Sommer pasteller
Sommerstel med David Austins roser
Tank top i bambus materiale
Store runde solbriller
Kategori: Te-salonen
Grøn te mod hudkræft
Redaktionen

Det er i første omgang det høje indhold af antioxidanter i grøn te, som umiddelbart spiller en stor rolle for drikkens beskyttende virkning mod hudkræft. Det mener en gruppe amerikanske forskere, som sammenligner flere forskellige undersøgelser om grøn te i en artikel i "Archives of Dermatology", som udgives af USA's lægeforbund. Tidligere forskningsundersøgelser har vist, at bestemte stoffer - de såkaldte polyfenoler - angriber kræftceller og nedsætter kræftsvulsters vækst ved at nedsætte dannelsen af nye blodkar omkring selve svulsten.

Forhindrer DNA-mutationer
"I første omgang er det to polyfenoler i den grønne te, der er vigtige. Det er dels flavenoider, som fungerer som antioxidanter, hvilket forhindrer de såkaldte fri syreradikaler i at forårsage mutationen af DNA-cellerne (arvemassen) og dels de såkaldte catechiner, som begge er en antioxidant samt har en hæmmende effekt på stoffet urokinas. Urokinas kan i særlige tilfælde påvirke celler og give vækstbetingelser for kræft," siger Claes Ramel, professor på Instituttet for genetisk og cellulær toksikologi ved Stockholms universitet.

I dyreforsøg har forskere også forsøgt at påføre polyfenoler på mus. Musene er derefter blevet udsat for ultraviolet stråling i mængder, som normalt vil forårsage hudkræft, og derefter er det konstateret, at polyfenol har en beskyttende virkning mod denne svært helbredelige kræftform. I forsøg på mennesker har man opnået lignende resultater, og det virker også som om, at polyfenolerne beskytter mod inflammationer i huden.

Svensk te-forskning
Også i Sverige forskes der i grøn te. Det sker bl.a. på det svenske institut for Arbejds- og miljømedicin, Yrkes- och miljömedicin ved Linköpings Universitet, hvor laboratoriets forskning i grøn te de seneste år har fået stor opmærksomhed.
"Vi har set på, hvordan stofferne i grøn te har formået at beskytte DNA - det vil sige arvemassen i cellerne. Det kan føre til, at modstandsdygtigheden mod kræft forbedres, eftersom vi ved, at jo mere DNA skades, jo større er risikoen for kræft," udtaler toksikolog Per Leanderson, på Yrkes- och miljömedicinska laboratorium ved Linköpings universitet.

På Yrkes- och miljömedicinska laboratoriet forsker man i, hvordan grøn te påvirker forskellige proteiner i kroppen.
"Denne forskning fører forhåbentlig frem til nye opdagelser om, hvordan grøn te beskytter mod forskellige kræftsygdomme, men også til hvordan det eventuelt kan beskytte mod f.eks. hjerte/karsygdomme," udtaler Per Leanderson.

Grøn te bliver mere og mere populært
"Grøn te udgør ca. 20% af alt te i verden, ca. 78% er sort te og de resterende 2% kaldes Oolong, hvilket er en mellemting mellem grøn og sort te," fortæller Per Leanderson.
Både den grønne te og den sorte, som er mest kendt i den vestlige verden, stammer fra samme plante. Forskellen er, at den sorte te er gæret og nogle gange endda røget, mens den grønne tørres direkte efter høst. Dette betyder, at større mængder af det gavnlige polyfenol bliver tilbage i tebladene.
"Grøn te kan tilberedes på samme måde som den sorte. Det aktive stof forsvinder f.eks. ikke, når det koges. Den skal muligvis trække i kortere tid, med det er mest en smagssag," siger Per Leanderson.

Te-salonen
10 gode grunde til at drikke mere te

En lille pause i hverdagen med en kop duftende, dejlig te, giver ro og balance i hele kroppen. Og ikke mindst i de kolde, mørke måneder, er teen kilde til varme og velvære. Som verdens mest populære drik, har te være genstand for mange sundhedsvidenskabelige studier, og de bekræfter, at der er...

Læs mere
Te-salonen
Friskbagte, lune scones

Vil du have luftigt og lækkert hjemmebagt brød på te-bordet, så er scones sagen. Scones er ikke kun det perfekte brød til teen, de er også lynhurtige at lave. I løbet af bare en halv time, kan du sætte tænderne i duftende dejlige, lune scones.

