Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelon - Sådan vælger du den bedste 

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Sådan vælger du en god vandmelon

Det er en ærgelig oplevelse, når man ind imellem får slæbt en stor vandmelon hjem, blot for at finde ud af at den er melet og uden smag. Men der er god hjælp at hente med tips fra melonkendere.

  • Rund eller oval?
    Vandmeloner fås ovale eller runde. Den ovale er ofte mere vandig, mens den runde har en mere koncentreret og sødere smag.
  • Vægt
    En moden vandmelon er saftig og tung. Løft melonerne og snup den, der føles fast og tung i forhold til størrelsen.
  • Stilken
    Modsat mange andre frugter og grøntsager, så fortsætter modningen ikke, når melonen er plukket. Se efter om melonen stadig har en stump af sin stilk. En hård, grøn stilk indikerer, at vandmelonen blev høstet for nylig.
  • Den gule plet
    En moden vandmelon har en hvid eller gul plet på skallen, hvilket er det sted på melonens underside, hvor skallen har ligget på jorden. Hvis melonen ikke har en plet, er det sandsynligt, at melonen er høstet for tidligt.
  • Lyden af en god melon
    Nogen mener at kunne bedømme melonens modenhed ved at banke på skallen. Men nøjagtig hvilken lyd, der garanterer en god melon, er der delte meninger om. Der er dem, der mener at en god vandmelon skal have en hul lyd når man banker på den, mens andre mener den skal have en stump lyd.
  • Melonens farve
    En god vandmelon har en dyb grøn farve med lyse kontraststriber. Er skallen den grønne farve lysere, så har melonen sandsynligvis ikke være helt moden, da den blev plukket. En god vandmelon kan være lidt falmet i farven, hvilket blot skyldes at den har fået godt med sol.

Anden nyttig viden om vandmeloner

  • En vandmelons holdbarhed afhænger af, hvornår den blev plukket, og hvordan den opbevares. Er melonen hel, kan den holde 2-3 uger i køleskabet, er melonen skåret og pakket i plastbeholder holder den 2-3 dage i køleskabet.
  • Mens sukkermeloner mister smag, når de afkøles, så bliver vandmelon sødere i kulden og er derfor en særlig forfriskende og lækker oplevelse, når den serveres isnende kold på en varm dag.
  • 90% af en vandmelon er vand og derfor er vandmelon en så fantastisk tørstslukker i sommervarmen. Vandmelon er en god kilde til især C-vitamin.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^