500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Akvarel i drømmende farver
Georg Jensen topstjerne
Spanske kødboller
Redaktionen

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Ingredienser

  • 500 gr hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 3 forårsløg
  • 2 æg
  • 3 spsk. manchego-ost
  • 3 tsk. tørret timian
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk peber
  • ½-1 dl olivenolie
  • 2 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 dl rødvin
  • 4 spsk. tomatkoncentrat,
  • ½ tsk Piri Piri sauce
  • 3 tsk. tørret rosmarin
  • salt og peber
  • 250 g fettuccine
  • 1 håndfuld finthakket kruspersille
  • 1 spsk. olivenolie

Opskrift

  • Skyl og skær forårsløgene fint. Bland hakket oksekød, presset hvidløg og skåret forårsløg i en skål, og tilsæt æg, fintrevet manchego-ost, timian, salt og peber. Lad farsen hvile på køl i 15-20 min., inden den formes til 16 små kødboller.
  • Varm ½-1 dl olivenolie op i en dyb, tykbundet pande og steg kødbollerne ved jævn varme. Vend dem ofte, så de bliver brune på alle sider.
  • Tilsæt vin, flåede hakkede tomater, tomatkoncentrat, Piri Piri sauce og tørret rosmarin, dæmp varmen, og læg låg på panden.
  • Lad saucen og kødbollerne simre i ca. 15 min. og smag til med salt og peber inden servering.
  • Kog fettuccine i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Når fettuccinen er kogt al dente, hældes vandet fra, og den vendes i
  • 1 spsk. olivenolie. Lige inden servering vendes også 1 håndfuld finthakket kruspersille i.
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Romkugler - En lækker, lille mundfuld

Mens vi venter på, at det bliver tid til hjemmebagte julesmåkager, så kan kan jo nyde disse små, tænderløbende lækre romkugler. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Servietring

Servietring

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Shopping Nyheder
UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Er du også vild med sildeben?

Er du også vild med sildeben?

Nye Bøger
^