskeæg, påskeharen og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Påske
Gule citrontærter til påskens kaffebord 

Farven gul er påskens farve med gule påskeliljer, gækkebreve, gule kyllinger og ikke mindst påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage.

Med opskriften på små, delikate citrontærter kan du tilføje kan du tilføje påskegul til kaffebordet.

Læs mere
Forår
Er det en vintergæk? 

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Påske
Opskrift: Påskemuffins 

Påskemuffins med kokos, chokolade og frisk appelsinsaft.

Læs mere
Miljø
Tips fra Stop Spild af Mad: Rester fra påskebordet 

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbrugerbevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^