Glaspynt fra Bungalow
Cest Bon glaskuglestage
Spisestuestole hos BOBO
Ciso - Ny kollektion
Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe
Redaktionen

Den smukke dybrøde rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn russisk og ukrainsk klassiker med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Borsjtj

(Til 4 - 6 personer)

 

Ingredienser

  • ½ kg rødbeder
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 spsk. olie 
  • 1-2 spsk balsamico vineddike
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 hvidkålshoved
  • 1 mellem kartoffel 
  • 1 1/2 liter grønsagsbouillion
  • salt & peber
  • cremefraiche eller skyr
  • bredbladet persille

Tilberedning

  • Rødbeder, løg, gulerødder og persillerod rives og sauteres i olie i gryde i 5 minutter under omrøring 
  • Tilføj balsamico og sukker
  • Hvidkål og kartoffel rives, tilføjes og sauteres kort
  • Bouillon hældes ved, og koger under svag varme i cirka en time
  • Blend herefter evt. suppen, så den bliver ensartet og giv den et opkog
  • Smag til med salt, peber og sukker
  • En god skefuld cremefraiche eller skyr kommes på hver portion og drysses med hakket frisk bredbladet persille.


Kuvertbrød

(15 stk.)

 

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 1 dl lun mælk
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g. hvedemel
  • 50 g. blød smør
  • 150 g. skyr
  • Groft salt 
  • Tørret persille

Tilberedning

  • Smuldr gær i skålen og tilføj den lunede mælk.
  • Rør blandingen jævn
  • Tilføj sammenpisket æg, salt og det meste af melet.
  • Rør blandingen jævn
  • Tilsæt blødgjort smør og skyr samt mel og ælt til dejen er glat og jævn.
  • Tildæk dejen med låg eller et rent viskestykke
  • Sæt den til hævning 1 1/2 time
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. 
  • Tril dejen til boller
  • Sæt bollerne tæt på bagepladen og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. 
  • Pensl med æg og drys med groft salt og tørret persille. 
  • Brødene pensles med sammenpisket æg 
  • Bag brødene midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Rødtungen er ikke kun en skøn spise, men samtidig en sund og mager fisk, rig på selen, som er et livsvigtigt sporstof, der modvirker en række alvorlige sygdomme som fx cancer og hjerte-karlidelser. Rødtungen gør sig blandt andet rigtig godt i selskab med friske, bagte tomater.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sorte bønner & avokado

Avocadoen er fusionskøkkenets stjerne. Frugtens milde, rige smag og cremede konsistens gør den nemlig perfekt til krydret mad. Denne asiatisk-inspirerede opskrift med med sorte bønner, avokado og chili, er en helt ny måde at servere bønnesalat på. Den er velegnet som frokostret eller som tilbehør...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
KETO opskrift: Kyllingelår med dampede grønne bønner og svampesovs

Fra kostrådgiver Jane Faerbers indspirende bog ’Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’, bringer vi en yndlingsopskrift med masser af smag og en herlig svampesovs til at dyppe de grønne bønner i.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomater - Sådan!

Det er lige nu vi skal nyde tomaterne, for det er lige nu de er allerbedst ! Her får du 10 tips til, hvordan du får mest ud af den skønne og sunde grøntsag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fyldte tomater

Nyd de nye, store tomater bagte - som her med mandler og ris.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Nye Bøger
^