Kalendergaver
Julekrans
Gaveæske delikatesser
Skoskab i stål
Tun i krydderurter

En rigtig forårsopskrift med tun, artiskok, peberfrugt - og skønne friske krydderurter ...

Fisk er sundt og har et højt indhold af vigtige næringsstoffer og er rige på D-vitamin, jod og selen. Danskerne er blevet bedre til at inkludere fisk i deres kost, ikke bare fordi fisk er sundt, men også fordi det, vel tilberedt, smager fantastisk. Prøv f.eks. denne forårs-fiskeret:

TUN I KRYDDERURTER
Personer: 4

Du skal bruge:
• 2 røde peberfrugter
• 4 tomater
• 2 spsk olivenolie
• 300 g perlebyg
• 1 spsk vineddike
• 1 dåse artiskokhjerter
• 4 tunbøffer ca. 500 g
• 1 lille bundt persille
• 1 bundt purløg
• 3 spsk olivenolie
• 2 tsk blandede peberkorn (røde, hvide, grønne, sorte)
• 1 spsk olivenolie
• 1 spsk citronsaft
• 1 tsk revet citronskal
• ½ tsk flagesalt

Sådan gør du:
•Tænd ovnen på 250 grader
•Smør peberfrugterne ind i olie, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Skær tomaterne i kvarte, og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne. Dryp tomaterne med olie.
•Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 min. Vend peberfrugterne hvert 5. min., så de bliver bagt på alle sider.
•Kog perlebyg i rigeligt vand med salt i det antal min., som er angivet på pakken. Hæld de færdige perlebyg op i en sigte, og lad dem dryppe af.
•Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen. Træk skindet af peberfrugterne, så snart de er kølet af. Fjerne stilk og kerner, og skær peberfrugterne i brede strimler.
•Vend perlebyggene forsigtigt med 1 spsk olie, vineddike, peberfrugter, tomater og artiskokhjerter i kvarte. Smag til med salt og peber.
•Hak purløg og persille meget fint, og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk salt.
•Vend alle siderne af tunbøfferne i krydderurterne.
•Varm olien op til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune.
•Skær tunbøfferne ud i skiver på skrå, og anret dem på tallerkener.
•Stød peberkornene groft i en morter eller med bagsiden af en kniv på skærebrættet.
•Bland citronsaft og olivenolie, og hæld over tunen
Drys med peber, citronskal og salt, og servér med godt brød.

Tip: I stedet for perlebyg kan du anvende parboiled spelt.

Opskriften er udarbejdet af 2 gange om ugen. Find flere herlige opskrifter med fisk på

Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Romkugler - En lækker, lille mundfuld

Mens vi venter på, at det bliver tid til hjemmebagte julesmåkager, så kan kan jo nyde disse små, tænderløbende lækre romkugler. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Shopping Nyheder
Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Køkken – sådan får du indrettet <BR>drømmekøkkenet

Køkken – sådan får du indrettet
drømmekøkkenet

Er du også vild med sildeben?

Er du også vild med sildeben?

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^