Ugens opskrift

Ugens opskrift

Ugens opskrift 

Fra KostkompagnietBraiserede svinekoteletter i sommerkål og kartofler med hvidløgssmør. - 4860 kJ/ 1157 kcal

Braiserede svinekoteletter i sommerkål og kartofler med hvidløgssmør

Ingredienser:
300g svinekotelet
2 spsk olie
1 løg
½ tsk timian
½ l. bouillon
Salt og kværnet peber
300g sommerkål
1 stor gulerod
1 æble

Kartofler med hvidløgssmør
5 kartofler á 60g
1½ spsk smør
1 fed hvidløg

Fremgangsmåde:
Braiseret svinekotelet med sommerkål
Varm olien på panden og brun koteletterne. Tag dem af. Skær løget i strimler og steg dem møre på panden til de bliver glasklare i farven. Tilsæt timian og sauter et minut, tilsæt så vand/ fond/ hvidvin og lad det koge godt sammen ved middel varme et par minutter. Skær sommerkålen i fine strimler uden stokken og læg kålen i et ovnfast fad sammen med skrællede gulerødder i tykke skiver og skrællet æble i fine både. Krydder med salt og peber. Læg koteletterne ovenpå og til sidst løg, suppe og timian. Læg låg på fadet og braiser i ovnen ved 200C i ca. 40 min. Tag evt. låget af til sidst så væden koncentreres.

Kartofler med hvidløgssmør
Serveres med kogte kartofler drysset med salt, peber og evt. tørret krydderi. Samt smør rørt med presset hvidløg

4860 kJ/ 1157 kcal
Tilberedning: Ca. 50 min.


Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^