Glaspynt fra Bungalow
Cest Bon glaskuglestage
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
Signature hos Like ANNA
Kategori: Te-salonen
Danskerne er vilde med te

Der er flere årsager til teens popularitet, men ifølge en ny undersøgelse drikker rigtig mange te, bare fordi det er så hyggeligt...

Flere te-drikkere end kaffe-drikkere
Næsten 85% af danskerne drikker te, og det er endnu flere end der drikker kaffe. Det viser en undersøgelse af danskernes te-vaner, som Analyse Danmark har gennemført for Brancheforeningen for Kaffe og Te. Tendensen kan også ses på, at der er en stigende interesse for mere specialicerede teer som grøn, rød og hvid.
"Tendensen i samfundet er, at vi søger noget specielt, uanset om det er, hvordan vi bor, eller hvad vi drikker. Derfor er danskerne også blevet langt mere alsidige og eksperimenterende i deres te-valg samtidig med at populariteten stiger,” fortæller næstformand i Brancheforeningen for Kaffe og Te, Hans Christensen.

Te er populært hos unge som gamle
Analyse Danmarks undersøgelse af danskernes te-vaner giver et meget detaljeret billede af, hvordan danskerne nyder deres te. Den viser bl.a., at te er den varme drik, der nydes af flest danskere bortset fra kakao.
"De fleste ville sikkert tro, at kaffe løb med den titel. Men der er faktisk flere, som aldrig drikker kaffe, end der er, som aldrig drikker te. Jeg synes samtidig, det er vigtigt at understrege at te er populært i alle aldersgrupper", udtaler Hans Christensen.

Rød, grøn og hvid
Danske te-drikkere er de seneste år blevet meget bevidste om teens kvalitet og oprindelse og vælger i stigende grad at eksperimentere med specialteer som grøn, rød og hvid. To ud af tre danskere har smagt grøn te, knap hver sjette har drukket hvid te, og hver femte har forsøgt sig med rød te.
"I detailhandlen er der hurtigt fulgt op på interessen for de nye te-varianter. Derfor kan forbrugerne også her finde de mange særlige tesorter. På den måde tilgodeses de mange travle danskere, som prioriterer at foretage deres indkøb ét sted, samt de mange der bor uden for storbyerne, hvor specialforretningerne ofte er placeret", fortæller Hans Christensen fra Brancheforeningen for Kaffe og Te.

At se og dufte teens nuancer
De fleste foretrækker da også at købe te i supermarkeder, og særligt når det gælder almindelige te-breve. Men når det drejer sig om løs te vil ca. 45% af de, der køber denne type, helst købe det i en specialforretning, hvilket er en markant stigning i forhold til for fem år siden.
"Den moderne forbruger køber gerne te i en specialforretning. Her får de en oplevelse og kyndig vejledning med mulighed for at se og dufte teens nuancer, hvilket er et vigtigt parameter for den moderne forbruger,” siger Hans Christensen

Te er hyggeligt
Der er flere årsager til teens popularitet. Smagen er selvfølgelig vigtigt, men også det sociale ved at drikke te er meget væsentligt. I Analyse Danmarks undersøgelse er der en fjerdedel som decideret svarer, at de drikker te, fordi det er hyggeligt.
"Det er et resultat som glæder mig utroligt meget. I Danmark kan et produkt vel næppe nå en højere anerkendelse end, at folk forbinder det med hygge, vurderer næstformand i Brancheforeningen for Kaffe og Te, Hans Christensen.

FAKTA – tal om te:

  • 27% drikker te dagligt eller næsten dagligt - flest kvinder
  • Den gennemsnitlige te-drikker drikker max. 2 kopper om dagen
  • 20% drikker tre eller flere kopper dagligt
  • 15,2% af danskerne drikker aldrig te. 17,2% af danskerne drikker aldrig kaffe
  • Ca. 70% drikker både te og kaffe
  • 80% af dem der aldrig drikker te, har alligevel te i hjemmet
  • Kun 5,3% har aldrig te i deres hjemKilde: Analyse Danmarks undersøgelse bygger på svar fra 2043 danskere og hele undersøgelsen kan læses på teinfo.dk

Te-salonen
10 gode grunde til at drikke mere te

En lille pause i hverdagen med en kop duftende, dejlig te, giver ro og balance i hele kroppen. Og ikke mindst i de kolde, mørke måneder, er teen kilde til varme og velvære. Som verdens mest populære drik, har te være genstand for mange sundhedsvidenskabelige studier, og de bekræfter, at der er...

Læs mere
Te-salonen
Friskbagte, lune scones

Vil du have luftigt og lækkert hjemmebagt brød på te-bordet, så er scones sagen. Scones er ikke kun det perfekte brød til teen, de er også lynhurtige at lave. I løbet af bare en halv time, kan du sætte tænderne i duftende dejlige, lune scones.

Læs mere
Te-salonen
Tetid

Koldt og vådt vejr, er the-vejr. Et lunt tæppe om fødderne, en god bog og en varm kop te er ren råhygge og selvforkælelse. Og teen er helt uunværlig, når vinterens forkølelse eller influenza skal lindres. Her får du et par tips til te-brygning.

