Ugens opskrift fra Kostkompagniet

Ugens opskrift fra Kostkompagniet

Ugens opskrift fra Kostkompagniet 

Gammeldags mørbradbøf med peberfrugtrelish og kartoffelpersillerodssouffle

4894 kJ/1165 kcal.

Mørbradbøf
- 270g afpudset svinemørbrad
- 1 spsk smør
- 2 løg i strimler
- timian
- salt og peber fra kværn
- lidt citron
- 2 dl fond/ vand/ rødvin/ hvidvin
- 1 spsk balsamico
- ½ tsk sukker/ honning eller 1 tsk solbærsyltetøj

Skær mørbraden i skiver, stil dem på højkant og bank dem flade. Steg dem ca. 3 min. på hver side med salt, peber og timian ved middelvarme. Tag dem op og læg dem på et fad. Steg løgene i smørret fra mørbraden og hæld dem over kødet. Hæld 2 dl vand (eller god suppe), sukker og balsamico på panden og lad det koge ind ved middelvarme. Smag til med salt, peber, timian og sukker/syltetøj.

Peberfrugtrelish
- 2 peberfrugter i strimler
- 1 løg
- ½ dl balsamico
- 2 spsk honning
- 1 tsk olie

Varm olien op og sauter løgene til de bliver glasklare i farven. Tilsæt så peberfrugten og lad dem simre i 3-4 min. Tilsæt så de øvrige ingredienser og lad den simre uden låg, til den er helt sirupsagtig. Det tager ca. 20 min. ved middel varme.

Kartoffelsouffle
- 3 kartofler på str. med æg
- 1 stor eller 2 mindre persillerod
- 1 æg
- knivspids muskat
- 2 tsk smør
- salt og peber fra kværn

Skræl kartoffel og persillerod og skær dem i skiver. Kog dem helt møre i så lidt vand som muligt. Hæld det meste af vandet fra, så der er ca. 1/3 dl tilbage i gyden. Mos dem og bland krydderier og smør i. Smag til. Mosen må godt være lidt mere krydret end man ellers ville idet den neutrale hvide udvander smagen en smule. Vend blommen i og pisk æggehviden stiv sammen og vend det i. Bag mosen som seks små mini souffleer på bagepapir i ovnen på 200C i 20 min.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^