Tommy Hilfiger
Økologisk maling til soveværelset
Georg Jensen topstjerne
Roy Kirkham tehætte Redoute Roses
Ugens opskrift fra kostkompagniet

Smørstegt skrubbe, Toscanakål og majspandekager

4900 kJ/ 1166 kcal

Smørstegt skrubbe, Toscanakål og majspandekager

4900 kJ/ 1166 kcal

Fisken
2 skrubber,
1 spsk smør,
salt, peber fra kværn,
citronbåde

Steg skrubberne 4 min. på hver side i smørret ved middelvarme. Krydder med salt og peber og server citronbåde til.

Toscanakålssalat
1 helt bundt med toscanakål uden stok og finthakket ,
1 tsk olie gerne sesamolie,
1 lille finthakket løg,
2 spsk citronsaft,
1 lille fed presset hvidløg,
1 knivspids stødt koriander ,
evt. ½ tsk citronskal,
1½ spsk Kirks friskost

Sauter løget i olien og lige inden det er glasklart tilsættes hvidløget, Tilsæt kålen og vend rundt. Krydder med koriander, citron, salt og peber, lad dem simre 2 min. og vend friskosten i. Smag til.

Kartofler
4 kartofler på str. med æg kogt eller bagt i ovnen med krydderier i 30-40 min ved 220C.

Majspandekager
1 hel kogt majs,
1 stort løg,
½ dl hvedemel,
1 æggehvide,
ca. ½ dl miniælk,
½ spsk citronsaft,
salt, peber fra kværn,
evt. 1 spsk persille eller purløg (eller begge dele),
1 tsk st. koriander,
1 spsk olie.

Majskolben koges ca. 10 min. Skær majsene fra kolben. Vend de øvrige ingredienser i. Dejen må ikke være for tynd, så hæld mælken i lidt ad gangen. Steges som små pandekager på en teflon pande penslet med olien i 2-3 min. på hver side ved middel varme.


Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets Fuldkornsdag 2022: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, den 21. januar, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager et superlækkert fuldkornsrugbrød.

Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dip og dyppelse med hvidløg

Opskrifter på de dejligste dip og dyppelse til salater, fiske- og skaldyrsretter, brød og grøntsagsstave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte Bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Kodanska glas

Kodanska glas

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Shopping Nyheder
UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Er du også vild med sildeben?

Er du også vild med sildeben?

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^