Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Salat med lange bagt med krydderurter
Redaktionen

Fra Anne Hjernøes køkken kommer en nem opskrift på en skøn salat med stykker af den delikate fisk 'Lange'.

Fisken er en både lækker og mager fisk med hvidt, fast kød, der minder om torskens. Salaten med de bagte krydderurter, er så dejligt mættende, at den også er velegnet som hovedmåltid.  

Ingredienser til salaten

  • 1 stort salathoved eller blandede salater efter smag
  • 1 dl smuttede mandler
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 bundt frisk dild
  • Skal og lidt saft af 1 økologisk citron
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber

Ingredienser til tilberedning af fisken

  • 450 g lange- eller torskefilet
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • Skal af 1 økologisk citron
  • Saft af ½-1 økologisk citron
  • ½ dl koldpresset jomfruolivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 bananskalotteløg

Opskrift

  • Læg langefileten på bagepapir i et fad. Kom dild, persille, hvidløg, citronsaft og fintrevet -skal, olivenolie samt salt og peber i foodprocessoren og kør, til du har en grovhakket krydderurteblanding.
  • Rist solsikkekernerne let gyldne på en tør pande og pil og hak skalotteløget fint. Vend begge dele i blandingen.
  • Smør toppingen på fisken og bag den i ovnen i ca. 18-20 minutter ved 200 grader. Tjek med en lille kniv, at fisken er, som du vil have den, ellers giv den et par minutter til. Lad fisken køle af, til den er lun.
  • Vend imens de smuttede mandler i lidt olie og steg dem ved svag varme på en pande i lang tid. Hold øje med dem, de skal være lysebrune i farven. Bliver de mørke, bliver de bitre. Tag dem af panden og lad dem køle af.
  • Skyl salaten, slyng den tør, bræk den i stykker og fordel den på et fad. Bland salaten med finthakket dild og fintrevet citronskal.
  • Fordel den lune lange i pæne stykker over salaten. Dryp med lidt olie og citronsaft. Drys med salt og peber samt de ristede mandler og servér.

Ny bog fra Anne Hjernøe

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo det seneste år, og det har fået mange seerer til at spørge hende, hvordan det er lykkes hende at opnå sådan et vægttab. 

Derfor har Anne Hjernøe skrevet bogen 'Stærk, let og mæt', hvor hun fortæller, hvad der virkede for hende, og hvad der kickstartede vægttabsforløbet. Det er en historie, der bl.a. indeholder erkendelsen af, at mellemmåltider er en af de store skurke.

"Det har være en ret grænseoverskridende proces, da jeg altid har betragtet det der med vægt, som en privatsag" indrømmer forfatteren."Men nu udgiver jeg hele historien, sammen med en skøn kostplan der forhåbentlig også kan gøre læseren mæt, let og glad".

 

 

Forbrugernyt
Køkkenhjælp til kriseramte danskere: Sådan får du din mad til at række længere

For at hjælpe danskerne med at passe godt på maden i Corona-krisen, har Stop Spild Af Mad samlet en nyttig guide til, hvordan du får din mad til at række længere, hvordan du opbevarer din mad, portionsberegner og udnytter alle madrester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag med familien - 5 skønne, nye opskrifter

Bagning kan være en aktivitet, der samler store og små den næste tid, hvor mange danskere både skal få hjemmearbejdet og børnepasningen til at gå op i en højere enhed. Fuldkornspartnerskabet deler her fem nemme opskrifter, som du kan bage med børnene i køkkenet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fødselsdagsboller med hvid hvede

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en dejlig opskrift på skønne, bløde fødselsdagsboller. Denne opskrift lever ganske vist ikke helt op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, så du kan servere dem med lidt bedre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Cheesecake med lime

Denne syndige kage med den fine syrlige smag af lime skal gerne stå natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Interdesign

Interdesign

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^