Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelon - Sådan vælger du den bedste 

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Sådan vælger du en god vandmelon

Det er en ærgelig oplevelse, når man ind imellem får slæbt en stor vandmelon hjem, blot for at finde ud af at den er melet og uden smag. Men der er god hjælp at hente med tips fra melonkendere.

  • Rund eller oval?
    Vandmeloner fås ovale eller runde. Den ovale er ofte mere vandig, mens den runde har en mere koncentreret og sødere smag.
  • Vægt
    En moden vandmelon er saftig og tung. Løft melonerne og snup den, der føles fast og tung i forhold til størrelsen.
  • Stilken
    Modsat mange andre frugter og grøntsager, så fortsætter modningen ikke, når melonen er plukket. Se efter om melonen stadig har en stump af sin stilk. En hård, grøn stilk indikerer, at vandmelonen blev høstet for nylig.
  • Den gule plet
    En moden vandmelon har en hvid eller gul plet på skallen, hvilket er det sted på melonens underside, hvor skallen har ligget på jorden. Hvis melonen ikke har en plet, er det sandsynligt, at melonen er høstet for tidligt.
  • Lyden af en god melon
    Nogen mener at kunne bedømme melonens modenhed ved at banke på skallen. Men nøjagtig hvilken lyd, der garanterer en god melon, er der delte meninger om. Der er dem, der mener at en god vandmelon skal have en hul lyd når man banker på den, mens andre mener den skal have en stump lyd.
  • Melonens farve
    En god vandmelon har en dyb grøn farve med lyse kontraststriber. Er skallen den grønne farve lysere, så har melonen sandsynligvis ikke være helt moden, da den blev plukket. En god vandmelon kan være lidt falmet i farven, hvilket blot skyldes at den har fået godt med sol.

Anden nyttig viden om vandmeloner

  • En vandmelons holdbarhed afhænger af, hvornår den blev plukket, og hvordan den opbevares. Er melonen hel, kan den holde 2-3 uger i køleskabet, er melonen skåret og pakket i plastbeholder holder den 2-3 dage i køleskabet.
  • Mens sukkermeloner mister smag, når de afkøles, så bliver vandmelon sødere i kulden og er derfor en særlig forfriskende og lækker oplevelse, når den serveres isnende kold på en varm dag.
  • 90% af en vandmelon er vand og derfor er vandmelon en så fantastisk tørstslukker i sommervarmen. Vandmelon er en god kilde til især C-vitamin.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^