Nye plejende vinterfavoritter
Økologisk maling til soveværelset
Gaveæske delikatesser
Skoskab i stål

De små tørrede tyttebær er en dejlig snack, og herlige i mysli, salater, grød og desserter.

Tørrede tyttebær: Sådan tørrer du tyttebær
Redaktionen

Sensommerens fine tyttebær er en delikatesse, der smager skønt i mange sammenhæng. Tyttebær er blandt andet velegnet til syltning og kompot som tilbehør til vildt eller fjerkræ. De små bær kan ganske vist spises rå, men de har en besk lidt smag, og fungerer derfor bedst, når de er tilberedt.

Tørrede tyttebær er dejlige som snack, herlig i mysli, salater, grød og desserter.

Sådan tørrer du tyttebær:

  • Hæld tyttebærrene i kogende vand og lad dem simre 1/2 minut.
  • Si vandet fra tyttebærrene, og læg dem derefter i en skål med iskoldt vand et par minutter.
  • Si vandet fra tyttebærrene.
  • Læg et stykke bagepapir på bagepladen, og spred bærerne ud på pladen.
  • Forvarm ovnen på 60 grader.
  • Sæt pladen i ovnen, og lad ovndøren stå lidt på klem, så fugten fra bærerne kan sive ud.
  • Tyttebærrene skal tørre 3 til 4 timer i ovnen.
  • For at give bærerne en jævn varme, skal i røres rundt på pladen hver halve time.
  • Lad bærerne afkøle ved stuetemperatur.
  • Hæld dem i glas beholdere og opbevar dem mørkt og tørt.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Klassisk iste

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag, end is te. Mange af de iste man kan købe i supermarkedet, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær med balsamico

Jordbær stænket med en god balsamico dressing og friskkværnet peber. Det lyder måske vildt, men det smager himmelsk! En rigtig lækker lille sommeranretning, som også passer godt til ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet frugt- og bærmos

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet hindbæris og cantuccini

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Kodanska glas

Kodanska glas

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Shopping Nyheder
Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Er du også vild med sildeben?

Er du også vild med sildeben?

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Nye Bøger
^