Tun i krydderurter

Tun i krydderurter

Tun i krydderurter 

En rigtig forårsopskrift med tun, artiskok, peberfrugt - og skønne friske krydderurter ...

Fisk er sundt og har et højt indhold af vigtige næringsstoffer og er rige på D-vitamin, jod og selen. Danskerne er blevet bedre til at inkludere fisk i deres kost, ikke bare fordi fisk er sundt, men også fordi det, vel tilberedt, smager fantastisk. Prøv f.eks. denne forårs-fiskeret:

TUN I KRYDDERURTER
Personer: 4

Du skal bruge:
• 2 røde peberfrugter
• 4 tomater
• 2 spsk olivenolie
• 300 g perlebyg
• 1 spsk vineddike
• 1 dåse artiskokhjerter
• 4 tunbøffer ca. 500 g
• 1 lille bundt persille
• 1 bundt purløg
• 3 spsk olivenolie
• 2 tsk blandede peberkorn (røde, hvide, grønne, sorte)
• 1 spsk olivenolie
• 1 spsk citronsaft
• 1 tsk revet citronskal
• ½ tsk flagesalt

Sådan gør du:
•Tænd ovnen på 250 grader
•Smør peberfrugterne ind i olie, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Skær tomaterne i kvarte, og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne. Dryp tomaterne med olie.
•Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 min. Vend peberfrugterne hvert 5. min., så de bliver bagt på alle sider.
•Kog perlebyg i rigeligt vand med salt i det antal min., som er angivet på pakken. Hæld de færdige perlebyg op i en sigte, og lad dem dryppe af.
•Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen. Træk skindet af peberfrugterne, så snart de er kølet af. Fjerne stilk og kerner, og skær peberfrugterne i brede strimler.
•Vend perlebyggene forsigtigt med 1 spsk olie, vineddike, peberfrugter, tomater og artiskokhjerter i kvarte. Smag til med salt og peber.
•Hak purløg og persille meget fint, og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk salt.
•Vend alle siderne af tunbøfferne i krydderurterne.
•Varm olien op til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune.
•Skær tunbøfferne ud i skiver på skrå, og anret dem på tallerkener.
•Stød peberkornene groft i en morter eller med bagsiden af en kniv på skærebrættet.
•Bland citronsaft og olivenolie, og hæld over tunen
Drys med peber, citronskal og salt, og servér med godt brød.

Tip: I stedet for perlebyg kan du anvende parboiled spelt.

Opskriften er udarbejdet af 2 gange om ugen. Find flere herlige opskrifter med fisk på

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^