Læs mere
Te-salonen
Tetid

Koldt og vådt vejr, er the-vejr. Et lunt tæppe om fødderne, en god bog og en varm kop te er ren råhygge og selvforkælelse. Og teen er helt uunværlig, når vinterens forkølelse eller influenza skal lindres. Her får du et par tips til te-brygning.

Læs mere
Te-salonen
Afternoon tea – Britisk tebord

Inviter venner og familie på afternoon tea. Vi bringer en stribe dejlige opskrifter fra det traditionelle engelske te-bord, som enkeltvis eller sammen vil kunne bruges som inspiration til et dansk te-bord.

Læs mere
Te-salonen
Lemoncurd

Husk at købe citroner næste gang du er ude at handle, for med dem, kan du lave alletiders lækre lemoncurd. Her får du Dansukkers opskrift på en frisk og syrlig lemoncurd, som smager lige godt som fyld i en tærte, som på scones og ristet brød.

Læs mere
Te-salonen
Kend din te

Hvorvidt man er til sort te, grøn te, oolong te eller den milde hvide te, er en smagssag. Overordnet set har de hver i sær nogle helt særlige karakteristika.

Læs mere
Te-salonen
Lakridste

Fra Rasmus Raz Andersen, indehaver af Raz-Spa, bringer vi her opskriften på lakrids- og rooibush te, som både smager fantastisk og virker lindrende på influenzasymptomer.

"Jeg elsker selv at drikke te, og især om vinteren kan det være lækkert med en te der samtidig hjælper min krop med masser af...

Læs mere
Te-salonen
Te fra blad til kop

En smuk og fagligt velunderbygget teatable-book om teen, dens historie og de nyeste te-trends ...

Læs mere
Te-salonen
Den grønne the

Er det sundhedsaspektet, der har vækket interessen for de grønne theer? Læs Christian Hincheldeys artikel om den grønne the.

Læs mere
Te-salonen
Danskerne er vilde med te

Der er flere årsager til teens popularitet, men ifølge en ny undersøgelse drikker rigtig mange te, bare fordi det er så hyggeligt...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
BOOM by MIIEGO høretelefoner

BOOM by MIIEGO høretelefoner

3 skridt til en sundere livsstil

3 skridt til en sundere livsstil

MIIEGO AL3+ FREEDOM

MIIEGO AL3+ FREEDOM

Gå dig slankere

Gå dig slankere

Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Kom I Form Til Halvmaraton, Anders Ejbye-Ernst

Drømmer du om at løbe dit først halvmaraton? Manglende motivation til overhovedet at starte på løbetræning eller vil du gerne forbedre tiden på dine vante 10 kilometersrute? Så kan bogen 'Kom i form til halvmaraton på 100 dage', være vejen frem. Bogen giver dig en komplet opskrift på, hvordan du...

Læs mere
Danskernes Bedste Vægttab, af Henrik Duer

Bogen til dig som ønsker et varigt vægttab - uanset om du skal tabe 5 eller 100 kg. En konkret og overskuelig guide, skrevet af en af tidens mest populære træningseksperter.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Læs mere


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Læs mere


11.07.2020

LGBT-personer skjuler deres identitet for at undgå chikane

Ligestillingsministeriet, Mfvm.dk

Oplevelser med negative reaktioner hænger tæt sammen med en øget risiko for psykisk mistrivsel og ensomhed, viser en ny undersøgelse fra Ligestillingsministeriet. Over en fjerdedel af LGBT-personerne føler sig ensomme. Læs mere


08.07.2020

Miljøstyrelsen fraråder hjemmelavet håndsprit

Forbrugerrådet TÆNK Kemi

Coronavirus har øget efterspørgslen på håndsprit. Flere steder florerer der opskrifter på hjemmelavet hånddesinfektion. Miljøstyrelsen fraråder dog, at du laver din egen håndsprit. Ifølge styrelsen er risikoen, at du blander forkert eller bruger forkerte ingredienser. Læs mere


07.07.2020

Etisk Råd: Hvem er de sårbare under coronakrisen?

Etisk Råd

Coronaepidemien har vist os, at sårbare grupper bliver ramt særlig hårdt. Helt aktuel er debatten om de ældre på plejehjem og de omfattende besøgs- og omgangsrestriktioner, der har været indført for at begrænse smittespredningen... Læs mere


06.07.2020

Naturstyrelsen: Få store naturoplevelser på de danske øer

Naturstyrelsen

Udnyt de gratis færger i juli og udforsk de statslige naturområder på øer landet over. Læs mere


Arkiv

Pandemi i USA Viagra