Vildtgryde

Vildtgryde

Vildtgryde 

- med grov mos af butternut squash og kartofler

- med grov mos af butternut squash og kartofler

Til 4 personer

Det skal du bruge ...:
∙ 500-600 g afpudset vildsvinekød eller andet vildtkød (du kan købe det frosset året rundt i mange supermarkeder og friskt hos vildthandlerne i jagtsæsonen)
∙ 100 gram bacon i tern
∙ 500 g markchampignon
∙ 100 g skalotteløg
∙ ¼ selleri (eller andre rodfrugter)
∙ 4 gulerødder
∙ Et par kviste frisk timian (eller lidt tørret)
∙ 2 laurbærblade
∙ Salt og peber
∙ Lidt rødvin eller Knorr Fond (kalv eller kylling på flaske)
∙ 2½ dl Milda Cremefine 7 % eller 15 %
∙ Salt og peber
∙ 1 tsk. sukker

Til mosen ...:
∙ 2-3 store bagekartofler
∙ 1 stor butternut squash
∙ Vand til kogning (evt. Knorr Kyllinge Fond)
∙ Salt og peber

Sådan gør du ...:
∙ Rens kødet for fedt, sener og hinder og skær det ud i tern
∙ Rens markchampignon med en børste og en kniv og fjern det nederste af stokken
∙ Hak skalotteløgene groft
∙ Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter) og skær dem i mindre tern
∙ Rist baconternene i en tykbundet gryde
∙ Tilsæt vildkødet og brun det, til det får farve
∙ Tilsæt skalotteløg, selleri og gulerødder i tern og brun det sammen med kødet i et par minutter
∙ Hæld lidt rødvin og/eller lidt bouillon over kød og grønsager og lad det simre et par minutter
∙ Tilsæt de rensede markchampignon og lad dem simre med et par minutter (undgå at de falder sammen og bliver bløde)
∙ Krydr med salt, peber, et par laurbærblade, et par kviste timian og et nip sukker
∙ Hæld 2½ dl Milda Cremefine i retten, rør lidt rundt, skru ned for varmen, læg låg på gryden og lad retten simre og koge ind i ca. ½ time (eller til kødet er mørt)
∙ Skræl bagekartoflerne og skær dem i grove tern
∙ Skræl en butternut squash, flæk den med en kniv, fjern kernerne med en ske og skær kødet i grove tern
∙ Kog kartofler og butternut squash sammen i letsaltet vand (eller Knorr Kylllinge Fond) i ca. 20 min.
∙ Hæld vandet fra og mos kartofler og butternut squashen groft med en gaffel, så man tydeligt kan skelne mellem den hvide kartoffel og den orange squash. Krydr med salt og lidt peber. Tilsæt evt. Milda Cremefine, hvis mosen virker for tør
∙ Anret den grove mos i en ring i dybe, varme tallerkener og fyld ringen op med den lækre og velduftende vildtgryde i midten
∙ Pynt evt. mosen med et par kviste frisk timian eller oregano

Velbekomme!

Bonusråd ...:
Du kan naturligvis vælge mellem forskellige udskæringer af vildtkød, og valget af grønsager og svampe kan du også variere efter årstiden og familiens smag.

Du kan også vælge at servere ris eller groft brød i stedet for den grove mos.



Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^