Sommermad med wok

Sommermad med wok

Sommermad med wok 

Tilbered sommerens wokmad under åben himmel og prøv en skøn opskrift af den charmerende kok Morten Skærved..

Grundstenen i Hot Wok-konceptet: Wokpande med håndtag i træ, krog til ophængning, gasbrænder, gas-kit, regulator og slange..

Wokken til friluftskokken
Der er godt nyt til alle danskere, som elsker madlavning under åben himmel. Firmaet Hot Wok har netop lanceret en række nyheder til udekøkkenet som giver mulighed for tilberedning af mad i wokpande, paellapande, grillpande og på den nye hot stone.

Her bringer kokken og livsstilseksperten Morten Skærved en af sine favorit wokopskrifter..

Tapas af nye kartofler
(til 4 personer)

Ingredienser:
500 gram nye, små kartofler
3 dl vand
3 spsk olivenolie
limesaft
evt. 1-2 ansjoser
salt
purløg
1/2 flute
olivenolie

Pynt:
Purløgsstrå ca. 5 cm

Fremgangsmåde:
Skyl kartoflerne. Lad skrællen sidde på og skær dem i mindre stykker.

Bring vandet i kog i wokpanden.
Tilsæt kartoflerne og lad dem koge til de er møre, ved højeste blus ca. 10 minutter - hold øje med at vandet ikke koger helt væk.
Vandet må ikke tilsættes salt, så er det sværere at mose kartoflerne.

Tag wokpanden af blusset og lad kartoflerne køle af.

Varm grillpanden op imens. Skær flute i tynde skiver og pensl både fluteskiver og grillpande med olivenolie. Rist brødskiverne på grillpanden på begge sider, til de har fået farve. Lad de små toast køle af på køkkenrulle.

Mos kartoflerne med olivenolie, limesaft, evt. ansjoser og smag til med salt – mosen skal være grov og må gerne indeholde hele stykker af kartoffel, rør til sidst fintklippet purløg i mosen.

Læg en skefuld mos på hver skive toast og pynt med hele strå af purløg.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^