Quilttæppe
Ogawa Kazumaza
Hængesofa Rivièra Maison
Tank top i bambus materiale
Kategori: Te-salonen
Flere mænd drikker te
Redaktionen

Danske mænd drikker te som aldrig før. På bare fire år er interessen for te tredoblet blandt mænd og nu køber mænd for første gang lige så hyppigt luksuste som kvinder, vurderer den danske tespecialist Chaplon Tea. Tespecialisten mener, at mænd endda bruger flere penge på te end kvinder.

Rigtige mænd drikker .... te?
Danske mænd har for alvor taget teen til sig. På få år har det danske Chaplon Tea oplevet en bemærkelsesværdig stigning i antallet af mænd, som nyder og interesserer sig for te, og det markerer et skifte i mænds opfattelse af te.
"For 10-15 år siden ville det være underligt, hvis en dansk mand gik op i te. Sådan er det ikke i dag. Nu er te ved at blive en maskulin interesse ligesom kaffe eller whisky," siger Jais Lauritsen fra Chaplon Tea.
Som mand følte han selv sig meget alene med sin store teglæde tilbage i 90´erne, men siden har oplevet, hvordan interessen for te blandt mænd kun er steget og steget. Og den samme øgede interesse fra mændene, opleves også hos andre adspurgte forhandlere af luksuste rundt om i landet, skriver Chaplon Tea.

Drillet med at drikke te
En af de mange te-glade danske mænd er 35-årige Ulrik Vendelbo, der elsker te, og dagligt drikker hele 6-8 kopper.
"Jeg er nok mere afhængig af te, end mange er af deres kaffe. For mig er det afstressende at sidde med noget varmt i koppen og samtidig vide, at jeg ikke bliver påvirket af en masse koffein," siger han.
Ulrik Vendelbo fik smag for te allerede i starten af tyverne, mens han var soldat og udsendt til Kosovo. Herefter udviklede interessen sig i takt med, at der kom flere luksusteer på markedet, og han har i de senere år mærket, at det er blevet mere accepteret at være te-glad mand.
"For ti år siden fik jeg ofte et par kække bemærkninger fra soldaterkammeraterne, når jeg i fuld kampuniform hev mit tekrus frem. Nu vil flere mænd i min omgangskreds faktisk hellere have te end kaffe," siger Ulrik Vendelbo, der dog indrømmer, at det stadig kan føles lidt underligt at bestille et stort glas hvid te med en baby på skødet i en café fyldt med kvinder.

Mænd shopper te
At te-glade mænd dyrker deres nye hobby kan Chaplon Tea tydeligt se på ordrerne. Selv om lige mange mænd og kvinder nu køber te, modtager den danske tespecialist dobbelt så ofte bestillinger på mere end 1.000 kr. fra de mandlige kunder. Det kender Ulrik Vendelbo, der også bruger mange penge på te.
"Indimellem falder jeg i, og køber te for 700-800 kr. Så kan det være nødvendigt at give konen et stort smil og bede om tilgivelse," siger Ulrik Vendelbo.

Te-salonen
10 gode grunde til at drikke mere te

En lille pause i hverdagen med en kop duftende, dejlig te, giver ro og balance i hele kroppen. Og ikke mindst i de kolde, mørke måneder, er teen kilde til varme og velvære. Som verdens mest populære drik, har te være genstand for mange sundhedsvidenskabelige studier, og de bekræfter, at der er...

Læs mere
Te-salonen
Friskbagte, lune scones

Vil du have luftigt og lækkert hjemmebagt brød på te-bordet, så er scones sagen. Scones er ikke kun det perfekte brød til teen, de er også lynhurtige at lave. I løbet af bare en halv time, kan du sætte tænderne i duftende dejlige, lune scones.

Læs mere
Te-salonen
Tetid

Koldt og vådt vejr, er the-vejr. Et lunt tæppe om fødderne, en god bog og en varm kop te er ren råhygge og selvforkælelse. Og teen er helt uunværlig, når vinterens forkølelse eller influenza skal lindres. Her får du et par tips til te-brygning.

