Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Ristede mandler
Redaktionen

Ristede nødder er en rigtig dejlig og sund snack. Alle nødder kan ristes gyldne og sprøde, men mandler er, med deres delikate smag og sunde egenskaber, et sikkert hit!

Mandler er ikke kun en lækker og mættende snack, de er også en suveræn kilde til sund fedt og vigtige næringsstoffer, skriver Hjerteforeningen. Fedt i mandler består af såkaldte enkeltumættede fedtsyrer, som tilfører kroppen energi, og som samtidig har en positiv indflydelse på kolesterolniveauet og mindsker risikoen for åreforkalkning og blodpropper. Mandler er samtidig en god kilde til protein, og indeholder næringsstoffer som vitamin E, selen, zink, calcium, magnesium og B-vitaminer - især folat og biotin (vitamin B7). 

Gode fibre 

Både jordnødder og cashwnødder har mange lignede egenskaber, men mandler indeholder fx flere fibre, hvilket bidrager til en sund fordøjelse, og en god mæthedsfølelse, hvilket gør mandler særlig velegnet som sund snack for diabetikere, men også for dem, der ønsker at spare på kulhydraterne.

Rist nemt og hurtigt lune, sprøde mandler i ovnen 

Mandler er dejlige på yoghurten om morgenen, skønne i den grønne salat og en sund og lækker snack, når den lille sult melder sig i løbet af dagen. Især saltede mandler, er en delikatesse, og koster en en tredjedel af prisen, hvis du selv rister dem. Her bringer vi opskriften på to forskellige slags ristede mandler, som er super nemme at tilberede.


Salte mandler
Det skal du bruge:

  • 2 dl. vand
  • 50 g. salt
  • 200 g. mandler


Sådan gør du:
Bring vand og salt i kog, afkøl lidt, tilsæt mandler og lad dem trække 30 minutter.
Tag mandlerne op af saltlagen, og bred dem ud på en bageplade.
Bag mandlerne i ovnen ved 125 grader til de er helt tørre og har fået en tynd grålig salthinde.

Sojaristede mandler
Det skal du bruge:

  • Olivenolie
  • 200 g. mandler
  • 2-3 spsk. soyasauce

Sådan gør du:
Varm olivenolien op på en pande og rist mandlerne et kort øjeblik.
Tilsæt soyasauce og rist mandlerne til soyaen er fordampet.
Læg dem på et stykke køkkenrulle til de er helt tørre. Mandlerne kan evt. tørres i ovnen ligesom saltmandlerne

Forbrugernyt
Køkkenhjælp til kriseramte danskere: Sådan får du din mad til at række længere

For at hjælpe danskerne med at passe godt på maden i Corona-krisen, har Stop Spild Af Mad samlet en nyttig guide til, hvordan du får din mad til at række længere, hvordan du opbevarer din mad, portionsberegner og udnytter alle madrester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag med familien - 5 skønne, nye opskrifter

Bagning kan være en aktivitet, der samler store og små den næste tid, hvor mange danskere både skal få hjemmearbejdet og børnepasningen til at gå op i en højere enhed. Fuldkornspartnerskabet deler her fem nemme opskrifter, som du kan bage med børnene i køkkenet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fødselsdagsboller med hvid hvede

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en dejlig opskrift på skønne, bløde fødselsdagsboller. Denne opskrift lever ganske vist ikke helt op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, så du kan servere dem med lidt bedre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Cheesecake med lime

Denne syndige kage med den fine syrlige smag af lime skal gerne stå natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^