Læs mere
Te-salonen
Afternoon tea – Britisk tebord

Inviter venner og familie på afternoon tea. Vi bringer en stribe dejlige opskrifter fra det traditionelle engelske te-bord, som enkeltvis eller sammen vil kunne bruges som inspiration til et dansk te-bord.

Læs mere
Te-salonen
Lemoncurd

Husk at købe citroner næste gang du er ude at handle, for med dem, kan du lave alletiders lækre lemoncurd. Her får du Dansukkers opskrift på en frisk og syrlig lemoncurd, som smager lige godt som fyld i en tærte, som på scones og ristet brød.

Læs mere
Te-salonen
Kend din te

Hvorvidt man er til sort te, grøn te, oolong te eller den milde hvide te, er en smagssag. Overordnet set har de hver i sær nogle helt særlige karakteristika.

Læs mere
Te-salonen
Lakridste

Fra Rasmus Raz Andersen, indehaver af Raz-Spa, bringer vi her opskriften på lakrids- og rooibush te, som både smager fantastisk og virker lindrende på influenzasymptomer.

"Jeg elsker selv at drikke te, og især om vinteren kan det være lækkert med en te der samtidig hjælper min krop med masser af...

Læs mere
Te-salonen
Te fra blad til kop

En smuk og fagligt velunderbygget teatable-book om teen, dens historie og de nyeste te-trends ...

Læs mere
Te-salonen
Den grønne the

Er det sundhedsaspektet, der har vækket interessen for de grønne theer? Læs Christian Hincheldeys artikel om den grønne the.

Læs mere
Te-salonen
Grøn te og infektioner

Te kan hjælpe med at bekæmpe infektioner ved at øge kroppens forsvar mod infektioner, mens kaffe ikke har samme virkning, konkluderer en rapport i fagtidsskriftet 'Proceedings of National Academy of Sciences'. Forklaringen er at te indeholder stoffer der stimulerer celler i immunforsvaret til at...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Liberté Alma buks

Liberté Alma buks

Tips til træningssko

Tips til træningssko

Gå dig slankere

Gå dig slankere

Yogamåtte The Organic Company

Yogamåtte The Organic Company

Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Kom I Form Til Halvmaraton, Anders Ejbye-Ernst

Drømmer du om at løbe dit først halvmaraton? Manglende motivation til overhovedet at starte på løbetræning eller vil du gerne forbedre tiden på dine vante 10 kilometersrute? Så kan bogen 'Kom i form til halvmaraton på 100 dage', være vejen frem. Bogen giver dig en komplet opskrift på, hvordan du...

Læs mere
Danskernes Bedste Vægttab, af Henrik Duer

Bogen til dig som ønsker et varigt vægttab - uanset om du skal tabe 5 eller 100 kg. En konkret og overskuelig guide, skrevet af en af tidens mest populære træningseksperter.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
24.11.2019

Mødrehjælpen: Børn i fattige familier har ringere sundhed og står ofte uden for fællesskaber

Mødrehjaelpen.dk

Kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen rammer børns sundhed og deres deltagelse i fællesskaber. Det viser en ny undersøgelse fra Mødrehjælpen. Læs mere


22.11.2019

Færdiguddannede kvinder undervurderer deres eget værd

Ingeniørforeningen - Ida.dk

Kvinder på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser undervurderer generelt deres eget værd, og har alt for beskedne lønforventninger. Læs mere


19.11.2019

Arbejdsløse seniorer søgere oftere job end yngre – men har sværere ved at få et

Fagbevægelsens Hovedorganisation

Et survey foretaget af Epinion for FH viser, at arbejdsløse seniorer søger flere job end yngre arbejdsløse. Seniorerne har på trods af den højere aktivitet dog stadig svært ved at finde sig et nyt job igen.

Læs mere


19.11.2019

Undersøgelse: Flere kvindelige ledere – bare ikke på topposterne

Mfvm.dk

Antallet af kvindelige ledere er stigende både i den offentlige og den private sektor. Men på trods af det, når kvinderne ikke i samme grad som mændene det øverste ledelsesniveau. Læs mere


18.11.2019

Undersøgelse: Lønnen er lavere i kvindefag

Fagbladet3f.dk

Kvindefag er lavtlønsfag, viser en ny undersøgelse, som Det Nationale Forskning- og Analysecenter for Velfærd, Vive, har lavet. Hvis andelen af kvinder i et fag er 40 procent, er lønnen cirka fire procent lavere end i andre fag, hvor kvinderne udgør 30 procent. Læs mere


17.11.2019

Danskerne stoler for meget på deres lønseddel

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Ni ud af ti danskere har tillid til, at de får den rigtige løn udbetalt - selv om hver anden har oplevet at finde fejl på lønsedlen. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion. Fagbevægelsens Hovedorganisation opfordrer danskerne til at kaste et grundigt blik på lønsedlen.

Læs mere


Arkiv

^