Læs mere
Te-salonen
Afternoon tea – Britisk tebord

Inviter venner og familie på afternoon tea. Vi bringer en stribe dejlige opskrifter fra det traditionelle engelske te-bord, som enkeltvis eller sammen vil kunne bruges som inspiration til et dansk te-bord.

Læs mere
Te-salonen
Lemoncurd

Husk at købe citroner næste gang du er ude at handle, for med dem, kan du lave alletiders lækre lemoncurd. Her får du Dansukkers opskrift på en frisk og syrlig lemoncurd, som smager lige godt som fyld i en tærte, som på scones og ristet brød.

Læs mere
Te-salonen
Kend din te

Hvorvidt man er til sort te, grøn te, oolong te eller den milde hvide te, er en smagssag. Overordnet set har de hver i sær nogle helt særlige karakteristika.

Læs mere
Te-salonen
Lakridste

Fra Rasmus Raz Andersen, indehaver af Raz-Spa, bringer vi her opskriften på lakrids- og rooibush te, som både smager fantastisk og virker lindrende på influenzasymptomer.

"Jeg elsker selv at drikke te, og især om vinteren kan det være lækkert med en te der samtidig hjælper min krop med masser af...

Læs mere
Te-salonen
Te fra blad til kop

En smuk og fagligt velunderbygget teatable-book om teen, dens historie og de nyeste te-trends ...

Læs mere
Te-salonen
Den grønne the

Er det sundhedsaspektet, der har vækket interessen for de grønne theer? Læs Christian Hincheldeys artikel om den grønne the.

Læs mere
Te-salonen
Danskerne er vilde med te

Der er flere årsager til teens popularitet, men ifølge en ny undersøgelse drikker rigtig mange te, bare fordi det er så hyggeligt...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tab dig mens du har det sjovt

Tab dig mens du har det sjovt

Yoga blok Nordal

Yoga blok Nordal

Gå dig slankere

Gå dig slankere

3 skridt til en sundere livsstil

3 skridt til en sundere livsstil

Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Kom I Form Til Halvmaraton, Anders Ejbye-Ernst

Drømmer du om at løbe dit først halvmaraton? Manglende motivation til overhovedet at starte på løbetræning eller vil du gerne forbedre tiden på dine vante 10 kilometersrute? Så kan bogen 'Kom i form til halvmaraton på 100 dage', være vejen frem. Bogen giver dig en komplet opskrift på, hvordan du...

Læs mere
Danskernes Bedste Vægttab, af Henrik Duer

Bogen til dig som ønsker et varigt vægttab - uanset om du skal tabe 5 eller 100 kg. En konkret og overskuelig guide, skrevet af en af tidens mest populære træningseksperter.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Læs mere


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Læs mere


11.07.2020

LGBT-personer skjuler deres identitet for at undgå chikane

Ligestillingsministeriet, Mfvm.dk

Oplevelser med negative reaktioner hænger tæt sammen med en øget risiko for psykisk mistrivsel og ensomhed, viser en ny undersøgelse fra Ligestillingsministeriet. Over en fjerdedel af LGBT-personerne føler sig ensomme. Læs mere


08.07.2020

Miljøstyrelsen fraråder hjemmelavet håndsprit

Forbrugerrådet TÆNK Kemi

Coronavirus har øget efterspørgslen på håndsprit. Flere steder florerer der opskrifter på hjemmelavet hånddesinfektion. Miljøstyrelsen fraråder dog, at du laver din egen håndsprit. Ifølge styrelsen er risikoen, at du blander forkert eller bruger forkerte ingredienser. Læs mere


07.07.2020

Etisk Råd: Hvem er de sårbare under coronakrisen?

Etisk Råd

Coronaepidemien har vist os, at sårbare grupper bliver ramt særlig hårdt. Helt aktuel er debatten om de ældre på plejehjem og de omfattende besøgs- og omgangsrestriktioner, der har været indført for at begrænse smittespredningen... Læs mere


06.07.2020

Naturstyrelsen: Få store naturoplevelser på de danske øer

Naturstyrelsen

Udnyt de gratis færger i juli og udforsk de statslige naturområder på øer landet over. Læs mere


Arkiv

Pandemi i USA Viagra